Vendégoldal

Jön a kávé napja!

Jön a kávé napja! című cikk borítóképe
2021. 09. 27. | Borsmenta
Számos országban szeptember végén ünneplik a kávé világnapját. Október 3-án nálunk is hatalmas kávézóvá alakul a budapesti Akvárium Klub hallja, ahol a hazai pörkölők és baristák várják a közönséget…

Minden eddiginél több kiállítóval, rengeteg újdonsággal, izgalmas programokkal készülnek a szervezők a kávé napjára az idén. A budapesti Akvárium Klub rendezvényén a kiváló minőségű, különleges (specialty) kávék játsszák a főszerepet, de szóba kerül a környezettudatosság és a fenntarthatóság is.

A hazai Michelin-csillagos éttermek kávés partnerei közül többen is jelen lesznek a rendezvényen, ahol a korlátlanul kóstolható espressók, filteres kávék és tejes kávéitalok csúcsminőségű arabica fajtákból készülnek majd. A közönség több mint százféle kávéból válogathat, az extra erős koffeinbombáktól a lágy pörkölésű, citrusos csúcskávékig, de lesznek kávékoktélok, izgalmas kínai teák és növényi tejalternatívával készülő desszertek is a belépő árában. Mivel a kávé fogyasztásakor a hidratálás nagyon fontos, a szervezők egész nap ingyenesen biztosítják a szűrt vizet a látogatók számára.

A szakmai előadások és bemutatók mellett a pénzdíjas Coffee Day’s Blend Building Bajnokság is várja az érdeklődőket, ahol a versenyzők megalkotják a Kávé Napja kávéblendet. Mivel a kávé a művészeket is megihleti, a kiállítótérben képzőművészeti alkotásokkal is találkozhat a közönség – Czirok Róbert Kávé és bor a festővásznon című minikiállításán a festéket ezúttal a kávé helyettesíti.

A színpadi beszélgetéseken szóba kerül, hogyan alakult át a kávévilág a pandémia alatt és után, hogyan változott a hazai piac, milyen trendek figyelhetők meg, és milyen túlélési stratégiákat alkalmaznak a kávézók és a pörkölők. Mindemellett választ kapunk olyan kérdésekre, mint például hogy lehet-e kapszulás egy specialty kávé, vagy hogy miért érdeklődik egyre több barista az artizán teák iránt.

Szem előtt tartva a környezetvédelmet, a vendégek az idén is a Boomerang Cupshare zero waste kóstolópoharát kapják érkezéskor, amit a standoknál tisztára cserélhetnek, az esemény végén pedig hazavihetnek, ezzel is támogatva, hogy minél kevesebb papírhulladékot termeljen a kávé napja.

A barista szakma színe-java és remek hangulat várja a látogatókat a főváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén október 3-án egész nap. Elővételes jegyvásárlásra online van lehetőség, a rendezvény ideje alatt korlátozott számban értékesítenek belépőket.

Fotó:
a kávé napja

Beszélgetünk
A jó kávé olyan, mint az élet: komplex és megfejthetetlen című cikk borítóképe

A jó kávé olyan, mint az élet: komplex és megfejthetetlen

2018. 03. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Pálvölgyi Krisztiánnal
Basszusgitárosnak készült, de a szelek másfelé fújták. Barista lett, majd tréner, aztán megnyitotta a Mantra Cafét. Pálvölgyi Krisztián kreatívital-Európa-bajnokkal sok kávé mellett beszélgettünk…
Iszunk
Egyre többen című cikk borítóképe

Egyre többen

2017. 03. 10. | Burai László
Tavaly négy részben mutattuk be a budapesti újhullámos kávézókat – magunk is meglepődtünk, hogy mostanra annyi újdonság van, amivel az ötödik rész is indokolttá vált.
Iszunk
Helló, kávévilág, itt Budapest! című cikk borítóképe

Helló, kávévilág, itt Budapest!

2017. 01. 27. | Burai László
Széll Tamás fantasztikus sikere után talán még nagyobb figyelmet kaphat majd a világ legjelentősebb kávés rendezvénye. A Budapesten megrendezésre kerülő World of Coffee 2017 keretében több versenyszámban is a világbajnoki címért folyik majd a küzdelem. De lássuk, miről is van szó!
Iszunk
Vissza a gyökerekhez! című cikk borítóképe

Vissza a gyökerekhez!

2016. 08. 05. | Burai László
Sokat beszéltünk már a kávéról az elmúlt hetekben, lassan tisztul, hogy mi is az az újhullámos kávé. Írtunk a pörkölés fontosságáról, ennek kapcsán a feldolgozásról is esett pár szó. Épp itt az ideje, hogy végigvegyük a legfontosabb kávétermelő országokat is.
Iszunk
Kóstoljunk kávékat! című cikk borítóképe

Kóstoljunk kávékat!

2016. 04. 15. | Burai László
A kávézás egy rituálé, ráadásul legtöbbször társas élmény, így a figyelmünk ilyenkor megoszlik a partner és az ital között – teljesen normális, hogy nem a pontos illat- és ízjegyekre koncentrálunk. De ezért vannak a profik!
Iszunk
Készítsünk egy kávét! című cikk borítóképe

Készítsünk egy kávét!

2016. 01. 27. | Burai László
Gasztronómiai forradalom zajlik, ezt leírni mostanra elég nagy közhely. Streetfood, kézműves sör, barbecue: villámgyorsan terjednek, havonta új szereplő lép a ringbe, ember legyen a talpán, aki ezt követni tudja.