Tesztelünk

Dobosi Pincészet: Bio Gyöngyöző 2020

Dobosi Pincészet: Bio Gyöngyöző 2020 című cikk borítóképe
2021. 10. 08. | Szabó Edit
Könnyű, nyári, természetes, zamatos. A Dobosi Pincészet bio gyöngyözőbora olyan, mint a naplemente. Nem tart sokáig, de tudod, hogy holnap megint lesz…

A halvány szalmasárga színű borban a csavarzár miatt van egy pici fülledtség, ezért egy darabig szellőztetni kell, hogy megmutassa magát. Ha már kitisztult az illat, szép, citromfüves, vágott füves, könnyed, kedves.

Kóstolva is a könnyedsége hat ránk leginkább, észre se vesszük, és már el is tűnt a pohárból. Kellemesen édeskés, citrusos, fűszeres, utóízében egy kis gyógynövényes kesernyésséggel. A gyöngyözése nem elég intenzív és nem is nagyon kitartó, ezért érdemes jól lehűtve kínálni, és a pohárban többször is rátölteni, hogy friss maradjon a korty.

(83 pont)
2021. június 29-én kóstoltuk.

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Bio Gyöngyöző
Termelő: Dobosi Pincészet
Termőhely: Balatonfüred–Csopaki borvidék
Évjárat: 2020
Típus: száraz fehér gyöngyözőbor
Fajtaösszetétel: 100% ottonel muskotály
Alkoholtartalom: 12.5%
Kapható: https://www.dobosibor.hu/
Ára: 1900 Ft
A termelő weboldala: www.dobosi.com



A pincészet elérhetőségei:
Dobosi Pincészet – Dobosi Dániel
Cím: 8272 Szentantalfa, Fő u. 81.
Tel.: +36 70316-9122
E-mail: info@dobosi.com

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Tesztelünk
Petrányi Pince: Harmatcsepp 2020 című cikk borítóképe

Petrányi Pince: Harmatcsepp 2020

2021. 10. 06. | Szabó Edit
Könnyű, lendületes, illatos gyöngyözőbor, bármilyen alkalomra, télen-nyáron…
Iszunk
A nagy gyöngyözőteszt című cikk borítóképe

A nagy gyöngyözőteszt

2021. 07. 06. | Szabó Edit
Hat borvidék 20 pincészetének 22 gyöngyözőborát kóstolta végig a Borsmenta női különítménye. A Villányi, a Kunsági és a Nagy-Somlói borvidék borai kerültek a dobogóra, de meglepetésben nem volt hiány. Íme a tapasztalatok…
Tesztelünk
Dobosi Pincészet: Bio Háromszög Olaszrizling 2017 című cikk borítóképe

Dobosi Pincészet: Bio Háromszög Olaszrizling 2017

2019. 11. 15. | Szabó Edit
Ehhez az emlékezetes olaszrizlinghez a Dobosi család szentantalfai biobirtokán szüretelték a szőlőt. Lassan igyuk, sok titkot rejt – minél tovább barátkozunk vele, annál szerethetőbbé válik…
Beszélgetünk
GasztroBalaton című cikk borítóképe

GasztroBalaton

2017. 05. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Szauer Judittal
Megjelent a legfrissebb Balatoni Gasztrotérkép, a magyar tenger legjobb helyeinek gyereklepedőnyi bedekkere. Az idei kiadványról az ötletgazdát, Szauer Juditot kérdeztük…