Vissza

Visszavágtak a Garciák!

2017.04.01. | Szoruló Pál
Le a nőborok uralmával, egyenjogúságot a férfiaknak! A könnyűléptű tokaji borásznők sikerét megirigyelvén korszakos lépésre szánta el magát három borvitéz...
 
Ne csigázzuk tovább az olvasó kíváncsiságát: különleges küvé indul világhódító útjára.
 
A férfiasan tökéletes Három Garcia bevallottan a Tokaj-Hegyvidék zászlós anyahajója, a kecsesen suhanó Három Grácia mintájára – de annak részeredményeit jelentősen meghaladva – indul útjára. „A Bárdos-Berecz-Bott trió nagyot néz majd!” – hallani máris a bennfentesektől. A magunk részéről azt reméljük, hogy a két felséges naszád békében-egyetértésben hasítja majd a bortenger hullámait.



Az előkészítő szakaszban hazánk legnagyobbjai mérték össze termetes tehetségüket, így alakult ki a nyertes csapat. A körmérkőzés zsűrijében a világhírű spanyol borász és vívó, señor Zorro is helyet foglalt. A három Garcia szűk szoros versenyben a mádi Áts Károly, a villányi Bock József és a szekszárdi Heimann Zoltán lett.

Hogy titkaik ki ne szivároghassanak, egy megbízható magyar tölgyből készült Trust hordóba vették be magukat stratégiai megbeszélésre. Közepes pörkölésű mogyorón és Márka meggy üdítőn éltek, amíg fel nem szállt a füst. Miután az örömtüzeket eloltották, és a tűzoltók visszatértek a laktanyába, a három borhős fáradtan és a rájuk száradt oltóhabtól kissé szutykosan, de annál boldogabban állt Borbás Karcsi kamerája és Óriás Sebestyén mikrofonja elé, hogy bejelentsék az új szabadalmat. Első mondatuk ez volt: „Igazi testes bort kívánunk a fogyasztók (!) poharába tölteni.”



Több részletet pillanatnyilag még jótékony homály fed, de annyi máris biztos, hogy az eurohungarikumnak számító házasítás tokaji furmintból, szekszárdi kadarkából és villányi oportóból áll össze. A fürdőkádas erjesztést és a többszöri gyömöszölést követően savanyú káposztás hordóban érlelt fehér, piros és mélyvörös folyadékokból egészen különleges színhőmérő segítségével keverik ki a megfelelő árnyalatot. Több hónapos palackos kérlelés után dobják piacra a vadonatúj terméket, amely Tüüpontos Péter sommelier véleménye szerint sokszínű ízvilága miatt gyakorlatilag bármilyen fogáshoz kifogástalanul ajánlható.


 
Ez a magával ragadó házasítás normál, magnum, colt és Browning palackban is kapható lesz. A címkéket természetesen a már említett kardvirtuóz, a fekete öves, fekete kalapos és fekete címkés señor Zorro tervezi és hasítja ki egyedileg minden vásárlóból vásárló számára.


A Borshanta többi cikkét itt találod:

Felmásztunk a falvédőre – Interjú a Mádagaszkárra készülő Horváth Gáborral
Tehéndombi Tőgyei Fehér Frissitő a hétköznapokra
Új, hullámos tejbegríz Mai recept
A séfasztal alatt Exkluzív tudósítás egy díjátadóról
Utazz magadban!  Úti tipp
Jaj, te vendég! Ne menj még! Szemelvények a Vendégkönyvből
Fotó:
Vető Gábor

címkék

ausztria (4) badacsony (13) balaton (72) balatonfüred csopaki borvidék (10) balla géza (4) beszélgetünk (17) bikavér (20) bio (13) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (270) borász (41) borászok borásza (5) borbár (29) borfesztivál (27) bori mami (5) boriroda (12) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (29) borshanta (12) borterasz (14) borteszt (109) bortúra (24) borvacsora (14) borverseny (18) bott pince (29) bottszerda (21) budapest (193) cabernet franc (9) cava (7) CEWI (13) csirke (7) csokoládé (11) cukrászda (11) cuvée (5) dél-balaton (4) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (79) eger (39) egészséges (5) egri csillag (4) erdőbénye (6) étterem (127) etyek (12) etyek budai borvidék (7) etyeki kúria (9) fehérbor (25) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (61) furmint február (10) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) gyümölcsös (4) hárslevelű (12) heimann (8) húsvét (8) interjú (113) iszunk (5) kadarka (16) káli-medence (5) karácsony (22) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (12) kéknyelű (5) kenyér (7) késői szüret (4) koktél (10) koronavírus (27) kóstoló (57) kovács nimród winery (7) köveskál (4) közben esznek (8) kreinbacher birtok (7) külföld (8) kunsági borvidék (8) laposa birtok (5) leves (12) london (12) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (40) merlot (12) mi a kő (4) michelin-csillag (8) monyo brewing co (5) mór (5) művészinterjú (13) nyár (13) nyaralás (5) olaszország (17) olaszrizling (23) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (4) pálinka (11) pálinkaverseny (9) pannonhalma (9) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (8) pezsgő (54) piac (13) pinot noir (9) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (27) rácz jenő (5) rajnai rizling (8) recept (145) rosalia (5) rozé (31) saláta (8) sanzon (6) sauvignon blanc (10) somló (14) sommelier (10) soproni borvidék (12) sör (41) sós (67) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (10) super 12 (5) sütemény (33) süti (16) svét (16) syrah (7) szakácsverseny (4) szamorodni (11) száraz (41) száraz szamorodni (4) szekszárd (29) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (12) szentesi józsef (4) szicília (4) tállya (12) támogatott írás (6) tanfolyam (4) tarcal (9) tavasz (12) tea (8) tenger (4) tenger gyümölcsei (5) természetes bor (8) tészta (10) tesztelünk (15) tokaj (113) tokaj oremus szőlőbirtok (5) tokaj-hegyalja (78) tokaji aszú (30) tudnivalok (4) túra (4) utazás (26) utazunk (6) vacsora (9) verseny (10) villány (8) villányi borvidék (44) vörösbor (42) vylyan (11) zengő (4) zenit (5) zöld veltelíni (6)