Szentpéteri Borpince: Tramini 2019

2020.11.18. | Szabó Edit
A Szentpéteri Borpince 2019-es traminijét még az is szeretni fogja, aki nem lelkesedik a fajtáért. Kellemes, frissítő bor, kínáljuk aperitifként vagy saláták mellé…
 

A halvány citromsárga színű bor üde, kellemes, visszafogott, gyümölcsös illattal hódít. A citrusos, őszibarackos jegyek fehér szirmú virágossággal járnak jegyben, viszont a fajtára jellemző sárga rózsás, rózsaolajos illat csak nyomokban jelenik meg.

Kóstolva fanyar a bor, a grépfrútmagos, mandarinhéjas kesernyésség mellett pici zöld teás, őszibarackos, kivis világ teszi kedvessé. Az arányok jók, a savak lendületet adnak a kortynak.

Kellemes, tetszetős, kifejezetten frissítő bor, nem akar nagynak látszani, de hozza, amit várunk tőle. Vendégváró italként tökéletes, de saláták, csirkés ételek mellé is kínálhatjuk.

(83 pont)
2020. november 3-án kóstoltuk.

Köszönjük a Borirodának, hogy befogadja a Borsmenta kóstolóit.  

 
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Tramini
Termőhely : Kunsági borvidék
Évjárat : 2019
Típus : száraz fehérbor
Fajtaösszetétel : 100% tramini
Alkoholtartalom : 12,5%
Kapható : a pincészet webshopjában (már a 2020-as évjárat van forgalomban)
Ára : 2900 Ft
Termelő : Szentpéteri Borpince
A termelő weboldala : http://www.szentpeteriborpince.hu/
Borteszt: Szentek csatája
Fotó:
Vető Gábor


A pincészet elérhetőségei:
Szentpéteri Borpince Kft. – Szentpéteri Attila
Cím: 6200 Kiskőrös, Soós utca 33.
Tel.: +36 70 453 6385 / +36 70 453 5250
E-mail: szentpeteriborpince@gmail.com


 
Beszélgetünk

A szőlő is, a borász is jól érzi itt magát

2019.05.04. | Szabó Edit
Beszélgetés Szentpéteri Attilával
Tavaly aranyéremeső hullott a kiskőrösi Szentpéteri Borpincére, és a sikersorozat az idén is folytatódik. A családi vállalkozás alapítójával, Szentpéteri Attilával beszélgettünk…  
Főzünk

Gránátalmás gerslisaláta

2019.09.23. | Klich Zsuzsa
Ez a gerslisaláta a perzsa ünnepi étel, a „jeweled rice” egyik változata. Nálunk a kerti partik sztárja volt, hátha más is kedvet kap hozzá…  
Tesztelünk

Szentpéteri Borpince: Néró Rosé Válogatás 2018

2019.10.04. | Szabó Edit
A néró a pincészet emblematikus fajtája, a belőle készült rozé- és vörösborok egyaránt népszerűek. Most már a 2019-es van forgalomban, érdemes megkóstolni…
Főzünk

Friss saláta mályvával

2020.04.07. | Szabó Edit
A lila virágú, kerek, szőrös levelű mályva az egyik legszebb ehető növényünk. Virágával díszíthetjük leveseinket, salátáinkat, leveléből készíthetünk főzeléket, de szárítva gyógyteába i…
Iszunk

Szentek csatája

2020.11.09. | Szabó Edit
Tavaszra terveztük, de végül csak most tartottuk meg Szentek csatája című bortesztünket, ahol „szent” nevű pincészetek borait teszteltük. Az év egyik legizgalmasabb kóstolója volt, reko…

címkék

ausztria (4) bacsó andrás (4) badacsony (13) balassa bor (4) balaton (74) balatonfüred csopaki borvidék (11) balla géza (4) beszélgetünk (19) bikavér (20) bio (13) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (273) borász (43) borászok borásza (6) borbár (29) borfesztivál (27) bori mami (5) boriroda (12) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (31) borshanta (15) borterasz (14) borteszt (109) bortúra (25) borvacsora (14) borverseny (19) bott pince (29) bottszerda (21) budapest (194) cabernet franc (9) cava (7) CEWI (13) csirke (8) csokoládé (11) cukrászda (11) cuvée (5) dél-balaton (4) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (80) eger (41) egészséges (6) egri csillag (5) erdőbénye (6) eszünk (4) étterem (128) etyek (13) etyek budai borvidék (8) etyeki kúria (9) fehérbor (25) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (61) furmint február (10) gin (5) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) gyümölcsös (4) hárslevelű (12) házhozszállítás (4) heimann (8) húsvét (9) interjú (119) iszunk (7) kadarka (16) káli-medence (5) karácsony (22) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (14) kéknyelű (5) kenyér (8) késői szüret (4) koktél (11) koronavírus (29) kóstoló (57) kovács nimród winery (7) köveskál (4) közben esznek (8) kreinbacher birtok (7) külföld (8) kunsági borvidék (8) laposa birtok (5) leves (12) london (14) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (40) merlot (12) mi a kő (4) michelin-csillag (8) monyo brewing co (6) mór (5) művészinterjú (14) nyár (13) nyaralás (5) olaszország (17) olaszrizling (23) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (4) pálinka (12) pálinkaverseny (9) pannonhalma (9) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (8) pékség (4) pezsgő (54) piac (13) pinot noir (9) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (27) promóció (7) rácz jenő (5) rajnai rizling (8) recept (151) rosalia (5) rozé (32) saláta (8) sanzon (7) sauvignon blanc (11) somló (15) sommelier (10) soproni borvidék (12) sör (42) sós (69) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (11) super 12 (5) sütemény (34) süti (16) svét (16) syrah (7) szakácsverseny (4) szamorodni (11) száraz (41) száraz szamorodni (4) szekszárd (29) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (12) szentesi józsef (5) szicília (4) tállya (12) támogatott írás (6) tanfolyam (4) tarcal (9) tavasz (12) tavaszi recept (4) tea (8) tenger (4) tenger gyümölcsei (5) természetes bor (8) tészta (11) tesztelünk (15) tokaj (116) tokaj oremus szőlőbirtok (6) tokaj-hegyalja (80) tokaji aszú (30) tudnivalok (4) túra (6) utazás (27) utazunk (9) vacsora (9) verseny (10) villány (9) villányi borvidék (51) vörösbor (44) vylyan (17) zengő (4) zenit (5) zöld veltelini (7)