Tesztelünk

Kristinus Borbirtok: Zenit Pet-Nat (Bio) 2020

Kristinus Borbirtok: Zenit Pet-Nat (Bio) 2020 című cikk borítóképe
2021. 10. 27. | Szabó Edit
A Kristinus Borbirtok Zenit Pet-Nat bora a legtökéletesebb aperitifital: az ember azonnal éhes lesz tőle. Hogy egyébként még kedves és finom is, az már csak hab a tortán…

A bor színe halvány szalmasárga, a gyöngyözés elegáns, apró és hosszan tartó, az üledék közepes mennyiségű.

Az illata egyszerűen ellenállhatatlan. Birs, puncs, licsi, menta, lime, kakukkfű, körte, levendula… Egymás után jönnek a gyümölcsös és a fűszeres jegyek, reggelig tudnánk őket sorolni, és kedves ellenpontként van benne egy kis kamillás gyógynövényesség is. Igazán izgalmas, összetett és nagyon szerethető.

Kóstolva lendületes, a gyöngyözése finom és intenzív. Ízben először a fanyar gyümölcsöket kapjuk: egres, kivi, lime, aztán jön az édesebb, lédús gyümölcsösség, a körtés, almás, érett citromos világ, amiből utóízben a körtés, egreses, fűszeres karakter marad meg intenzíven.

Kellemes, jól iható, elegáns bor, sajnos nagyon gyorsan fogy, ezért jó, ha mindjárt van belőle kettő. Tökéletes aperitif, de akár egy egész estét lehet alapozni rá.

(88 pont)
2021. augusztus 17-én kóstoltuk

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Zenit Pet-Nat (bio)
Termelő: Kristinus Borbirtok
Termőhely: Balatonboglári borvidék
Évjárat: 2020
Típus: száraz fehér pét-nat
Fajtaösszetétel: 100% zenit
Alkoholtartalom: 11.5%
Kapható: a pincészet webshopjában
Ára: 4190 Ft
A termelő weboldala: www.kristinus.hu

A pincészet elérhetőségei:
Kristinus Borbirtok
Cím: 8713 Kéthely, Hunyadi utca 99.
Tel.: +36 85539-014
E-mail:info@kristinus.hu

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Tesztelünk
Bodrog Borműhely: Wild Tokaj Pét-Nat 2020 című cikk borítóképe

Bodrog Borműhely: Wild Tokaj Pét-Nat 2020

2021. 10. 24. | Szabó Edit
A Bodrog Borműhely furmint pét-natja a fajta játékos, üde, kedves arcát mutatja meg. Rengeteg gyümölcs, rengeteg buborék, és mindkettő nagyon jól áll neki…
Tesztelünk
Bussay Pince: Méthode Ancestrale 2020 című cikk borítóképe

Bussay Pince: Méthode Ancestrale 2020

2021. 10. 17. | Szabó Edit
Csupa gyümölcs, csupa báj. A Bussay Pince Méthode Ancestrale pét-natja jól behűtve az igazi…
Iszunk
Pét-natok, sorakozó! című cikk borítóképe

Pét-natok, sorakozó!

2021. 09. 30. | Szabó Edit
A Borsmenta legutóbbi szakmai tesztjén a pét-natokat vettük górcső alá: hét borvidék tucatnyi borán keresztül próbáltunk fogalmat alkotni az új őrületről. A pálmát Tokaj és Villány vitte el. Íme a részletek…
Tesztelünk
Kristinus Borbirtok: Krisecco Rosé 2019 című cikk borítóképe

Kristinus Borbirtok: Krisecco Rosé 2019

2021. 09. 05. | Szabó Edit
Mérték, elegancia, egyensúly. A Krisecco nem finomkodik, nem tetszeleg, egyenes tartással robban bele az estébe, és magától értetődő természetességgel teszi nélkülözhetetlenné magát…