Tesztelünk

Heimann és Fiai: Porkoláb-völgy Kadarka 2020

Heimann és Fiai: Porkoláb-völgy Kadarka 2020 című cikk borítóképe
2022. 01. 21. | Szabó Edit
A szekszárdi Porkoláb-völgy tele van meglepetésekkel. A Heimann és Fiai ott szüretelt szőlőjéből feszes, sós, bolondul virágos kadarka készült, amelyet paprikás ételekhez, sült halhoz ajánlunk…

A közepesen intenzív rubinszínű bor illata kezdetben hihetetlenül virágos. Jácint, ibolya és mályva asszociációi bomlanak ki belőle – olyan, mint egy tavaszi kert. Ha kicsit várunk, tovább nyílik az illat, és megjelenik benne az édesköményes, eukaliptuszos fűszeresség is, némi finom meggyes világgal kísérve.

Kóstolva egyelőre kevesebbet ad, mint amennyit illatban ígért, de fiatal még. Ízében a meggyes, málnás gyümölcsösséget édesfűszerek kísérik, némi marcipánossággal és finom sóssággal. Utóízében kissé felerősödik a sós, borókás jelleg.

Egyensúlyos, nagyon jól iható bor, de kedvesség az nincs benne. Szikár, határozott, öntörvényű, nem tetszeni akar, hanem hódítani. Mi sült keszeg mellé innánk, meg tartalmas francia lecsóhoz.

(88 pont)
2021. november 16-án kóstoltuk

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Porkoláb-völgy Kadarka
Termelő: Heimann és Fiai
Termőhely: Szekszárdi borvidék
Évjárat: 2020
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% kadarka
Alkoholtartalom: 12.5%
Kapható: hamarosan a pincészet webshopjában
Ára: 6750 Ft
A termelő weboldala: https://www.heimann.hu/



A pincészet elérhetőségei:
Heimann és Fiai – Heimann Ágnes
Cím: 7100 Szekszárd, Ivánvölgy 9814/13. hrsz.
Tel.: +36 20961-7101
E-mail:heimann@heimann.hu

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Iszunk
Ünnepi kadarkateszt című cikk borítóképe

Ünnepi kadarkateszt

2021. 12. 15. | Szabó Edit
Örömmel jelentjük, hogy az idei évtől november 20-a a kadarka napja. Ennek örömére a Borsmenta is megtartotta házi kadarkatesztjét. Izgalmas és tanulságos kóstoló volt, a pálmát egy dűlőszelektált bor vitte el…
Főzünk
Halászlé Heimann Zoli bácsi szerint című cikk borítóképe

Halászlé Heimann Zoli bácsi szerint

2019. 12. 24. | Heimann Zoltán
Ünnepi halászlénk Szekszárdról érkezett, Heimann Zoltán által főzve és tálalva. Boldog karácsonyt kívánunk a Borsmenta valamennyi olvasójának!
Beszélgetünk
Karácsony Heimannéknál című cikk borítóképe

Karácsony Heimannéknál

2019. 12. 21. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés a Heimann családdal
Halászlé, kadarka, szép tervek, nagy remények. A szekszárdi Heimann család életében az idei év új unokát, a következő új borválogatást hoz majd, de addig lássuk, mi kerül a karácsonyi asztalra…
Tesztelünk
Heimann Családi Birtok: Alte Reben 2016 című cikk borítóképe

Heimann Családi Birtok: Alte Reben 2016

2018. 11. 09. | Szabó Edit
Sűrű, gazdag, intenzív bor, sötét, mint az éjszaka, az ember költői hangulatba kerül tőle. Ahogyan a neve is jelzi, öreg tőkék terméséből készült, de öreg tőke nem vén tőke…
Beszélgetünk
Heimann az Év Borásza Lengyelországban című cikk borítóképe

Heimann az Év Borásza Lengyelországban

2017. 10. 28. | Szabó Edit
Ez a díj nem rólam, hanem Szekszárdról és az egész magyar borkultúráról szól – mondta Heimann Zoltán tegnap este, amikor ünnepélyes külsőségek között átvette a lengyel Magazyn Wino által alapított Év Borásza díjat Varsóban…
Beszélgetünk
Nem zavart se eső, se szél című cikk borítóképe

Nem zavart se eső, se szél

2016. 04. 09. | Szabó Edit
Elizabeth Gabay Master of Wine Szekszárdról „Sötétben érkeztem Szekszárdra, és alig vártam, hogy meglássam a napsütötte dombokat. Reggel eső és szürkeség fogadott. Nem ezt vártam. Aztán találkoztam a szekszárdi borászokkal...”