Beszélgetünk

Valahogy fényt kaptam
2016. 12. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Horkay Andrással
„Minden napra kell egy szép pillanat, és lehet, hogy a mai akkor lesz, amikor egy pohár bort megiszol a kedveseddel. De ilyenkor azért jó, ha tudod, hogy melyik palackot kell kinyitnod. Nem igaz?”
Beszélgetünk

Hegel összes szeletelve
2016. 12. 11. | Upor László
A késői szüret idején ücsörgünk egy pesti lakásban. A tányéron szőlő, kecskesajt. A beszélgetőtárs Mélyi József művészettörténész – így persze a híres nagyapa, Venesz József mesterszakács is szóba kerül, de róla máskor ejtünk szót bővebben.
Beszélgetünk

Szívnek is, léleknek is jó
2016. 12. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Gáborral
Lehetett volna focista is. Mekkora mázlisták vagyunk, hogy mégis szakács vált belőle! Horváth Gábort, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely konyhafőnökét kemény, de nemes fából faragták…
Beszélgetünk

Mint a filmeken
2016. 12. 04. | Upor László
Báron György filmkritikus moziról, ételekről és az élet kellemes perceiről
Beszélgetünk

Mészáros Pál az Év Bortermelője
2016. 12. 03. | Szabó Edit
A szekszárdi Mészáros Borházban mostanában egymást érik az ünnepek. Még jó, hogy akad a pincében bor elég, van mivel koccintani a jeles alkalmakkor…
Beszélgetünk

A szőlőben nincs enter
2016. 11. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Szentesi Józseffel
Gyerekkorában folyton az esőt várta, aztán megcsípte a csókaszőlő-vírus. Most a tihanyi kék és a feketefájú bajor verseng a kegyeiért. Szentesi József nagy álmodozó, mégis folyton mi ébredünk arra, hogy valóra váltak az álmai…
Beszélgetünk

Egy séf plázázni indul
2016. 11. 20. | Szabó Edit
A New York Kávéház és a Salon étterem séfje, a magyar gasztronómia egyik legnépszerűbb alakja, Wolf András nem hisz a csodákban. A mára kiveszőben lévő fogalmakról, a bakancslistáról és a Michelin-csillagról beszélgettünk, na meg arról, hogy mi a csuda az a Séf Asztala…
Beszélgetünk

Küzdő típus vagyok
2016. 11. 12. | Szabó Edit
Beszélgetés Kerekes Sándor séffel
„Küzdő típus vagyok, csak akkor hiszem el, hogy valami nem sikerül, amikor már mindent megpróbáltam. Szeretek hatással lenni a körülöttem zajló folyamatokra...”
Beszélgetünk

Tele vagyunk ötletekkel
2016. 11. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Németh Ágnessel
„Tavasztól utazásokat is szervezünk majd, elhozzuk a magyar cavarajongókat ide, és megmutatjuk nekik, hogy hol születik a katalán pezsgő. Tele vagyunk ötletekkel és tervekkel. Nagyon élvezem, hogy Európa a hazánk...”
Beszélgetünk

Ide majd ültess virágokat!
2016. 10. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Bodó Judittal
„Amikor Józsival kapáljuk a szőlőt, vagy amikor dolgozunk a pincében, mindig az ad erőt, hogy tudom, ki fog majd örülni az elkészült bornak...”
Beszélgetünk

Fehér-fekete
2016. 10. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Vomberg Frigyessel
Kiváló szakember, nagyszerű tanár, jelenleg a Bocuse d’Or világbajnokságra készülő magyar csapat edzője. Egy ember, akiben szeretet lakik…
Beszélgetünk

Egy kerek történet
2016. 10. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Csetvei Krisztinával
A szerbiai Bácstopolyán született. Nem lett úszóbajnok, pedig annak készült, de nem lett műszaki menedzser sem, noha néhány évet eltöltött ezen a területen. Csetvei Krisztina, a borász szakma egyik nagy reménysége az idén szüretelte a hatodik évjáratát Móron…
Beszélgetünk

Gizella nagyi szőlője
2016. 10. 08. | Szabó Edit
Beszélgetés Szilágyi Lászlóval
Ígéretes ifjú titánnak indult, és mára Tokaj-Hegyalja egyik meghatározó borászává érett...
Beszélgetünk

Soha nem lennék sztár
2016. 10. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Sárközi Ákossal
A marcona külső érző szívet takar. A Michelin-csillagos Borkonyha séfje, a Konyhafőnök című sorozat szigorú zsűritagja, Sárközi Ákos lételeme a humor, és reggelenként apataxit játszik…
Beszélgetünk

Friss Michelin-csillaggal – zárva!
2016. 09. 25. | Szabó Edit
Exkluzív interjú Rácz Jenővel
A Michelin Guide díjátadó ceremóniája után egy nappal bezáratták a hatóságok Sanghaj egyik legfiatalabb, ám máris Michelin-csillagos éttermét, a Tai’an Table-t. A háttérről Rácz Jenőt, az étterem séfjét kérdeztük.