Tesztelünk

Gilvesy Pincészet: PIXU Kadarka 2022

Gilvesy Pincészet: PIXU Kadarka 2022 című cikk borítóképe
2024. 01. 12. | Szabó Edit
A Gilvesy Pincészet új, natúrboros sorozatának tagjaként megjelent kadarka penge savakkal és meghökkentő lendülettel nyűgözi le fogyasztóját. Megosztó tétel, a különlegességek kedvelőinek ajánljuk…

A bor nyitáskor finoman szisszen. Mivel kén hozzáadása nélkül készült, valószínűleg az erjedés újra megindult a palackban. Közepesnél sötétebb rubinszínében lilás reflexek csillannak, és a bor enyhén opálos, látszik, hogy szűretlen tétellel van dolgunk.

Illatában piros bogyós gyümölcsösség: csipkebogyó, málna, meggy, cseresznye, és egy kis rumos diós jelleg, ami jól áll neki.

Kóstolva pezseg a nyelven, tehát egyértelmű, hogy újra erjedésnek indult. Energikus bor, penge savakkal, természetes gyümölcsösséggel. Aki szereti a különlegességeket, nagyon fog neki örülni, de fogadjuk el, hogy nem tetszik mindenkinek. Fiatal még, az aromavilága kissé egysíkú, de reméljük, hogy ha megnyugszik, sokkal többet mutat magából. Ígéretes, szívesen kóstolnánk újra egy év múlva.

(84 pont)
2023. november 23-án kóstoltuk.

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: PIXU Kadarka
Termelő: Gilvesy Pincészet
Termőhely: Badacsonyi borvidék
Évjárat: 2022
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% kadarka
Alkoholtartalom: 12.5%
Kapható: winediary.hu
Ára: 6150 Ft
A termelő weboldala: https://www.gilvesy.hu/
Beszélgetés a borásszal: A Szent György-hegy bohém arca

A pincészet elérhetőségei:
Gilvesy Pincészet – Gilvesy Robert

Cím: 8265 Hegymagas, 028/10 hrsz.
Tel.: +36 20249-7707
E-mail:info@gilvesy.hu

Fotó:
Borsmenta - honlap

Tesztelünk
Gilvesy Pincészet: Tarányi Rajnai Rizling 2020 című cikk borítóképe

Gilvesy Pincészet: Tarányi Rajnai Rizling 2020

2023. 07. 12. | Nádasi Eszter
A Gilvesy Pincészet Tarányi Rajnai Rizlingje dobogós helyen végzett a Borsmenta szakmai tesztjén és a Borsmenta Borklubban is: az előbbin a legjobb száraz tétel címet nyerte el, az utóbbin magasan a legtöbb ponttal lett aranyérmes.
Iszunk
Rajnairizling-teszt 2023 című cikk borítóképe

Rajnairizling-teszt 2023

2023. 06. 14. | Szabó Edit
Egy töki félédes bor nyerte a Borsmenta magazin idei rajnairizling-tesztjét, de badacsonyi, pannonhalmi és kunsági bor is került az élmezőnybe. Meglepetésekben nem volt hiány, mutatjuk az eredményeket…
Tesztelünk
Gilvesy Pincészet: Sauvignon Blanc 2018 című cikk borítóképe

Gilvesy Pincészet: Sauvignon Blanc 2018

2022. 07. 31. | Szabó Edit
A Gilvesy Pincészet 2018-as bora szépen mutatja, hogy milyen egy vulkáni talajon született sauvignon blanc. Ásványos világa, sós, gyógynövényes ízei miatt mindenképpen ételt kíván…
Beszélgetünk
A Szent György-hegy a barátom című cikk borítóképe

A Szent György-hegy a barátom

2019. 05. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Ujvári Viviennel
A tanúhegyek között nőtt fel, és bár munkahelye már a Tokaji borvidékhez köti, amikor csak teheti, meglátogatja Raposkán élő szüleit, és segíti a parányi családi pincészet munkáját. A fiatal borászgeneráció egyik nagy ígéretével, Ujvári Viviennel beszélgettünk…
Beszélgetünk
Nagyot fog durranni ez a hegy! című cikk borítóképe

Nagyot fog durranni ez a hegy!

2019. 01. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Ruppert Mártonnal
A kezdetekkor került a Szent György-hegyi borászat élére, és azóta a tulajdonossal együtt gondolkodva ők ketten határozzák meg a Gilvesy Pince irányát. Ruppert Mártonnal beszélgettünk…
Beszélgetünk
A Szent György-hegy bohém arca című cikk borítóképe

A Szent György-hegy bohém arca

2019. 01. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Gilvesy Roberttel
A Kanadából hazatért Gilvesy Robert előbb a tájba, majd az épületbe, aztán a Szent György-hegy vulkanikus boraiba szeretett bele, és a 18. században épült Esterházy-présház romjain új élet sarjadt…