Találatok száma: 2509
Iszunk

Alsóerjesztés albínó lakói
2017. 05. 11. | Bőti László
Beerdekker 2. – a búzasörök
Olvassunk újra a sörök között! Sorozatunk második részében a búzasörök világában kalandozunk. Kalauzunk Horváth Bence…
Eszünk

Jótékonykodtak a „Stílusos” szakácsok
2017. 05. 10. | Szabó Edit
A Hú!SVÉT+SWEET tömegeket vonzott az idén, április 23-án és 24-én több mint ötezren kóstolgatták a színvonalas vidéki séfek és cukrászok remekeit Palkonyán. A rendezvény a Stílusos Vidéki Éttermiség szakácsainak jótékonysági vacsorájával indult péntek este...
Iszunk

Nincs titok
2017. 05. 09. | Szabó Hajnalka
Alig több mint két éve indult, de mára az egyik legnépszerűbb kisüzemi sörfőzdévé vált a Monyo Brewing Co. Tanulmányi kiránduláson jártunk náluk Kőbányán…
Eszünk

Bisztróhangulat a Dob utcában
2017. 05. 08. | Raab Zsuzsanna
Húsleves maceszgombóccal, sólet libacombbal, zsidótojás, latkesz, töltött libanyak és flódni. A tradicionális zsidó konyha minden remeke Budapest belvárosában, a Macesz Bistróban…
Eszünk

Pancsoljunk a Hold utcában!
2017. 05. 07. | Szabó Edit
Tegnap megnyílt a Pancs-Gasztroplacc belvárosi telephelye a budapesti Hold utcában. A színvonalas kistermelők piaca egészséges élelmiszerekkel és ínycsiklandó alapanyagokkal várja az igényes vásárlókat…
Beszélgetünk

GasztroBalaton
2017. 05. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Szauer Judittal
Megjelent a legfrissebb Balatoni Gasztrotérkép, a magyar tenger legjobb helyeinek gyereklepedőnyi bedekkere. Az idei kiadványról az ötletgazdát, Szauer Juditot kérdeztük…
Iszunk

Nézzünk a dolgok mögé!
2017. 05. 05. | Burai László
Természetes folyamat, ha valami divatossá lesz, sokan kezdik követni a sikeresség reményében, a teljes filozófiát nem ismerve, csak kiragadott kifejezéseket zászlóra tűzve. Ilyenkor bizony előfordul, hogy hígul a mezőny, esik a minőség.
Vendégoldal

Helyit eszem, helyitől veszem, mert helyin az eszem
2017. 05. 03. | Bodó Judit
Bottszerda 8.
Ezt sem én találtam ki – sajnos. Egy székelyföldi óriásplakátról loptam a mondatot. Turnéztunk ugyanis – a szó szoros értelmében…
Utazunk

Boros Nyolcas
2017. 05. 02. | Szabó Hajnalka
Eger 3. A Nyolcas és Fia Borház
Ritkán sikerül három kiváló programot belepréselni egy napba, de nekünk megadatott. Egri túránk során két kiváló pincészetet és a környék legjobb éttermét látogattuk meg. Utunk utolsó állomása a Nyolcas és Fia Borház volt…
Tesztelünk

Kiss Gábor Pincészete: 364 Rosé 2016
2017. 05. 01. | Szabó Edit
Egy komoly rozé azoknak, akik a rózsaszín borokban is a tartalmat keresik. Mi nem vizeznénk…
Főzünk

Habart tojás snidlinggel, lazaccal és sonkával
2017. 05. 01. | Szabó Edit
Egyszerű, látványos fogás, kitűnő előétel, de reggeliként is megállja a helyét. Egy pohár jó rozé illik hozzá...
Iszunk

Malátaország lakói – olvassunk a sörök között!
2017. 04. 30. | Bőti László
Beerdekker 1. Az alsóerjesztésű sörök
Szeretnél megmártózni a „habokban”, de magad sem tudod, merre indulj? Tarts velünk, fedezzük fel együtt a sörök ismerős, mégis ismeretlen birodalmát. Kalauzunk, Horváth Bence először a lagersörök földjére vezet bennünket…
Beszélgetünk

Az emberközelibb helyeké a jövő
2017. 04. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Lőrincz Györggyel
Barátságos árak, mosolygó szakácsok, házias ízek, papírvékony pizza. A Házi/Állat látványkonyhájában Lőrincz György a séf, aki a fine dining világot hagyta el, hogy bisztrót nyisson a pesti bulinegyedben…
Iszunk

Közös bor
2017. 04. 28. | Burai László
Már megszoktam, hogy közösködésből ritkán sülnek ki jó dolgok, egyszerűen az egyéni érdekek általában felülírják a közöset. Ezért is lepett meg a budapesti borbárok és a Bortársaság közös projektje, aminek eredménye már kóstolható.
Beszélgetünk

Bűbájos újratöltve
2017. 04. 27. | Szabó Edit
A tavalyi nagy sikerű rendezvény után az idén újra megszervezi a Bűbájos hétvégét a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület. A Tokaji borvidék ébredező települése április 29. és május 1. között várja a látogatókat. A rendezvényről Majoros László borászt kérdeztük…