Tesztelünk

Szent Gaál Kastély és Borház: Passionata 2016

Szent Gaál Kastély és Borház: Passionata 2016 című cikk borítóképe
2021. 01. 19. | Szabó Edit
A Szent Gaál Borház 2016-os Passionata nevű bora a Strázsahegyi-dűlő válogatott terméséből készült. Vadételek, kemény sajtok mellé ajánljuk…

A sötétrubin színű borban lilás reflexek csillannak, megjelenésében még fiatalnak tűnik. Gazdag, de nem túláradó illatában aszalt szilvás, meggyes, fekete csokoládés, édesfűszeres jegyek vonulnak fel.

Kóstolva lendületes, ízképét a gyümölcsösség és a fűszeresség remek aránya határozza meg. Az erdei gyümölcsös, áfonyás, kökényes ízek mellé kellemes, étcsokoládés édesség zárkózik fel, de már megjelennek a mélyebb, avaros, dohányos jegyek is a háttérben. A tannin kicsit húz, még nem integrálódott teljesen, de van rá esély, hogy ez később megtörténik, hiszen a bor rendkívül fiatalos benyomást kelt, még bőven van ideje.

Buja, szenvedélyes bor, marha- és vadhúsok, érlelt sajtok mellé ajánljuk.

(87 pont)
2020. november 3-án kóstoltuk.

Köszönjük a Borirodának, hogy befogadja a Borsmenta kóstolóit.

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Passionata Cabernet Franc Válogatás
Termelő: Szent Gaál Kastély és Borház
Termőhely: Szekszárdi borvidék
Évjárat: 2016
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% cabernet franc
Alkoholtartalom: 14%
Kapható: Monarchia Borok
Ára: 6150 Ft
A termelő weboldala: www.szentgaal.hu
Borteszt: Szentek csatája

A pincészet elérhetőségei:
Szent Gaál Kastély és Borház – Barabás Eszter
Cím: 7173 Zomba, Szentgálszőlőhegy 4.
Tel.: + 36 20 555 2321
E-mail: info@szentgaal.hu

Fotó:
Vető Gábor

Iszunk
Szentek csatája című cikk borítóképe

Szentek csatája

2020. 11. 09. | Szabó Edit
Tavaszra terveztük, de végül csak most tartottuk meg Szentek csatája című bortesztünket, ahol „szent” nevű pincészetek borait teszteltük. Az év egyik legizgalmasabb kóstolója volt, rekordmagas pontszámokkal…
Tesztelünk
Wassmann Pince: Cabernet Franc 2015 című cikk borítóképe

Wassmann Pince: Cabernet Franc 2015

2020. 11. 02. | Szabó Edit
Egy német házaspár beleszeret a Villányi borvidékbe, Pécsdevecserre költözik, és megalapítja a vidék első biodinamikus pincészetét. Ralf és Susann csodás cabernet franc-ja önmagáért beszél…
Főzünk
Vörösboros őzpörkölt című cikk borítóképe

Vörösboros őzpörkölt

2020. 02. 10. | Klich Zsuzsa
Készüljön szárnyasból, sertésből, marhából vagy vadból, a pörkölt nemzeti kincs, és mindenki a saját receptjére esküszik. Mi most őzpörköltet főztünk, nem egészen a hagyományos módon. Íme a recept…
Iszunk
Mi a franc? című cikk borítóképe

Mi a franc?

2019. 01. 31. | Szabó Edit
A világ egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb szőlőfajtája, a bordeaux-i házasítások alapja, Magyarország déli részein viszont szívesen palackozzák fajtaborként. A Borsmenta legutóbbi tesztjén cabernet franc-okat kóstoltunk…