Vendégoldal
Kicsi világ a nagyban
Vendégoldal

 Kicsi világ a nagyban 

Aprónapló 21. rész
Az Aprónapló 21. részében Schubert Ádám, az ApróKertek borásza elmélkedik egy kicsit a fotózás mibenlétéről, de az is kiderül, hogy valóban aranyat ér-e a májusi eső…
Vendégoldal

Csúcsborok kóstolója egy orgona felújításáért!

2023.05.18. | Borsmenta
Rendhagyó jótékonysági borkóstolót szervez a Pannon Bormíves Céh. A budapesti rendezvény bevételének egy részét a Bakáts téri templom orgonájának felújítására fordítják…
Vendégoldal

Május 16-án ismét Ezerjó Nap!

2023.05.13. | Borsmenta
Május 16-án ismét itt az Ezerjó Nap! A móri borászoknak köszönhetően ez már a harmadik május, amikor erre a ritka szőlőfajtára és annak borára figyel ország-világ…
Vendégoldal

Újra Szent György-hegy hajnalig!

2023.05.11. | Borsmenta
Június első hétvégéjén megint meghódítják a Szent György-hegyet a bor és a gasztronómia szerelmesei. Csaknem húsz pincészet, borbolt, étterem és kert nyit ki, és lesznek újdonságok is…
Vendégoldal

Gondolatainkkal befolyásoljuk a világot!

2023.05.09. | Schubert Ádám
Aprónapló 20. rész
Zsongás a szőlőben, csend a pincében, boros, zenei és gondolati aktivitás. Nagyjából ezen témákat érinti Schubert Ádám, az ApróKertek borásza a Aprónapló 20. részében. Figyelem, felnőtt…
Vendégoldal

Pattannak a rügyek

2023.04.25. | Schubert Ádám
Aprónapló 19. rész
A pázmándi szőlőhegyre megérkezett a tavasz! Az ApróKertek csapata új területet készít elő művelésre, de a közönségről sem feledkezik el. Schubert Ádám a budapesti Korhelyben és a velen…
Vendégoldal

Az élet nagy tanító

2023.04.11. | Schubert Ádám
Aprónapló 18. rész
Hőseink kis ültetvényén még javában tart a metszés, de közben szerveződnek az új kóstolók. Ezekről és a gyorsan fogyó pét-natról mesél Schubert Ádám pázmándi borász az Aprónapló 18. rés…
Vendégoldal

Badacsony megint a New Yorkba megy!

2023.04.03. | Borsmenta
Ha április, akkor Badacsony New Yorkban! Az idén már tizenkettedik alkalommal gyűlnek össze a Badacsonyi borvidék ismert és kevésbé ismert szereplői, hogy legfrissebb boraikat bemutassá…
Vendégoldal

Tavaszi zsongás a kertekben – és a poharakban!

2023.03.28. | Schubert Ádám
Aprónapló 17. rész
Schubert Ádám pázmándi borász Aprónaplójának 17. részében szó esik az idei Nyitnikékről, kiderül, hogy milyen a boros rock and roll, és hogy feltartóztathatatlanul itt a tavasz. Olvassá…
Vendégoldal

A metszőollótól a kortyig

2023.03.14. | Schubert Ádám
Aprónapló 16. rész
Az Aprónapló 16. részéből kiderül, hogy miért fontos az alkotás folyamatának megélése, hogy miért más a Johanna, és hogy mire tanít Csontváry. Íme Schubert Ádám pázmándi borász legfriss…
Vendégoldal

Aranyérmes a magyar Furmint vodka!

2023.03.04. | Borsmenta
A bodrogkisfaludi Seven Hills Distillery a ginek után a vodkával is arat. Furmintből készült vodkájukat aranyéremmel jutalmazták a World Vodka Awards bírái…
Vendégoldal

Palackban a Rebeka!

2023.02.28. | Schubert Ádám
Aprónapló 15. rész
Lehet, hogy egyszer majd vendégfogadó lesz a romos présházból, az új küvé viszont már palackban van! Erről, valamint egy kellemes és tanulságos szakmai kirándulásról mesél Schubert Ádám…
Vendégoldal

A boros közösség ereje

2023.02.15. | Schubert Ádám
Aprónapló 14. rész
A pázmándi borászok közös kóstolókkal hangolódnak a metszésre. Schubert Ádám, az ApróKertek borásza a Pázmándi Bormustráról és a budapesti Café Csigában tartott borbemutatóról mesél az…
Vendégoldal

Híd modernitás és hagyomány között

2023.01.31. | Schubert Ádám
Aprónapló 13. rész
Miért van az, hogy a borászok egymás lehúzásával igyekeznek feljebb kerülni ahelyett, hogy egy irányba tolnák a szekeret? Az Aprónapló 13. részében Schubert Ádám az előző részben megkez…
Vendégoldal

Természetesség, egyensúly, komplexitás

2023.01.17. | Schubert Ádám
Aprónapló 12. rész
Vajon miért nem egyszerű meghatározni egy pincészet filozófiáját? Az Aprónapló 12. részében Schubert Ádám pázmándi borász látszólag elvész a részletekben, de csak látszólag…
Vendégoldal

Boldog új évet!

2023.01.03. | Schubert Ádám
Aprónapló 11. rész
A borkészítés vajon művészet vagy mesterség? És maga a bor vajon termék vagy alkotás? Ilyen és hasonló kérdéseket feszeget Schubert Ádám pázmándi borász az Aprónapló 11. részében. Boldo…

címkék

amerika (4) aprókertek (21) ausztria (5) az év bortermelője (7) ázsiai (5) bacsó andrás (4) badacsony (34) balassa bor (4) balaton (104) balatonboglári borvidék (14) balatonfüred csopaki borvidék (20) balla géza (7) beszélgetünk (20) bikavér (40) bio (17) biodinamikus (8) bocuse d'or (9) bor (289) borász (52) borászok borásza (12) borbár (36) borfesztivál (37) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (56) borshanta (21) borterasz (16) borteszt (251) bortúra (28) borvacsora (21) borvendéglő (5) borverseny (28) bott frigyes (5) bott pince (31) bottszerda (21) brut (14) brut nature (4) budai zöld (4) budapest (225) cabernet franc (26) cabernet sauvignon (10) cava (7) CEWI (14) chardonnay (5) csányi pincészet (9) csirke (10) csokoládé (12) cukrász (4) cukrászda (12) cuvée (18) dél-balaton (10) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (94) eger (64) egészséges (11) egri csillag (8) egzotikus (12) eper (5) erdőbénye (6) eszterházy (4) eszünk (6) étterem (154) etyek (24) etyek budai borvidék (24) etyeki kúria (16) ezerjó (5) fehérbor (75) fesztivál (44) figula (5) franc&franc (7) franciaország (5) friss (4) frittmann (6) furmint (83) furmint február (13) gál szőlőbirtok és pincészet (4) gere attila pincészete (5) gin (14) gizella pince (6) grillételek (4) grillszezon (4) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (5) hajós (6) hal (4) hárslevelű (20) hawaii (8) házhozszállítás (4) heimann (9) húsvét (10) indiai (9) interjú (145) ipacs szabó istván (4) iszunk (11) jótékonyság (4) juhfark (19) kadarka (33) káli-medence (9) karácsony (26) karantén (23) kávé (42) kavezok (9) kékfrankos (21) kéknyelű (15) kenyér (10) késői szüret (5) kislaki bormanufaktúra (4) koktél (12) könnyű (15) könnyűvér (4) környezettudatosság (5) koronavírus (29) kóstoló (59) kovács nimród winery (12) köveskál (4) közben esznek (10) kreinbacher birtok (10) kristinus (4) külföld (10) kunsági borvidék (16) laposa birtok (5) leves (20) london (19) luka enikő (4) mád (14) magnamátra (11) mátra (61) mediterrán (4) mérész sándor (4) merlot (14) mi a kő (4) michelin-csillag (10) miskolc (10) monyo brewing co (6) mór (10) művészinterjú (18) nagyi receptje (4) narancsbor (4) natúr bor (4) nemzetközi borvásár (4) nyár (15) nyaralás (5) nyári (5) olaszország (36) olaszrizling (27) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (5) pálinka (18) pálinkaverseny (13) pannonhalma (13) pannonhalmi apátsági pincészet (7) pázmánd (26) pécs (10) pékség (6) pét-nat (15) pezsgő (94) pezsgovilagbajnoksag (4) piac (13) pinot noir (22) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (29) promóció (9) rácz jenő (5) rajnai rizling (9) recept (209) rókusfalvy birtok (5) rosalia (6) rozé (50) saláta (11) sanzon (8) sárospatak (4) sauska (6) sauvignon blanc (33) sebestyén (4) somló (46) sommelier (11) soproni borvidék (17) sör (45) sós (84) spanyolország (16) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (14) super 12 (6) sütemény (46) süti (16) svét (19) syrah (8) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (84) száraz szamorodni (5) szekszárd (49) szekszárdi borvidék (7) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (16) szentesi józsef (5) szepsy istván (4) szicília (8) sziegl pince (4) tállya (13) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (10) taschner kurt (4) tavasz (14) tavaszi recept (10) tea (9) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) természetes bor (10) tészta (16) tesztelünk (165) tokaj (146) tokaj oremus szőlőbirtok (8) tokaj-hegyalja (105) tokaji aszú (40) torta (4) tramini (5) tudnivalok (4) túra (7) utazás (63) utazási tippek (24) utazunk (33) vacsora (11) váli péter (4) vega (6) velencei-tó (11) verseny (13) veszprém (4) villány (27) villányi borvidék (84) vörösbor (117) vylyan (28) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (8) zsirai pincészet (6)