Beszélgetünk
Macikonyha című cikk borítóképe

Macikonyha

2016. 07. 05. | Upor László
Beszélgetés Váradi Viktorral és Oldal Gergellyel Egy kávézó, ahol a medvék mindenütt jelen vannak. Még az ételek nevében is...
Beszélgetünk
Mese a nagymama szőlőjéről című cikk borítóképe

Mese a nagymama szőlőjéről

2016. 07. 02. | Szabó Edit
Beszélgetés Váli Péterrel Valahogy úgy jártunk Váli Péter pincéjében, mint Kányádi Sándor versében az elveszett török követ. És ez bizony mással is megeshet, ha arra a birtokra téved. A bor jó, a pince hűs, a házigazda pedig remek ember – a szó legnemesebb értelmében...
Beszélgetünk
A tányér a vásznam, az íz a temperám című cikk borítóképe

A tányér a vásznam, az íz a temperám

2016. 06. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Baracskay Angélával Baracskay Angélának két kézzel szórta a tehetséget a Teremtő. A Baraka főcukrászának egyedi desszertjei aprólékos műgonddal megkomponált alkotások. Szegényebb lenne nélkülük a világ…
Beszélgetünk
Akinek a neve márka című cikk borítóképe

Akinek a neve márka

2016. 06. 23. | Szabó Edit
Kamocsay Ákos hetvenéves „Negyvenhat éve dolgozom a szőlő és a bor közelében, de eszem ágában sincs boldog nyugdíjasként figyelni az évszakok múlását…”
Beszélgetünk
Keresem az eleganciát című cikk borítóképe

Keresem az eleganciát

2016. 06. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Berecz Stéphanie-val „Tisztességes munkát végezni csak elmélyülten lehet. A szőlőben, a pincében figyelni, érzékelni kell. Ez nem matematika. A szőlő, a bor a természet része…”
Beszélgetünk
Valódi csapatmunka című cikk borítóképe

Valódi csapatmunka

2016. 06. 15. | Burai László
A végéhez közeledik a versenyszezon a baristáknál, június 22. és 25. között Dublinban dől el, hogy ki készíti a legjobb kávékat a világon. Két fontos kategóriában is szurkolhatunk magyar versenyzőnek, Schreiber Nikolett a Brewers Cupon, míg Deák Joci a baristák között méreti meg magát.
Beszélgetünk
Maximalista vagyok című cikk borítóképe

Maximalista vagyok

2016. 06. 14. | Szabó Edit
Öt ország kétszázegy sillerbora indult a Paksi Sillerfesztivál idei versenyén. Közülük a borbírák a Muth Pálinka és Borpince cabernet franc sillerét ítélték a legkiemelkedőbbnek, a legjobb paksi sillerért járó díjat pedig Kovács Sándor, a Fabro Pince tulajdonosa vehette át…
Beszélgetünk
Nem vagyok partiarc című cikk borítóképe

Nem vagyok partiarc

2016. 06. 11. | Szabó Edit
A Baraka étterem konyhafőnöke azt állítja magáról, hogy nem a szavak embere. Meglehet. Ám ha ízekről és textúrákról van szó, nála választékosabban ember nem beszél. Mert Biró Norbert rajongásig szereti, amit csinál. Úgy főz, ahogyan más lélegzik – magától értetődő természetességgel…
Beszélgetünk
Értelem és érzelem című cikk borítóképe

Értelem és érzelem

2016. 05. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Zsirai Katával
A nagyatádi matematika-tanárnő olyan lelkesedéssel tanította tárgyát, hogy a kis Zsirai Kata tízévesen eldöntötte, ő is erre a pályára lép. Hogy hogyan került mégis egyik napról a másikra Mádra és egy három borvidéket átölelő szőlőbirtok élére? Elmeséli ő maga.
Beszélgetünk
A nő esete a whiskyvel című cikk borítóképe

A nő esete a whiskyvel

2016. 05. 18. | Raab Zsuzsanna
Beszélgetés Szatmári Katalin whiskyszakértővel „Az, hogy ki milyen whiskyt választ, teljesen egyéniségfüggő, nem kapcsolódik feltétlenül nemekhez. Jó látni, hogy a kulturált italfogyasztás, a tudásvágy és a nyitottság egyre terjed Magyarországon.”
Beszélgetünk
Euforikus pillanatok című cikk borítóképe

Euforikus pillanatok

2016. 05. 07. | Szabó Edit
„Megpróbáltam megőrizni a hidegvéremet, de be kell vallanom, hogy euforikus pillanatokat okozott a borok nyitás utáni kóstolása, ugyanis szinte kivétel nélkül mindegyik tökéletes állapotban volt” - nyilatkozta a Borsmentának Szik Mátyás sommelier az 1800-as, 1900-as években született borok kóstolása után.
Beszélgetünk
Jó belefeledkezni! című cikk borítóképe

Jó belefeledkezni!

2016. 05. 03. | Szabó Edit
„A Borászok Borásza kitüntetés számomra motiváció és komoly felelősség: még több tevékeny nap a szőlőben, a pincében. A mi szakmánkban nem lehet megállni” – nyilatkozta a Borsmentának Bacsó András, a Tokaj Oremus Pincészet birtokigazgatója, a Borászok Borásza cím idei birtokosa.
Beszélgetünk
Minden titkomat nem árulhatom el című cikk borítóképe

Minden titkomat nem árulhatom el

2016. 04. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Romsics Lászlóval Tíz évig tartó tanulás, tengernyi akadály és vizsga leküzdése után már csak egyetlen erőpróba választotta el a Master of Wine címtől, ám ezt a magasságot végül nem sikerült megugrania. Kudarc vagy felszabadulás? Erről beszélgettünk Romsics Lászlóval, aki február eleje óta a Csányi Pincészet vezérigazgatójaként új kihívásokkal néz szembe.
Beszélgetünk
Nem zavart se eső, se szél című cikk borítóképe

Nem zavart se eső, se szél

2016. 04. 09. | Szabó Edit
Elizabeth Gabay Master of Wine Szekszárdról „Sötétben érkeztem Szekszárdra, és alig vártam, hogy meglássam a napsütötte dombokat. Reggel eső és szürkeség fogadott. Nem ezt vártam. Aztán találkoztam a szekszárdi borászokkal...”
Beszélgetünk
Rácsodálkozni ismert dolgokra című cikk borítóképe

Rácsodálkozni ismert dolgokra

2016. 04. 08. | Burai László
Dancsecs Ferenc nevét 2014-ben ismerték meg szélesebb körben, amikor megjelent Kézdy Dániel Tokaj – Emberek és dűlők című könyve. Azóta még több helyen lehet a képeivel találkozni, most éppen egy nemzetközi fotópályázat legjobbjai között; ennek kapcsán tettünk fel neki néhány villámkérdést.