Tesztelünk

Bussay Pince: Méthode Ancestrale 2020

Bussay Pince: Méthode Ancestrale 2020 című cikk borítóképe
2021. 10. 17. | Szabó Edit
Csupa gyümölcs, csupa báj. A Bussay Pince Méthode Ancestrale pét-natja jól behűtve az igazi…

Színe halvány szalmasárga, illata tartózkodó. Kell várnunk egy kicsit, hogy valamit megmutasson magából, de itt nyoma sincs a traminitól megszokott lehengerlő illatjegyeknek.

Ízében viszont már megjelenik a sárga rózsás, sárgadinnyés világ, érett zöld bogyós gyümölcsökkel, kivivel, egressel kiegészülve. A buborékok jók, viszi a lendület, kifejezetten jólesik inni. Aperitifnek ajánljuk.

(84 pont)
2021. augusztus 27-én kóstoltuk

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Méthode Ancestrale
Termelő: Bussay Pince
Termőhely: Zalai borvidék
Évjárat: 2020
Típus: száraz fehér pét-nat
Fajtaösszetétel: tramini és szürkebarát
Alkoholtartalom: 12%
Kapható: https://organikusbor.hu/
Ára: 3100 Ft
A termelő weboldala: https://bussaypince.hu/
Történet: Az Örökség íze

A pincészet elérhetőségei:
Bussay Pince – dr. Bussay Dorottya
Cím: 8873 Csörnyeföld, Hegy út 2.
Tel.: +36 70386-9168
E-mail: info@bussaypince.hu

Fotó:
Organikusbor.hu - honlap

Iszunk
Pét-natok, sorakozó! című cikk borítóképe

Pét-natok, sorakozó!

2021. 09. 30. | Szabó Edit
A Borsmenta legutóbbi szakmai tesztjén a pét-natokat vettük górcső alá: hét borvidék tucatnyi borán keresztül próbáltunk fogalmat alkotni az új őrületről. A pálmát Tokaj és Villány vitte el. Íme a részletek…
Iszunk
Nők a palack mögött című cikk borítóképe

Nők a palack mögött

2020. 02. 12. | Szabó Edit
Borsos Kitty megálmodta, megtalálta hozzá a megfelelő partnereket, és a sommelier színház életre kelt. A színpadon borásznők mesélnek, Kaszás Gergő színművész pedig jól megválasztott irodalmi szemelvényekkel fűszerezi az estét…
Iszunk
Az Örökség íze című cikk borítóképe

Az Örökség íze

2019. 10. 06. | Szabó Edit
30 éves a Bussay Pincészet. Sok minden van a mondat mögött. Szép és nehéz évek, gondok, fájdalmak, emlékek, borok, emberek. Valaki, aki már a felhő széléről integet azoknak, akik fenékig ürítik az Örökséggel töltött poharat…
Vendégoldal
Bussay-emlékdíjat kapott a Borsmenta főszerkesztője című cikk borítóképe

Bussay-emlékdíjat kapott a Borsmenta főszerkesztője

2018. 12. 14. | Borsmenta
Szabó Edit vehette át a Bussay-emlékdíjat 2018-ban, Sánta Zoltán posztumusz kitüntetést kapott…
Iszunk
Gyengébb? Nem! című cikk borítóképe

Gyengébb? Nem!

2017. 10. 29. | Szabó Hajnalka
Könyvajánló
26 borász, 26 életút, ételek, borok, érzések, gondolatok. Szabó Edit és Dancsecs Ferenc könyve hamarosan kapható a könyvesboltokban...
Beszélgetünk
A főzés megnyugtat, kikapcsol című cikk borítóképe

A főzés megnyugtat, kikapcsol

2017. 05. 21. | Szabó Edit
Gazsó György, a Radnóti Színház művésze szenvedélyes hobbiszakács és borrajongó, ezt minden ismerőse jól tudja. De hogy a bakatort vakon kóstolva is felismeri, azt sosem hittük volna…