Vissza
Vendégoldal

Pezsgőkonferencia Etyeken

Pezsgőkonferencia Etyeken című cikk borítóképe
2020. 08. 05. | Borsmenta
A tavalyi nagy sikerű indulás után az idén szeptember 3-án újra Pezsgőkonferenciát rendeznek az etyeki Rókusfalvy Birtokon. Az előadások után Pezsgőünnep is lesz…

Szeptember 3-án újra a pezsgő kerül a figyelem középpontjába Etyeken. A dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Páláltal szervezett első konferencia olyan nagy sikert aratott tavaly, hogy a program megálmodói már akkor döntöttek a folytatásról. Igaz ugyan, hogy a májusra tervezett rendezvényt a vírushelyzet miatt szeptemberre kellett halasztani, de a szervezők bíznak abban, hogy az új időpontban már zökkenők nélkül, színvonalasan le tudják bonyolítani a programot, amely a szakmai rész után igazi Pezsgőünneppel folytatódik.

A tematika izgalmasnak ígérkezik.

A Thummerer-pezsgők készítésének titkaiba a pince főborásza, Lamporth József vezeti be a hallgatóságot, Márkus György pezsgőszakértő pedig arról beszél majd, hogy milyen is a buborékok élete Champagne-on túl. Az Etyeki Kúria pezsgőkoncepcióját Mérész Sándor, a birtok főborásza ismerteti, Garamvári Zsuzsa, a Garamvári Szőlőbirtok tulajdonosa pedig a szabályozással kapcsolatos kérdésekről értekezik. A Tokaji borvidék vitathatatlanul a világ borkultúrájának egyik alappillére.

A pezsgő itt betöltött szerepével kapcsolatban Demeter Zoltán tokaji borász mondja el a gondolatait, majd két champagne-i pezsgőház képviselője – David Bourdaire (borász, Champagne Bourdaire-Gallois), valamint Jean-Marc Lallier-Deutz (PR-igazgató, Champagne Deutz) tart előadást – az utóbbi még egyeztetés alatt. Az előadások sorát Unger Zsolt marketingszakember zárja, aki a habzóborok és a pezsgők márkaépítési stratégiáival ismerteti meg a hallgatóságot. A konferencia végén egy Rókusfalvy Pál által vezetett kerekasztal-beszélgetést hallgathatnak meg a résztvevők, melynek címe: „Emelkedő buborék – habzó trendek a világban”.

A szervezők remélik, hogy a sok érdekes előadás után parázs viták is kibontakoznak majd, az viszont biztos, hogy sok izgalmas bort kóstolhat a hallgatóság.

A második Pezsgőkonferencia újdonsággal is szolgál, a szervezők ugyanis a konferenciát követően Etyekre varázsolják Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit, melléjük pedig sztárséfek kínálnak illő falatokat. A résztvevők jó ízek és hangulatos zene mellett élvezhetik a naplementét az etyeki szőlőskertben. A program a konferencia résztvevői számára ingyenes, de külön belépőjeggyel is látogatható.

Fotó:
facebook

Beszélgetünk
Nem szeretem a titulusokat című cikk borítóképe

Nem szeretem a titulusokat

2019. 07. 06. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Mérész Sándorral
Rutinos, okos vezető, és bár szorosan tartja a gyeplőt, a munkatársai rajonganak érte. Az Etyeki Kúria Borgazdaságnál mindenki egyszerűen csak így hívja: Kapitány. Mérész Sándorral beszélgettünk…
Beszélgetünk
Másfél delfinszaltó csukamozdulattal című cikk borítóképe

Másfél delfinszaltó csukamozdulattal

2019. 06. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Garamvári Vencellel
Volt idő, amikor az ország 3 legjobb műugrója között tartották számon, az élet azonban másként döntött, és Garamvári Vencel nem a sportban, hanem a pezsgőkészítésben alkotott maradandót. Szabó Edit interjúja.
Vendégoldal
Világbajnok lett a Kreinbacher-pezsgő! című cikk borítóképe

Világbajnok lett a Kreinbacher-pezsgő!

2018. 10. 25. | Borsmenta
A világ legrangosabb pezsgőversenye, a Champagne and Sparkling Wine World Championships (CSWWC) bírái a somlói Kreinbacher Birtok furmint pezsgőjének ítélték a nem hagyományos szőlőfajtákból készült brut pezsgők világbajnoki címét…
Iszunk
Egy pohár pezsgőt? című cikk borítóképe

Egy pohár pezsgőt?

2016. 12. 20. |
Nem, még nem a szilveszterre készülünk. Egy pohárnyi buborék bármikor feldobja a hangulatot, és ma már több hazai pincészet kínálatából is válogathatunk...
Iszunk
Írok egy történetet című cikk borítóképe

Írok egy történetet

2016. 09. 03. | Szabó Edit
Rendhagyó kóstoló Rókusfalvy Pállal és Palkóval
Beszélgetünk
Dupla buborék című cikk borítóképe

Dupla buborék

2016. 03. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Márkus Györggyel Nagyhatalom nem, de kis királyság lehetünk úgy 2050 táján. Mennyiségben sosem leszünk nagyok, minőségben sem fogjuk utolérni az igazi császárokat, de próbálkozni azért érdemes…