Találatok száma: 2503
Tesztelünk
Sol Montis Borászat: Syrah 2021 című cikk borítóképe

Sol Montis Borászat: Syrah 2021

2024. 02. 21. | Szabó Edit
A Sol Montis Borászat Syrah bora könnyed fűszerességével és áradó gyümölcsösségével ejt rabul. Kiváló levezetés egy nehéz nap után...
Vendégoldal
Kortalan vándorok egy idegen világban című cikk borítóképe

Kortalan vándorok egy idegen világban

2024. 02. 20. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 11. rész
Tavasz februárban, Gilot formabontó művészete és a bor kapcsolata, Palackpróba a Pingrumbában, identitáskeresés a borvidéken – egyebek között ezekről elmélkedik dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 11. részében…
Vendégoldal
Március 2-án indul a Budafoki Pincejárat! című cikk borítóképe

Március 2-án indul a Budafoki Pincejárat!

2024. 02. 19. | Borsmenta
A 8 éve töretlenül népszerű Budafoki Pincejárat 2023-ban közel 13 ezer látogatót vonzott Budapest Bornegyedébe. Folytatva a nagy sikerű eseménysorozatot, 2024-ben március első szombatjától ismét várják a bor és a kultúra szerelmeseit…
Utazunk
Kő, kő, kő! című cikk borítóképe

Kő, kő, kő!

2024. 02. 18. | Szabó Edit
Bortúra a Káli-medencében 5.
Kirándulás a kővágóörsi zsinagógához, séta a Kőtengerben, ebéd a Kőróka Pincénél – ezekkel a programokkal zárult a Borsmenta Kóstolóklub Káli-medencei bortúrája…
Iszunk
Király utcai sörbéke című cikk borítóképe

Király utcai sörbéke

2024. 02. 17. | Upor László
Nem borhely! Egy új pesti sörhely – nem csak korhelyeknek! A frissen nyílt Unityban jártunk…
Iszunk
Syrah-teszt a Borsmentán – 2024 című cikk borítóképe

Syrah-teszt a Borsmentán – 2024

2024. 02. 16. | Szabó Edit
A Borsmenta 2024-es syrah-tesztjén 12 nagyszerű borhoz volt szerencsénk. A dobogóra ezúttal egy soproni, egy szekszárdi és egy egri bor került. Íme a részletek…
Főzünk
Afyon ekmeği – afyoni kenyér című cikk borítóképe

Afyon ekmeği – afyoni kenyér

2024. 02. 15. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 12. rész
Ezennel kijelentjük, hogy az ópiummal való mindenféle kapcsolat csak a véletlen műve. Az afyoni kenyér a világ legjobb krumplis kenyere, és Nagyillés János el is mondja, hogy kell elkészíteni…
Tesztelünk
Unger Bormanufaktúra: Different Today 2022 című cikk borítóképe

Unger Bormanufaktúra: Different Today 2022

2024. 02. 14. | Szabó Edit
Az Unger Bormanufaktúra Different Today fantázianevű pét-natja zweigeltből készült, fűszeres és boldogító. Kicsit több bubival világbajnok lehetne, de azért így se rossz…
Utazunk
Egy este Pálffyéknál című cikk borítóképe

Egy este Pálffyéknál

2024. 02. 13. | Szabó Edit
Bortúra a Káli-medencében 4.
Aki a Káli-medencében bortúrázik, annak a köveskáli Pálffy Pince kötelező program. Boraik a Borsmenta tesztjein rendszeresen az élmezőnyben szerepelnek, de mégiscsak más, ha személyesen a borász tölt a poharakba…
Iszunk
Tokaji aszúk a harmadik és a negyedik X-ben című cikk borítóképe

Tokaji aszúk a harmadik és a negyedik X-ben

2024. 02. 12. | Nádasi Eszter
Az 1990-es évek muzeális aszúit és aszúeszenciáit kóstoltuk meg Tarcalon tavaly decemberben. A Kutatóintézet impozáns tereiben rendezett eseményen 14 borászat 24 tétele került a poharunkba...
Vendégoldal
Júniusban újra BOLDOGkisfalud Feszt! című cikk borítóképe

Júniusban újra BOLDOGkisfalud Feszt!

2024. 02. 11. | Borsmenta
Tokaj-Hegyalja egyik legkedvesebb fesztiválját június 27-30. között rendezik Bodrogkisfaludon. Lesz bor, sport és jó zene, a Kispál és a Borz is fellép. Íme a részletes program…
Beszélgetünk
Neked – cabernet franc Bárdos Tamás emlékére című cikk borítóképe

Neked – cabernet franc Bárdos Tamás emlékére

2024. 02. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Bárdos Elvirával
Ötödik éve már, hogy a mátrai újborok versenye Bárdos Tamás nevét viseli. A józan gondolkodású, céltudatos szakember fiatalon hunyt el, életműve nem teljesedhetett ki. Alakját feleségével idézzük meg, és szót ejtünk a Tamás tiszteletére készült emlékborról is…
Főzünk
Árpatésztás rizspiláf című cikk borítóképe

Árpatésztás rizspiláf

2024. 02. 08. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 11. rész
A tane tane arpa şehriyeli pirinç pilavı – vagyis a pergős, árpatésztás rizspiláf Nagyillés János Török örömök című sorozatának következő receptje. Etimológia és sztori is jár hozzá, szokás szerint…
Tesztelünk
Wassmann Bormanufaktúra: Blanc de Franc 2022 PétNat című cikk borítóképe

Wassmann Bormanufaktúra: Blanc de Franc 2022 PétNat

2024. 02. 07. | Szabó Edit
A Wassmann Bormanufaktúra Blanc de Franc pét-natja gyümölcsös illattal, kitartó gyöngyözéssel és krémes buborékokkal hódít. Jobb nem is kell egy meghitt estéhez…
Vendégoldal
A szenvedély az szenvedély című cikk borítóképe

A szenvedély az szenvedély

2024. 02. 06. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 10. rész.
A természetes borok és a jogászkodás szokatlan kapcsolata, az élet újrafelfedezése a 9 hónapos Leóval, emlékezetes kóstolók és elmélkedés a „nagy bor” jelentőségéről. Egyebek között ezekről olvashatunk dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 10. részében…