Tesztelünk

Kősziklás Borászat: Pinot Noir 2020

Kősziklás Borászat: Pinot Noir 2020 című cikk borítóképe
2022. 06. 03. | Szabó Edit
A Kősziklás Borászat 2020-as pinot noir bora érett, gazdag, gyümölcsös. Esti borozgatásokhoz, paprikás ételek mellé ajánljuk…

A bor színe az érett pinot noirokat idézi, a cseresznyeszínben gránátos reflexek villannak. Illatában az epres, málnás, csipkebogyós, somos világ mellett egy kis lekváros, aszalványos jelleg, valamint némi animalitás is feltűnik.

Ízképét a somos, naspolyás karakter uralja, a mellette határozottan megjelenő meggyes, cseresznyés, vörös áfonyás jegyeket egy kis somlekváros, aszalt paradicsomos, dohányos világ kíséri.

Sima a korty, jól csúszik, de az utóíz sajnos kissé rövid, és az alkohol fűt. Hűvösebb nyáresték kedves társa lehet, de a vacsoraasztalon is megállja a helyét, például egy nyúlpaprikás mellett.

(85 pont)
2022. március 7-én kóstoltuk.

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Pinot Noir
Termelő: Kősziklás Borászat
Termőhely: Neszmélyi borvidék
Évjárat: 2020
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% pinot noir
Alkoholtartalom: 13.5%
Kapható: Borfalu
Ára: 2590 Ft
A termelő weboldala: https://kosziklas.hu/

A pincészet elérhetőségei:
Kősziklás Borászat – Béger Ákos, Emmer Szabolcs

Cím: 2897 Dunaszentmiklós, Rákóczi Ferenc u. 15.
Tel.: +36 30558-1727
E-mail: info@kosziklas.hu

Fotó:
Borsmenta - honlap

Iszunk
Pinot noir teszt 2022 című cikk borítóképe

Pinot noir teszt 2022

2022. 05. 30. | Szabó Edit
A Borsmenta pinot noir tesztjén 8 borvidék 13 pincészetének 16 borát vettük górcső alá. A dobogó első fokán egy egri, a másodikon egy kunsági, a harmadikon egy etyeki bor végzett. Íme a részletek…
Iszunk
Borjour Magnum 2022 – első felvonás című cikk borítóképe

Borjour Magnum 2022 – első felvonás

2022. 03. 09. | Takács Andrea
Kétszázhúsz kiállító ezernél is több bora, mesterkurzusok és gyorskóstolók végeláthatatlan sora várta mindazokat, akik ellátogattak a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezett Borjour Magnumra. A Borsmentát Takács Andrea tudósította, két felvonásban. Íme az első…
Tesztelünk
Kősziklás Borászat: Hárslevelű 2018 című cikk borítóképe

Kősziklás Borászat: Hárslevelű 2018

2019. 07. 31. | Szabó Edit
A Neszmélyi borvidéken tevékenykedő borászat tartályban készült hárslevelűje tipikus nyári bor. Hal mellé vagy egy könnyű salátához, baráti beszélgetésekhez ajánljuk.
Iszunk
Hárslevelűk csatája című cikk borítóképe

Hárslevelűk csatája

2019. 05. 27. | Szabó Edit
Fontos és izgalmas Kárpát-medencei szőlőfajta, mégsem kapott eddig soha vezető szerepet. A Borsmenta tesztjén 6 borvidék 18 hárslevelű borát kóstoltuk végig, a legidősebb 1995-ben, a legfiatalabb 2018-ban született. Íme a tanulságok…