Vissza
Főzünk

Káposztasaláta

Káposztasaláta című cikk borítóképe
2022. 06. 29. | Klich Zsuzsa
Igaz, hogy reszelni kell, vagy szeletelni, de a káposztasaláta igazi nyári köret. Íme egy megbízható recept…

A káposztasaláta remekül illik a sült húsokhoz, a grillételekhez, de pörkölt mellé is kínálhatjuk. Az elkészítése nem igényel különösebb konyhai jártasságot, viszont fontos, hogy legalább 6 órára hűtőbe kell tenni, hogy összeérjenek az ízek.

Hozzávalók:

  • ½ fej káposzta, vékony csíkokra vágva vagy lereszelve
  • 1 fej lila hagyma, vékony csíkokra vágva
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 kávéskanál só
  • 1,5 dl víz
  • 0,4 dl 10%-os ecet
  • köménymag, ízlés szerint

Elkészítése:

1. A káposztát éles késsel vékony csíkokra vágjuk vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük, és egy nagyobb tálba tesszük.

2. A vizet kikeverjük a sóval, a cukorral, az ecettel, és amikor a cukor elolvadt, a káposztára öntjük.

3.Megszórjuk a köménymaggal, majd az egészet összeforgatjuk, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük. Aki szereti, tehet hozzá egy fej vékonyra vágott lila hagymát is.

Hidegen tálaljuk.

Fotó:
Klich Zsuzsa

Főzünk
Hideg padlizsánsaláta című cikk borítóképe

Hideg padlizsánsaláta

2021. 08. 24. | Szabó Edit
Egy kedves görög vendéglőben kóstoltuk ezt a padlizsános fogást, elkértük a receptjét, és elkészítettük. Tökéletes előétel, de egy szelet friss bagettel akár könnyű ebéd is válhat belőle…
Főzünk
Waldorf-saláta című cikk borítóképe

Waldorf-saláta

2021. 01. 14. | Molnár Andor
A Waldorf-saláta klasszikus receptje már több mint 120 éves. Az ételnek számos változata ismert, de Molnár Andor most a New York-i eredetit készítette el nekünk…
Főzünk
Friss saláta mályvával című cikk borítóképe

Friss saláta mályvával

2020. 04. 07. | Szabó Edit
A lila virágú, kerek, szőrös levelű mályva az egyik legszebb ehető növényünk. Virágával díszíthetjük leveseinket, salátáinkat, leveléből készíthetünk főzeléket, de szárítva gyógyteába is keverhetjük…
Főzünk
Cseresznyés saláta című cikk borítóképe

Cseresznyés saláta

2018. 06. 13. | Szabó Edit
Cseresznyét sósan? Igen! Higgyétek el, nagyon finom! Ezt a salátát tálalhatjátok önálló fogásként, de köretként is. Mi most húsos és húsmentes kombinációban egyaránt megmutatjuk nektek…
Főzünk
Caprese című cikk borítóképe

Caprese

2016. 10. 03. | Szabó Edit
Pár perc alatt elkészül, remek előétel, de egy pohár hozzá illő borral akár ízletes, gyors ebéd is válhat belőle...
Főzünk
Juhtúróval töltött gombafejek című cikk borítóképe

Juhtúróval töltött gombafejek

2016. 06. 09. | Szabó Edit
Villámgyors, látványos étel, akár vendégváró falatnak is tökéletes, de könnyű vacsoraként is megállja a helyét.