Beszélgetünk

Fehér-fekete
2016. 10. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Vomberg Frigyessel
Kiváló szakember, nagyszerű tanár, jelenleg a Bocuse d’Or világbajnokságra készülő magyar csapat edzője. Egy ember, akiben szeretet lakik…
Beszélgetünk

Egy kerek történet
2016. 10. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Csetvei Krisztinával
A szerbiai Bácstopolyán született. Nem lett úszóbajnok, pedig annak készült, de nem lett műszaki menedzser sem, noha néhány évet eltöltött ezen a területen. Csetvei Krisztina, a borász szakma egyik nagy reménysége az idén szüretelte a hatodik évjáratát Móron…
Beszélgetünk

Gizella nagyi szőlője
2016. 10. 08. | Szabó Edit
Beszélgetés Szilágyi Lászlóval
Ígéretes ifjú titánnak indult, és mára Tokaj-Hegyalja egyik meghatározó borászává érett...
Beszélgetünk

Soha nem lennék sztár
2016. 10. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Sárközi Ákossal
A marcona külső érző szívet takar. A Michelin-csillagos Borkonyha séfje, a Konyhafőnök című sorozat szigorú zsűritagja, Sárközi Ákos lételeme a humor, és reggelenként apataxit játszik…
Beszélgetünk

Friss Michelin-csillaggal – zárva!
2016. 09. 25. | Szabó Edit
Exkluzív interjú Rácz Jenővel
A Michelin Guide díjátadó ceremóniája után egy nappal bezáratták a hatóságok Sanghaj egyik legfiatalabb, ám máris Michelin-csillagos éttermét, a Tai’an Table-t. A háttérről Rácz Jenőt, az étterem séfjét kérdeztük.
Beszélgetünk

Zene a fülnek
2016. 09. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Taschner Kurttal
„Ha egy borász elég fiatalon kezdi, akkor nagyjából hatvan évjárat borát van lehetősége elkészíteni életében. Ez így kimondva nem tűnik kevésnek...”
Beszélgetünk

„Rákenroll séf” vagyok
2016. 09. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Rácz Jenő Michelin-csillagos séffel
A fiatal magyar szakács alig egy napja egy sanghaji étterem séfjeként megkapta első Michelin-csillagját...
Beszélgetünk

Az édenkert maga
2016. 09. 08. | Szabó Edit
Beszélgetés Litauszki Zsolttal
„Hatalmas váltás lesz. Tímeával, a feleségemmel mi már voltunk a Karib-térségben, de a gyerekek még soha nem jártak ott. Október végén, legkésőbb november elején indulunk. Óriási kaland vár ránk…”
Beszélgetünk

Fontos az együttlét
2016. 08. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés Varga Rolanddal
Szeptember 11-én Veszprém ad otthont az év egyik legjelesebb gasztronómiai eseményének. A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) őszi találkozóján húsz étterem kínálja majd fogásait az érseki palota előtti téren…
Beszélgetünk

Egy blogger élete – Bezselics Ildikó
2016. 08. 06. | Szerdahelyi Krisztina
A hat éve indult Két cica konyhája ma már az egyik legnépszerűbb gasztroblog az országban. Írója, Bezselics Ildikó korábban televíziós szerkesztőként, újságíróként dolgozott, majd egy hirtelen elhatározással hátat fordított addigi életének, és két cicájával, Lénával és Ginevrával vidékre költözött…
Beszélgetünk

Nem sürget semmi
2016. 08. 02. | Szabó Edit
Beszélgetés Kovács Nimróddal
„Szeretem, ha jut idő az élet élvezetére, örömömet lelem a művészetekben, szeretek együtt lenni a barátaimmal, vagy csak családi körben kinyitni egy palack bort esténként...”
Beszélgetünk

Szeretek a dolgok mögé látni
2016. 07. 28. | Raab Zsuzsanna
„Egy pohár borral a kezünkben ne a borról beszélgessünk, hanem az életről” – tanácsolja Molnár Andor, és okosan tesszük, ha megfogadjuk a szavát…
Beszélgetünk

Italok közé születtem
2016. 07. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Pampetrics Milánnal
„Nem szőlősgazda gyermeke vagyok, de a kötődésem legalább ennyire erős. A szüleim több mint harminc éve italkereskedéssel foglalkoznak. Hat éve nyitottuk ezt a kis boltot Keszthely belvárosában...”
Beszélgetünk

Laposáék
2016. 07. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés két szólamban
„Bence már gyerekként is rendkívül céltudatos volt, Zsófi lányunk pedig különleges teremtés, félelmetes képességei vannak” – meséli az apa. „Sokáig arról ábrándoztam, hogy mentősofőr leszek, mert akkor okkal léphetek rá jól a gázra” – emlékezik a fia. Dr. Laposa József és Laposa Bence a családról, az eddig megtett útról és a tervekről mesél.
Beszélgetünk

Kifinomultság és elegancia
2016. 07. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Christian Forget-val
Szenzációs magyar siker született az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon. A Kreinbacher Birtok Prestige Brut és Brut Classic 2011 Magnum pezsgőjét aranyéremmel jutalmazták a bírák. A Birtok csapatának munkáját tanácsadóként egy francia pezsgőmester is segíti, vele beszélgettünk.