Vissza
Főzünk

Sült csirkecomb egyszerűen

Sült csirkecomb egyszerűen című cikk borítóképe
2023. 11. 27. | Szabó Edit
Ez a sült csirkecomb a legegyszerűbb étel a világon, viszont látványos és finom, így akár az ünnepi asztalra is kerülhet...

Lemértem: mindössze 10 percig tartott az előkészítés, és már tettem is be a sütőbe. Ha maradt egy kis jus vagy sült zsír az előző sütésből, azt is felhasználhatjuk hozzá, és még ízesebb lesz, de anélkül is nagyon finom.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4-5 egész csirkecomb, kettévágva
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 15-20 szem kelbimbó
  • 1 fej fokhagyma, héjastól
  • zsiradék (olaj, vaj, zsír, ki mivel szereti) a sütéshez
  • só, bors, kakukkfű

Elkészítése:

1.A sütőt előmelegítjük 200 fokosra.

2. A csirkét megmossuk, papírtörlővel megtöröljük, majd alaposan besózzuk.

3.A sárgarépát meghámozzuk és 3-4 cm-es darabokra szeljük, a kelbimbó végét levágjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük.

4.Egy tepsit vastagon kikenünk vajjal (zsírral, olajjal), beletesszük a csirkecombokat, mindkét oldalukat meghintjük kakukkfűvel és frissen őrölt borssal, majd egy kicsit beledörzsöljük a zsiradékot is.

5.A fokhagymát, a sárgarépát és a kelbimbót a szépen elrendezett combok köré szórjuk (ha van, most mehet hozzá a maradék jus), ráöntünk 1 dl vizet, alufóliával letakarjuk, és már mehet is a sütőbe.

6.Lefedve sütjük 200 fokon, légkeveréssel 50 percen keresztül, aztán megfordítjuk a húst, újra letakarjuk, és ismét sütjük 20 percig. Végül levesszük róla a fóliát, grillfokozaton sütjük 10 percig, majd megfordítjuk, és jöhet még egy 10 perces grillezés. Ügyeljünk rá, hogy az utolsó körben a combok bőrös része kerüljön felülre.

7.Forrón, ropogósan, a vele sült zöldségekkel tálaljuk, de akinek ez kevés, főzzön hozzá barna rizst vagy bulgurt. (A fokhagymát nyomjuk ki a héjából, és kenjük friss kenyérre. Isteni!)

Egy pohár hűvös hárslevelűvel a legjobb.

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Tesztelünk
Szászi Birtok: Hárslevelű 2021 című cikk borítóképe

Szászi Birtok: Hárslevelű 2021

2023. 11. 09. | Szabó Edit
A Szászi Birtok 2021-es hárslevelűje üde gyümölcsösséggel csábít. Zöldséges, spárgás, csirkehúsos ételek mellé töltsük pohárba!
Főzünk
Ropogós csirkeszárnyak című cikk borítóképe

Ropogós csirkeszárnyak

2021. 04. 19. | Szabó Edit
A sült csirkeszárny sokak kedvence, de csak akkor az igazi, ha belül szaftos, kívül ropogós. Íme két variáció, egyik jobb, mint a másik…
Főzünk
Csirkecomb sajtos bundában című cikk borítóképe

Csirkecomb sajtos bundában

2019. 03. 15. | Szabó Edit
Vendégek jönnek, és nincs egy megbízható recepted? Próbáld ki ezt a sajtos bundában sült csirkecombot! Az egész elkészül másfél óra alatt, és amíg sül a csirke, a köretre és a salátára is jut időd…
Főzünk
Tejben sült csirkecomb című cikk borítóképe

Tejben sült csirkecomb

2017. 06. 08. | Szabó Edit
Frissítő, könnyű nyári étel, egy pohár fehérborral ünnepé varázsolja a legzordabb hétköznapokat is…
Főzünk
Sült csirkecomb almával és körtével című cikk borítóképe

Sült csirkecomb almával és körtével

2016. 12. 22. | Szabó Edit
Alma, körte, csirke, friss fűszerek. Ebből az ételből a tél közepén is ránk mosolyog a napsugár...
Főzünk
Tepsis csirke almával és rozmaringgal című cikk borítóképe

Tepsis csirke almával és rozmaringgal

2016. 04. 27. | Szabó Edit
Sok háziasszony esküszik a csirkemellfilére, pedig a combfilé szaftosabb, ízletesebb alapanyag. Érdemes kipróbálni…