Vissza
Főzünk

Fűszeres sült krumpli fagyimártással

Fűszeres sült krumpli fagyimártással című cikk borítóképe
2022. 04. 01. | Fülöp Timi
Április elsejei tréfának is beillik, pedig nem vicc. Fülöp Timi esküszik rá, hogy a sült krumpli finom fagyival! Próbáljátok ki!

Egyszerű és nagyszerű. Csak annyi a titok, hogy mindenből a kedvenceteket tegyétek bele. A kedvenc fagyitokat, a kedvenc fűszereiteket, a kedvenc salátátokat.

Hozzávalók:

  • 2 csokor rukkola (vagy más salátanövény, amit szeretsz)
  • 4 nagy burgonya
  • kakukkfű, rozmaring, csili, só, bors, meg ami még eszedbe jut
  • olaj a sütéshez
  • a kedvenc fagyid, de abból sok!
  • drazsé a díszítéshez

Elkészítése:

1. Hámozd meg a krumplit, aztán vágd fel hasábokra, és süsd ki forró olajban. (Hosszú lesz, de várd ki, megéri.)

2. Amíg a krumpli sül,mosd meg a rukkolát és vedd elő a fagyit.

3.Ha a krumpli kész, szórd rá a fűszereket, de egyenletesen, hogy mindenhová jusson!

Tálaláskor tedd tányérra a forró krumplit, halmozd mellé a fagyit, szórd köré a salátát, és díszítsd a fogást a színes drazséval.

Mártogasd élvezettel!

Éljen a krumpli!

Borsmenta-tipp: a fotóhoz a hátteredet díszítsd csírázó avokádómagokkal és már szárba szökkent avokádócsemetével.

Fotó:
Fülöp Timi

Iszunk
Szüret! Itt a fröccs! című cikk borítóképe

Szüret! Itt a fröccs!

2022. 04. 01. | Szoruló Pál
Kettő az egy bogyóban
Ha ez beválik, megugrik a fröccsfogyasztás, újjáéled a híres spritzer.
Eszünk
Lássuk a medvét! című cikk borítóképe

Lássuk a medvét!

2022. 04. 01. | Szoruló Pál
Komolyan: könny szökik a szemünkbe.
Sokan még mindig nincsenek tisztában a medvetéliesítés alapvető szabályaival. Nekik segít ez a friss, hersegő kezdeményezés.
Beszélgetünk
Határ a csillagos ég című cikk borítóképe

Határ a csillagos ég

2018. 04. 01. | Szoruló Pál
Csípős tavaszi beszélgetés (????)
A „mackósok” bibliájának számító Nagy Széfkönyv és a Sokkal erősebb című fitneszútmutató után (mindkettőt Felvető Tábor tervezte) ismét nagy fába vágja a fejszéjét Zsabó Kredit, a Sorsmenta – csíp, mint a wasabi lapigazgatósági elnöknője.
Beszélgetünk
Felmásztunk a falvédőre című cikk borítóképe

Felmásztunk a falvédőre

2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Lézerinterjú Horváth Gáborral
Konyha az egész világ, és magyar benne minden séf – ezzel a felirattal hímzett falvédők jelentek meg a kulinária fellegváraiban San Sebastiantól Palkonyáig, Kalocsától Tokióig.
Eszünk
A séfasztal alatt című cikk borítóképe

A séfasztal alatt

2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Passzátszéll Tamás négy Michelin-csillagot, egy Vénusz étolajat és két Göncölszekeret adományozott Paul Bocuse francia séfnek.
Iszunk
Visszavágtak a Garciák! című cikk borítóképe

Visszavágtak a Garciák!

2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Le a nőborok uralmával, egyenjogúságot a férfiaknak! A könnyűléptű tokaji borásznők sikerét megirigyelvén korszakos lépésre szánta el magát három borvitéz...