Találatok száma: 2502
Iszunk

Vizezett
2016. 11. 25. | Burai László
Pár hete Maxwell Colonna-Dashwood kávéiról írtam, és a cikkben azt is megemlítettem, hogy megjelent egy könyve Kávé és víz címmel. Akkor még nem gondoltam, hogy ennek kapcsán személyesen is előad majd Budapesten. Pedig ez történt.
Iszunk

Kerek, ahogy van
2016. 11. 23. | Burai László
Elég jó dolog a pénteket a Balatonon tölteni, akár még novemberben is. Pont emiatt fogadtam el a Petrányi Pince meghívását, akik idén ünneplik a 15. születésnapjukat.
Iszunk

Határtalan magyar borok
2016. 11. 22. | Robotka Gábor
A trianoni határok túlsó felén tevékenykedő magyar borászok gyűltek össze nemrég Budapesten, hogy ismét bemutassák boraikat a fővárosi közönségnek. A palackok és készítőik hat szomszédos országból, Horvátországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából érkeztek.
Iszunk

Százévesen
2016. 11. 21. | Burai László
Bármilyen sűrű és feladatokkal teli is a hét, péntek estétől hétvége van, ez szabály. A hétvégét pedig illik megtisztelni – legutóbb ez kivételesre sikerült.
Beszélgetünk

Egy séf plázázni indul
2016. 11. 20. | Szabó Edit
A New York Kávéház és a Salon étterem séfje, a magyar gasztronómia egyik legnépszerűbb alakja, Wolf András nem hisz a csodákban. A mára kiveszőben lévő fogalmakról, a bakancslistáról és a Michelin-csillagról beszélgettünk, na meg arról, hogy mi a csuda az a Séf Asztala…
Iszunk

Márton-nap Bockéknál
2016. 11. 17. | Szabó Edit
Kéttonnányi libahús és kétezer palack újbor fogyott a két napig tartó villányi rendezvényen…
Iszunk

Aszúkisokos
2016. 11. 16. | Burai László
Nem mindennapi dolog, ha az ember egy aszút bont – tény, hogy a jó minőségnek ára van, két cserszegi még nem tesz ki egy aszút –, így ezeket a borokat leginkább az ünnepnapokon fogyasztjuk. A karácsony közeledtével elmondjuk, hogy mire érdemes figyelni.
Eszünk

Iható ételek, ehető koktélok
2016. 11. 15. | Raab Zsuzsanna
Játék az ízekkel és a textúrákkal. November 19-én nyílik a NANO, a molekuláris gasztronómia bohém hangulatú fellegvára Budapesten…
Beszélgetünk

Küzdő típus vagyok
2016. 11. 12. | Szabó Edit
Beszélgetés Kerekes Sándor séffel
„Küzdő típus vagyok, csak akkor hiszem el, hogy valami nem sikerül, amikor már mindent megpróbáltam. Szeretek hatással lenni a körülöttem zajló folyamatokra...”
Iszunk

Nyolc érdekesség a kolumbiai kávéról
2016. 11. 11. | Burai László
Lehet, hogy Kolumbia kapcsán elsőként nem a kávé jut az eszünkbe, pedig a világ egyik legjelentősebb kávétermelő országáról beszélünk!
Iszunk

Az APA násza Tokajjal
2016. 11. 10. | Bőti László
A két világ találkozásának remek képviselője, az új Szőlős APA két hete debütált Budapesten…
Iszunk

Buborék-előkóstoló
2016. 11. 09. | Burai László
Fontosak az ünnepek, főleg ha egy kedves születésnapról van szó, ilyen esetben még azt az áldozatot is zokszó nélkül vállalja az ember, ha pezsgőt kell választani a nagy napra. Persze közeledik az év vége is, az ünnepekre is hasznos képben lenni.
Iszunk

Kóstolni, de merre?
2016. 11. 08. | Burai László
Rengeteg program várja a borkedvelőket mostanában, itt a Márton-nap, jönnek az újborok, és a hidegebb idő beköszöntével a vörösborok is egyre hangsúlyosabbá válnak.
Beszélgetünk

Tele vagyunk ötletekkel
2016. 11. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Németh Ágnessel
„Tavasztól utazásokat is szervezünk majd, elhozzuk a magyar cavarajongókat ide, és megmutatjuk nekik, hogy hol születik a katalán pezsgő. Tele vagyunk ötletekkel és tervekkel. Nagyon élvezem, hogy Európa a hazánk...”
Iszunk

Csehországból, szeretettel
2016. 11. 04. | Burai László
Az Espresso Embassy oktatórészlege sok-sok nyílt cuppingot hirdetett meg az elmúlt hetekben, a prágai kávéfesztiválról is sok izgalmas kávéval tértek haza, ennek nem lehetett ellenállni...