Tesztelünk

Vesztergombi Pince: Merlot 2021

Vesztergombi Pince: Merlot 2021 című cikk borítóképe
2024. 05. 06. | Szabó Edit
A szekszárdi Vesztergombi Pince 2021-es merlot-ja az illatával ejt rabul. Érett sajtokhoz, vadsültekhez ajánljuk…

Nagyon sötét rubinszínű bor, szinte fekete. Az illata intenzíven fűszeres és folyamatosan változik. Egyszer rózsa, másszor menta, aztán kakukkfű és fekete bors illata száll a pohárból, és idővel a kökényes, aszalt szilvás hangulat is felzárkózik.

Kóstolva visszalépés: a csábító illat után az íz egysíkúbb, és bár a fűszeresség továbbra is nagyon szép, a gyümölcsösség szinte teljesen eltűnik belőle. A hordófűszerek uralta kávés-csokis aromavilágban üdítő ellenpontként érzünk egy kis áfonyás karaktert.

Fogyasztás előtt érdemes dekantálni, és aki ránk hallgat, érett sajtok, vadsültek mellé tölti pohárba.

(84 pont)
2024. február 22-én kóstoltuk.

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Merlot
Termelő: Vesztergombi Pince
Termőhely: Szekszárdi borvidék
Évjárat: 2021
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% merlot
Alkoholtartalom: 14%
Kapható: a pincészet webshopjában
Ára: 2400 Ft
A termelő weboldala: https://vesztergombi.hu/
Beszélgetés a borásszal: Néha fel kell kavarni az állóvizet

Apincészet elérhetőségei:
Vesztergombi Pince – Vesztergombi Csaba

Cím: 7100 Szekszárd, Borkút u. 3.
Tel.: +36 74511-846
E-mail: vesztergombi@t-online.hu

Fotó:
Borsmenta - honlap

Tesztelünk
Vesztergombi Pince: Kadarka 2021 című cikk borítóképe

Vesztergombi Pince: Kadarka 2021

2024. 01. 15. | Szabó Edit
A Vesztergombi Pince kadarkájának a töppedt szőlőszemek adnak egyediséget. Százéves tőkék gyümölcséből készült, valódi értékeit hosszabb palackos érlelés után fedi fel igazán…
Tesztelünk
Vesztergombi Pince: St. László Bikavér Prémium 2017 című cikk borítóképe

Vesztergombi Pince: St. László Bikavér Prémium 2017

2022. 12. 11. | Szabó Edit
A szekszárdi Vesztergombi Pince a szigorú, de igazságos Szent Lászlóról, Szekszárd védőszentjéről nevezte el prémium bikavér borát. Pedig a 24 hónapos fahordós érlelést kapott házasítás minden, csak nem szigorú…
Beszélgetünk
Néha fel kell kavarni az állóvizet című cikk borítóképe

Néha fel kell kavarni az állóvizet

2019. 05. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Vesztergombi Csabával
Nem elkötelezett híve a kékfrankosnak, nem a bikavért helyezi előtérbe, nem használ szekszárdi palackot, de a pincéjében már ott érlelődik a titkos nagyágyú. Vesztergombi Csaba szekszárdi borásszal beszélgettünk…