Beszélgetünk

Lassú víz partot mos
2016. 04. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Theisz Andrással, a Heumann Pincészet főborászával
„Evelyne a cabernet franc-ra esküszik, nekünk viszont Erharddal a kékfrankos a szívünk csücske. Ez nagyon jó így, mert mindenki a saját kedvencéért izgul.”
Beszélgetünk

Szeretem megélni, ami nem létezik
2016. 04. 02. | Szabó Edit és Raab Zsuzsanna
Beszélgetés Várvizi Péterrel, a Larus Étterem konyhafőnökével
„A főzés olyan, mint a zeneszerzés – a variációk száma végtelen, az ötletekből nem fogysz ki soha. Apám azt mondta, mindegy, mit csinálsz, csak légy az első tízben!”
Beszélgetünk

Egy blogger élete - Ripka Gergely
2016. 03. 26. | Szabó Edit
„A Táncoló Medve indulása óta eltelt majdnem tíz év, és ma már egyre jobban kerülöm a borkritikusi szerepkört. Sokkal fontosabb, hogy a bor környezetéről, a vele foglalkozó emberekről meséljek..."
Beszélgetünk

Egy kávénál is fontos az első benyomás
2016. 03. 25. | Burai László
Apró Franciska lett idén a latte art magyar bajnoka, így ő képviseli az országot Sanghajban a világbajnokságon. Elutazása előtt beszélgettünk vele a jövő heti versenyről, kávéról, tejről, tervekről.
Beszélgetünk

Egy blogger élete - Csíki Sándor
2016. 03. 12. | Szabó Edit
„Az ország legjobb gasztrobloggerei és gasztronómiai szakírói között tartanak számon, és ezzel a pozícióval tökéletesen elégedett vagyok, miközben sosem felejtem el, hogy mindez felelősséggel is jár. Soha nem szabad lazítanom..."
Beszélgetünk

Ilona műhelye
2016. 03. 10. | Vörös Zsuzsa
Beszélgetés Gabó Ica bonbonkészítővel
Trüffelgolyócskákat már jó 20 évvel ezelőtt is készítettem, így nem állt távol tőlem az édességek világa. A tanfolyamon megtanultuk a bonbonkészítés alapjait, én azonban egyre kíváncsibb lettem…
Beszélgetünk

Szöllősi Mihály emlékére
2016. 03. 08. | Burai László
Az alábbi írás 2015 szeptemberében született annak örömére, hogy Szöllősi Mihály a Népszabadság Top 100 Bor zsűrije szerint megalkotta az év második legjobb fehérborát. Úgy terveztük, hogy tavasszal folytatjuk a beszélgetést. Mihály derűs, erős, energikus volt, nem gondoltam, hogyan is gondolhattam volna, hogy a tavaszi beszélgetésre már nem kerülhet sor. Mindannyiunknak hiányozni fog.
Beszélgetünk

Szöllősi Mihály emlékére
2016. 03. 08. |
Az alábbi írás 2015 szeptemberében született annak örömére, hogy Szöllősi Mihály a Népszabadság Top 100 Bor zsűrije szerint megalkotta az év második legjobb fehérborát. Úgy terveztük, hogy tavasszal folytatjuk a beszélgetést. Mihály derűs, erős, energikus volt, nem gondoltam, hogyan is gondolhattam volna, hogy a tavaszi beszélgetésre már nem kerülhet sor. Mindannyiunknak hiányozni fog.
Beszélgetünk

Nincs bennem féltékenység
2016. 03. 08. | Szabó Edit
Szöllősi Mihály emlékére - Beszélgetés Szöllősi Mihállyal
Az alábbi írás 2015 szeptemberében született annak örömére, hogy Szöllősi Mihály a Népszabadság Top 100 Bor zsűrije szerint megalkotta az év második legjobb fehérborát. Úgy terveztük, hogy tavasszal folytatjuk a beszélgetést. Mihály derűs, erős, energikus volt, nem gondoltam, hogyan is gondolhattam volna, hogy a tavaszi beszélgetésre már nem kerülhet sor. Mindannyiunknak hiányozni fog.
Beszélgetünk

Dupla buborék
2016. 03. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Márkus Györggyel
Nagyhatalom nem, de kis királyság lehetünk úgy 2050 táján. Mennyiségben sosem leszünk nagyok, minőségben sem fogjuk utolérni az igazi császárokat, de próbálkozni azért érdemes…
Beszélgetünk

MoszkvaTér a Hold utcában
2016. 02. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés Nyíri Szásával
A politikát lehet nem kedvelni, a vezetőket lehet nem kedvelni, de a kultúrát, a művészetet, a gasztronómiát ostobaság lenne elutasítani…
Beszélgetünk
Beszélgetünk

Paul Bocuse nyomdokaiba léptem
2016. 02. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Gilles Reinhardt-dal
Egy szakácsnak alulról kell indulnia. Ha valaki komolyan gondolja, legalább tíz évet szánjon az alapozásra, csak utána kezdhet építkezni. Ezt nem lehet megúszni…
Beszélgetünk

Nincs B-terv. Megyünk!
2016. 01. 31. | Szabó Edit
Beszélgetés Bicsár Attilával
Bicsár Attila, az Alabárdos séfje tizenöt év után megválik az étteremtől, sőt elhagyja az országot is...
Beszélgetünk

Itt még nagy dolgok születhetnek!
2016. 01. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Dudás Szabolccsal
Alig hat év telt el azóta, hogy Dudás Szabolcs és öccse, Szilárd felrajzolt egy aprócska pontot a magyar gasztronómia térképére...