Tesztelünk

Tóth Ferenc Pincészet: Egri Kadarka Superior 2018

Tóth Ferenc Pincészet: Egri Kadarka Superior 2018 című cikk borítóképe
2021. 12. 25. | Szabó Edit
Tóth Ferenc az Egri borvidék egyik „nagy öregje”, aki sokat tett azért, hogy a kadarka fajta visszatérjen a borvidékre. A pincészet superior kadarkája ünnepi asztalra való, tökéletes karácsonykor a hal, húsvétkor a sonka mellé…

A közepesen intenzív rubinvörös színű borban okkeres reflexek csillannak. Kellemesen fűszeres, rumos diós, étcsokis illatában kis szellőztetés után jelennek meg a gyümölcsök: fekete cseresznye, szeder, som, és mellette egy kis finom füstösség.

Kóstolva is nagyon cseresznyés, sőt koktélcseresznyés, a füstösség ízben intenzívebb, és nagyon jól áll neki. Bár az alkohol kissé fűt, a bort jó arányúnak érezzük. Ételt kíván, ezért nyugodtan gondolhatunk rá, amikor ünnepi menüt tervezünk. Karácsonykor a sült halhoz, húsvétkor a sonka mellé ideális, de akár a sült libacombbal is elbír.
(86 pont)

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Egri Kadarka Superior
Termelő: Tóth Ferenc Pincészet
Termőhely: Egri borvidék
Évjárat: 2018
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% kadarka
Alkoholtartalom: 14%
Kapható: a pincészet webshopjában
Ára: 4990 Ft
A termelő weboldala: https://tothferencpinceszet.hu/

A pincészet elérhetőségei:
Tóth Ferenc Pincészet – Tóth Katalin
Cím: 3300 Eger, Kistályai út 40.
Tel.: +36 30519-1088, +36 20444-0173
E-mail:varvedok@tothferencpinceszet.hu
katatoth@tothferencpinceszet.hu

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Iszunk
Ünnepi kadarkateszt című cikk borítóképe

Ünnepi kadarkateszt

2021. 12. 15. | Szabó Edit
Örömmel jelentjük, hogy az idei évtől november 20-a a kadarka napja. Ennek örömére a Borsmenta is megtartotta házi kadarkatesztjét. Izgalmas és tanulságos kóstoló volt, a pálmát egy dűlőszelektált bor vitte el…
Beszélgetünk
Abban hiszek, hogy a bor örök című cikk borítóképe

Abban hiszek, hogy a bor örök

2020. 04. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Katalinnal
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Tóth Katalin, az egri Tóth Ferenc Pincészet ügyvezetője válaszol…
Iszunk
Szia, édes! című cikk borítóképe

Szia, édes!

2019. 04. 26. | Szabó Edit
Érkezzen bárhonnan, készüljön bármilyen szőlőfajtából, egy jó késői szüretelésű bor megédesíti az estéket. Az viszont fontos, hogy tényleg jó legyen. A Borsmenta tesztjén késői szüretekkel ismerkedtünk, és volt, ami tetszett…
Beszélgetünk
A bor a lényeg című cikk borítóképe

A bor a lényeg

2019. 02. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Katalinnal
Éjfélkor született, szüret idején, tisztességtudóan megvárva, hogy édesanyja végigdolgozhassa a napot a szőlőben. Tóth Katalin, az egri Tóth Ferenc Pincészet ügyvezetője büszkén folytatja az utat, amin a szülei elindultak…
Eszünk
Mély csokik, mély borok című cikk borítóképe

Mély csokik, mély borok

2019. 01. 30. | Szabó Edit
Hogy milyen az, amikor Gombóc Artúr borozni megy? Valószínűleg éppen ilyen. A minap a Tóth Ferenc Pincészet és a Fabric Csokoládé közös bor-csoki kóstolóján szédültünk el…
Tesztelünk
Tóth Ferenc Pincészet: Gyöngyöző Fehér 2017 című cikk borítóképe

Tóth Ferenc Pincészet: Gyöngyöző Fehér 2017

2018. 09. 11. | Szabó Edit
Szeretettel a kétkedőknek, akik nem gondolták, hogy leánykából is lehet gyöngyözőbort készíteni…