Vissza

Szórós túrós süti

2021.09.28. | Szabó Edit
Nem kell gyúrni, nyújtani, kevergetni, egyszerűen csak beleszórjuk a tepsibe a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. A világ legegyszerűbb túrós süteménye nem hiányozhat a repertoárunkból…


Pofonegyszerű, de tényleg. Nagyjából 10 perc alatt összeáll, és 30 perc alatt meg is sül. Ez a süti a elfoglalt háziasszonyok álma. Íme a recept. Elronthatatlan…

szort turos sutemeny borsmenta magazin

Hozzávalók:
  • 12 púpozott evőkanál liszt
  • 12 púpozott evőkanál cukor (lehet porcukor is)
  • 50 dkg túró
  • 1 marék mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 dl tej
  • 1 zacskó vaníliás cukor (vagy 2 zacskó, ha valaki édesebben szereti)
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj

 
Elkészítése:

1. A lisztet összekeverjük a cukorral.

2. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a mazsolát.

3. A tejet kancsóba öntjük, és belekeverjük a tojásokat.



4. A tepsit kivajazzuk (akkor is, ha sütőpapírt használunk, mert szükség van a zsiradékra), majd egyenletesen elosztva beleszórjuk a lisztes-cukros keverék felét. (Könnyű kiszámolni, 10 kanálnyi kell belőle.) Erre jön a túró, szépen, egyenletesen elosztva, majd jöhet a maradék lisztes cukor a tetejére. Végül a kancsóból (bármilyen edény lehet egyébként, de könnyebb önteni, ha van csőre) rácsorgatjuk a tojásos tejet. Figyeljünk rá, hogy mindenhol eltakarja a lisztet a nedves keverék; ahol ez nem megy, ott villával segítsük egy kicsit a tojásos tej útját.

5. A maradék vajat laposan felkockázzuk és a massza tetejére adagoljuk.



6. 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt megsül; akkor jó, ha a teteje aranybarna.
 
Fotó:
Szabó Edit -

Főzünk

A Rákóczi-túrós

2017.02.19. | Szabó Ágnes
Tortaálmok 1.: Először az üst mellett
A cukrász az az ember, aki kiteljesedni hívja az anyagot, a sütemény pedig nem más, mint a jó együttműködés jutalma és mércéje. 
Főzünk

Kapros-túrós pogácsa

2019.10.08. | Klich Zsuzsa
A könnyű fehérborok tökéletes kísérője, gyerekzsúrok sztárja, lusta vasárnap délutánok megfűszerezője… Ez a túrós pogácsa igazán sokoldalú, érdemes kipróbálni…  
Főzünk

Stíriai metélt

2020.02.25. | Klich Zsuzsa
Édes, túrós, imádnivaló. A stíriai metélt valójában a vargabéles sógora – eredeti hazája Stájerország –, nagyanyáink korában volt igazán divatos, de azért néha mi is elkészítjük, a gyer…
Tesztelünk

Palkó Borok: Jégcsepp Jégbor 2018

2020.03.16. | Szabó Edit
Jégbor nem születik túl gyakran minálunk. A Palkó Pince Jégcseppjéhez András-napkor szüretelték a szőlőt, mínusz 10 fokban. Az eredmény egy kedves, szerethető édes bor…
Főzünk

Túrós süti liszt nélkül

2020.04.18. | Klich Zsuzsa
Nem kell hozzá se liszt, se élesztő. Nem túl attraktív, inkább szerény és csinos, de az íze! Bomba! Ezt a túrós sütit sok szeretettel ajánljuk diétázóknak, lisztérzékenyeknek és mindenk…
Főzünk

Búvártúrós

2020.04.20. | Klich Zsuzsa
Bableves, gulyásleves, palócleves vagy más hasonló karakterű húsos leves után szívesen eszünk édességet. A klasszikus választás a palacsinta, de nem árt kicsi bővíteni a repertoárt. Itt…

címkék

ausztria (4) bacsó andrás (4) badacsony (15) balassa bor (4) balaton (79) balatonboglári borvidék (4) balatonfüred csopaki borvidék (14) balla géza (5) beszélgetünk (20) bikavér (20) bio (14) biodinamikus (7) bocuse d'or (9) bor (282) borász (49) borászok borásza (9) borbár (31) borfesztivál (31) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (31) borshanta (15) borterasz (15) borteszt (131) bortúra (26) borvacsora (15) borverseny (20) bott pince (31) bottszerda (21) budapest (198) cabernet franc (10) cava (7) CEWI (14) csirke (8) csokoládé (12) cukrászda (11) cuvée (6) dél-balaton (5) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (84) eger (42) egészséges (10) egri csillag (5) egzotikus (7) eper (5) erdőbénye (6) eszünk (4) étterem (130) etyek (15) etyek budai borvidék (9) etyeki kúria (10) fehérbor (35) fesztivál (41) figula (4) franc&franc (5) franciaország (4) frittmann (4) furmint (74) furmint február (10) gál szőlőbirtok és pincészet (4) gin (7) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyös (4) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (4) hárslevelű (16) házhozszállítás (4) heimann (8) húsvét (9) interjú (131) iszunk (8) juhfark (6) kadarka (17) káli-medence (9) karácsony (22) karantén (23) kávé (41) kavezok (8) kékfrankos (16) kéknyelű (5) kenyér (9) késői szüret (4) koktél (12) környezettudatosság (4) koronavírus (29) kóstoló (57) kovács nimród winery (7) köveskál (4) közben esznek (8) kreinbacher birtok (9) külföld (10) kunsági borvidék (11) laposa birtok (5) leves (13) london (15) luka enikő (4) mád (12) magnamátra (11) mátra (47) merlot (12) mi a kő (4) michelin-csillag (8) miskolc (4) monyo brewing co (6) mór (6) művészinterjú (15) narancsbor (4) nyár (14) nyaralás (5) nyári (5) olaszország (21) olaszrizling (26) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (4) pálinka (12) pálinkaverseny (9) pannonhalma (9) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (8) pékség (4) pét-nat (6) pezsgő (55) piac (13) pinot noir (9) pizza (5) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (28) promóció (8) rácz jenő (5) rajnai rizling (8) recept (162) rosalia (5) rozé (37) saláta (8) sanzon (7) sauvignon blanc (11) somló (24) sommelier (11) soproni borvidék (12) sör (42) sós (70) spanyolország (15) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (11) super 12 (5) sütemény (39) süti (16) svét (17) syrah (7) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (42) száraz szamorodni (5) szekszárd (31) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (12) szentesi józsef (5) szepsy istván (4) szicília (4) tállya (12) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (9) tavasz (13) tavaszi recept (7) tea (8) tenger (4) tenger gyümölcsei (5) természetes bor (8) tészta (12) tesztelünk (35) tokaj (128) tokaj oremus szőlőbirtok (6) tokaj-hegyalja (92) tokaji aszú (35) torta (4) tramini (5) tudnivalok (4) túra (6) utazás (38) utazunk (21) vacsora (9) verseny (12) villány (13) villányi borvidék (60) vörösbor (46) vylyan (20) zengő (4) zenit (5) zöld veltelini (7)