Beszélgetünk
Lassú víz partot mos című cikk borítóképe

Lassú víz partot mos

2016. 04. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Theisz Andrással, a Heumann Pincészet főborászával „Evelyne a cabernet franc-ra esküszik, nekünk viszont Erharddal a kékfrankos a szívünk csücske. Ez nagyon jó így, mert mindenki a saját kedvencéért izgul.”
Beszélgetünk
Szeretem megélni, ami nem létezik című cikk borítóképe

Szeretem megélni, ami nem létezik

2016. 04. 02. | Szabó Edit és Raab Zsuzsanna
Beszélgetés Várvizi Péterrel, a Larus Étterem konyhafőnökével „A főzés olyan, mint a zeneszerzés – a variációk száma végtelen, az ötletekből nem fogysz ki soha. Apám azt mondta, mindegy, mit csinálsz, csak légy az első tízben!”
Beszélgetünk
Egy blogger élete - Ripka Gergely című cikk borítóképe

Egy blogger élete - Ripka Gergely

2016. 03. 26. | Szabó Edit
„A Táncoló Medve indulása óta eltelt majdnem tíz év, és ma már egyre jobban kerülöm a borkritikusi szerepkört. Sokkal fontosabb, hogy a bor környezetéről, a vele foglalkozó emberekről meséljek..."
Beszélgetünk
Egy kávénál is fontos az első benyomás című cikk borítóképe

Egy kávénál is fontos az első benyomás

2016. 03. 25. | Burai László
Apró Franciska lett idén a latte art magyar bajnoka, így ő képviseli az országot Sanghajban a világbajnokságon. Elutazása előtt beszélgettünk vele a jövő heti versenyről, kávéról, tejről, tervekről.
Beszélgetünk
Egy blogger élete - Csíki Sándor című cikk borítóképe

Egy blogger élete - Csíki Sándor

2016. 03. 12. | Szabó Edit
„Az ország legjobb gasztrobloggerei és gasztronómiai szakírói között tartanak számon, és ezzel a pozícióval tökéletesen elégedett vagyok, miközben sosem felejtem el, hogy mindez felelősséggel is jár. Soha nem szabad lazítanom..."
Beszélgetünk
Ilona műhelye című cikk borítóképe

Ilona műhelye

2016. 03. 10. | Vörös Zsuzsa
Beszélgetés Gabó Ica bonbonkészítővel Trüffelgolyócskákat már jó 20 évvel ezelőtt is készítettem, így nem állt távol tőlem az édességek világa. A tanfolyamon megtanultuk a bonbonkészítés alapjait, én azonban egyre kíváncsibb lettem…
Beszélgetünk
Szöllősi Mihály emlékére című cikk borítóképe

Szöllősi Mihály emlékére

2016. 03. 08. | Burai László
Az alábbi írás 2015 szeptemberében született annak örömére, hogy Szöllősi Mihály a Népszabadság Top 100 Bor zsűrije szerint megalkotta az év második legjobb fehérborát. Úgy terveztük, hogy tavasszal folytatjuk a beszélgetést. Mihály derűs, erős, energikus volt, nem gondoltam, hogyan is gondolhattam volna, hogy a tavaszi beszélgetésre már nem kerülhet sor. Mindannyiunknak hiányozni fog.
Beszélgetünk
Szöllősi Mihály emlékére című cikk borítóképe

Szöllősi Mihály emlékére

2016. 03. 08. |
Az alábbi írás 2015 szeptemberében született annak örömére, hogy Szöllősi Mihály a Népszabadság Top 100 Bor zsűrije szerint megalkotta az év második legjobb fehérborát. Úgy terveztük, hogy tavasszal folytatjuk a beszélgetést. Mihály derűs, erős, energikus volt, nem gondoltam, hogyan is gondolhattam volna, hogy a tavaszi beszélgetésre már nem kerülhet sor. Mindannyiunknak hiányozni fog.
Beszélgetünk
Nincs bennem féltékenység című cikk borítóképe

Nincs bennem féltékenység

2016. 03. 08. | Szabó Edit
Szöllősi Mihály emlékére - Beszélgetés Szöllősi Mihállyal
Az alábbi írás 2015 szeptemberében született annak örömére, hogy Szöllősi Mihály a Népszabadság Top 100 Bor zsűrije szerint megalkotta az év második legjobb fehérborát. Úgy terveztük, hogy tavasszal folytatjuk a beszélgetést. Mihály derűs, erős, energikus volt, nem gondoltam, hogyan is gondolhattam volna, hogy a tavaszi beszélgetésre már nem kerülhet sor. Mindannyiunknak hiányozni fog.
Beszélgetünk
Dupla buborék című cikk borítóképe

Dupla buborék

2016. 03. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Márkus Györggyel Nagyhatalom nem, de kis királyság lehetünk úgy 2050 táján. Mennyiségben sosem leszünk nagyok, minőségben sem fogjuk utolérni az igazi császárokat, de próbálkozni azért érdemes…
Beszélgetünk
MoszkvaTér a Hold utcában című cikk borítóképe

MoszkvaTér a Hold utcában

2016. 02. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés Nyíri Szásával A politikát lehet nem kedvelni, a vezetőket lehet nem kedvelni, de a kultúrát, a művészetet, a gasztronómiát ostobaság lenne elutasítani…
Beszélgetünk
Rajongok a házias ételekért című cikk borítóképe

Rajongok a házias ételekért

2016. 02. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Barna Ádámmal
Beszélgetünk
Paul Bocuse nyomdokaiba léptem című cikk borítóképe

Paul Bocuse nyomdokaiba léptem

2016. 02. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Gilles Reinhardt-dal Egy szakácsnak alulról kell indulnia. Ha valaki komolyan gondolja, legalább tíz évet szánjon az alapozásra, csak utána kezdhet építkezni. Ezt nem lehet megúszni…
Beszélgetünk
Nincs B-terv. Megyünk! című cikk borítóképe

Nincs B-terv. Megyünk!

2016. 01. 31. | Szabó Edit
Beszélgetés Bicsár Attilával Bicsár Attila, az Alabárdos séfje tizenöt év után megválik az étteremtől, sőt elhagyja az országot is...
Beszélgetünk
Itt még nagy dolgok születhetnek! című cikk borítóképe

Itt még nagy dolgok születhetnek!

2016. 01. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Dudás Szabolccsal Alig hat év telt el azóta, hogy Dudás Szabolcs és öccse, Szilárd felrajzolt egy aprócska pontot a magyar gasztronómia térképére...