Beszélgetünk
Valahogy fényt kaptam című cikk borítóképe

Valahogy fényt kaptam

2016. 12. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Horkay Andrással
„Minden napra kell egy szép pillanat, és lehet, hogy a mai akkor lesz, amikor egy pohár bort megiszol a kedveseddel. De ilyenkor azért jó, ha tudod, hogy melyik palackot kell kinyitnod. Nem igaz?”
Beszélgetünk
Hegel összes szeletelve című cikk borítóképe

Hegel összes szeletelve

2016. 12. 11. | Upor László
A késői szüret idején ücsörgünk egy pesti lakásban. A tányéron szőlő, kecskesajt. A beszélgetőtárs Mélyi József művészettörténész – így persze a híres nagyapa, Venesz József mesterszakács is szóba kerül, de róla máskor ejtünk szót bővebben.
Beszélgetünk
Szívnek is, léleknek is jó című cikk borítóképe

Szívnek is, léleknek is jó

2016. 12. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Gáborral
Lehetett volna focista is. Mekkora mázlisták vagyunk, hogy mégis szakács vált belőle! Horváth Gábort, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely konyhafőnökét kemény, de nemes fából faragták…
Beszélgetünk
Mint a filmeken című cikk borítóképe

Mint a filmeken

2016. 12. 04. | Upor László
Báron György filmkritikus moziról, ételekről és az élet kellemes perceiről
Beszélgetünk
Mészáros Pál az Év Bortermelője című cikk borítóképe

Mészáros Pál az Év Bortermelője

2016. 12. 03. | Szabó Edit
A szekszárdi Mészáros Borházban mostanában egymást érik az ünnepek. Még jó, hogy akad a pincében bor elég, van mivel koccintani a jeles alkalmakkor…
Beszélgetünk
A szőlőben nincs enter című cikk borítóképe

A szőlőben nincs enter

2016. 11. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Szentesi Józseffel
Gyerekkorában folyton az esőt várta, aztán megcsípte a csókaszőlő-vírus. Most a tihanyi kék és a feketefájú bajor verseng a kegyeiért. Szentesi József nagy álmodozó, mégis folyton mi ébredünk arra, hogy valóra váltak az álmai…
Beszélgetünk
Egy séf plázázni indul című cikk borítóképe

Egy séf plázázni indul

2016. 11. 20. | Szabó Edit
A New York Kávéház és a Salon étterem séfje, a magyar gasztronómia egyik legnépszerűbb alakja, Wolf András nem hisz a csodákban. A mára kiveszőben lévő fogalmakról, a bakancslistáról és a Michelin-csillagról beszélgettünk, na meg arról, hogy mi a csuda az a Séf Asztala…
Beszélgetünk
Küzdő típus vagyok című cikk borítóképe

Küzdő típus vagyok

2016. 11. 12. | Szabó Edit
Beszélgetés Kerekes Sándor séffel
„Küzdő típus vagyok, csak akkor hiszem el, hogy valami nem sikerül, amikor már mindent megpróbáltam. Szeretek hatással lenni a körülöttem zajló folyamatokra...”
Beszélgetünk
Tele vagyunk ötletekkel című cikk borítóképe

Tele vagyunk ötletekkel

2016. 11. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Németh Ágnessel
„Tavasztól utazásokat is szervezünk majd, elhozzuk a magyar cavarajongókat ide, és megmutatjuk nekik, hogy hol születik a katalán pezsgő. Tele vagyunk ötletekkel és tervekkel. Nagyon élvezem, hogy Európa a hazánk...”
Beszélgetünk
Ide majd ültess virágokat! című cikk borítóképe

Ide majd ültess virágokat!

2016. 10. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Bodó Judittal
„Amikor Józsival kapáljuk a szőlőt, vagy amikor dolgozunk a pincében, mindig az ad erőt, hogy tudom, ki fog majd örülni az elkészült bornak...”
Beszélgetünk
Fehér-fekete című cikk borítóképe

Fehér-fekete

2016. 10. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Vomberg Frigyessel
Kiváló szakember, nagyszerű tanár, jelenleg a Bocuse d’Or világbajnokságra készülő magyar csapat edzője. Egy ember, akiben szeretet lakik…
Beszélgetünk
Egy kerek történet című cikk borítóképe

Egy kerek történet

2016. 10. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Csetvei Krisztinával
A szerbiai Bácstopolyán született. Nem lett úszóbajnok, pedig annak készült, de nem lett műszaki menedzser sem, noha néhány évet eltöltött ezen a területen. Csetvei Krisztina, a borász szakma egyik nagy reménysége az idén szüretelte a hatodik évjáratát Móron…
Beszélgetünk
Gizella nagyi szőlője című cikk borítóképe

Gizella nagyi szőlője

2016. 10. 08. | Szabó Edit
Beszélgetés Szilágyi Lászlóval
Ígéretes ifjú titánnak indult, és mára Tokaj-Hegyalja egyik meghatározó borászává érett...
Beszélgetünk
Soha nem lennék sztár című cikk borítóképe

Soha nem lennék sztár

2016. 10. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Sárközi Ákossal
A marcona külső érző szívet takar. A Michelin-csillagos Borkonyha séfje, a Konyhafőnök című sorozat szigorú zsűritagja, Sárközi Ákos lételeme a humor, és reggelenként apataxit játszik…
Beszélgetünk
Friss Michelin-csillaggal – zárva! című cikk borítóképe

Friss Michelin-csillaggal – zárva!

2016. 09. 25. | Szabó Edit
Exkluzív interjú Rácz Jenővel
A Michelin Guide díjátadó ceremóniája után egy nappal bezáratták a hatóságok Sanghaj egyik legfiatalabb, ám máris Michelin-csillagos éttermét, a Tai’an Table-t. A háttérről Rácz Jenőt, az étterem séfjét kérdeztük.