Főzünk

Lencseleves füstölt csülökkel

2021.01.02. | Szabó Edit
Január elsején kötelező fogás, de egy jó lencselevesnek bármikor örülünk. Íme a csalhatatlan recept…  
Főzünk

Mákos guba

2021.01.02. | Szabó Edit
Van, ahol karácsonykor, és van, ahol újévkor kerül az asztalra. A mákos gubának rengeteg változata ismert, de szerintünk ez a legfinomabb…
Főzünk

Kocsonya, ahogy Méhes Vilmos készíti

2020.12.31. | Szabó Edit
Méhes Vilmos mestere a kocsonyakészítésnek. Aki követi az utasításait és rászánja az időt, tökéletes kocsonyát tálal. Íme…
Eszünk

A tökéletes kocsonya

2020.12.31. | Szabó Edit
Van, aki él-hal érte, és van, akit a puszta említésétől is kiráz a hideg. A kocsonya régen nem hiányozhatott a karácsonyi menüből, mostanában viszont úgy tűnik, egész jól megvagyunk nél…
Beszélgetünk

Valaha tündér voltam

2020.12.24. | Szabó Edit
Beszélgetés Kerekes Vicával
A Hab Dórájaként öntudatos cukrászlány, az Apró mesék Juditjaként titkokkal, fájdalmakkal teli asszony. Kerekes Vica ezer életet él a vásznon és a színpadon, de karácsonykor még mindig…
Főzünk

Sütőtökös pite

2020.12.10. | Szabó Edit
A sütőtökös pite, az amerikaiak klasszikus hálaadás napi süteménye már itthon is egyre népszerűbb. Íme egy jó recept, érdemes kipróbálni…
Főzünk

Halászlé Heimann Zoli bácsi szerint

2019.12.24. | Heimann Zoltán
Ünnepi halászlénk Szekszárdról érkezett, Heimann Zoltán által főzve és tálalva. Boldog karácsonyt kívánunk a Borsmenta valamennyi olvasójának!  
Főzünk

Pirított fahéjas dió

2019.12.19. | Klich Zsuzsa
Tökéletes karácsonyi ajándék, villámgyorsan elkészül, és olyan finom, hogy jobb mindjárt tripla adagot készíteni belőle. A pirított fahéjas dió egyszerűen ellenállhatatlan…  
Tesztelünk

Németh János Pincészet: Kadarka 2017

2019.12.06. | Szabó Edit
Ez a kadarka lett az Országház Bora verseny idei kategóriagyőztese. A szekszárdi Gyűszű-völgy terméséből készült üde, lendületes bor paprikás ételek kiváló kísérője…
Utazunk

Advent Bécs környékén

2019.11.08. | Borsmenta
Bécstől karnyújtásnyira, Ausztria kisebb városainak különleges helyszínein, várakban, kastélyokban, apátságokban várnak bennünket az adventi vásárok. Íme egy színes csokor, hátha valaki…
Beszélgetünk

Világszép Bagatelle

2018.12.20. | Lovranits Júlia
Beszélgetés Szente Csillával és Zalka Csengével
Csúcsminőség, báj, gyermekközpontúság. A Villa Bagatelle-nél mindez egyszerre lehetséges. A budapesti vendéglátóhely remek reggelijéről híres, de azt kevesen tudják, hogy az alapítók gy…
Utazunk

Laza karácsony

2018.12.14. | Lovranits Júlia
Programajánló ezüstvasárnap környékére
Az igazi havazás még mindig várat magára, de az óvodások már a karácsonyi dalokat dünnyögik a buszon. A levegőben fahéjillat, az üzletekben tolongás. Még jó, hogy van egy rakás lazulós…
Eszünk

Cukor és fahéj

2017.12.24. | Varga Anita
December közepén már sok helyen fahéj- és cukorillat lengi be az otthonokat. Süvíthet kint a szél, mi már ott dédelgetjük a szenteste melegét a szívünkben. Ezt a hangulatot hozta el nek…
Beszélgetünk

Váljunk jobbá!

2017.12.23. | Szabó Edit
A Garamvári Szőlőbirtokot mindenki a névadóval, Garamvári Vencellel azonosítja. Az álmodó valóban ő, ám a vállalkozásban a család nőtagjai is fontos szerepet kapnak. Garamvári S. Zsuzsa…
Iszunk

Az ünnep borai

2017.12.19. | Szabó Hajnalka
Karácsony közeledtével sokat merengünk azon, hogy mit is ajándékozhatnánk szeretteinknek. A St. Andrea Borászat Merengővel és Ajándékkal is kedveskedik nekünk az ünnepekre. Az Élmény má…

címkék

ausztria (4) badacsony (13) balaton (72) balatonfüred csopaki borvidék (10) balla géza (4) beszélgetünk (17) bikavér (20) bio (13) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (270) borász (38) borászok borásza (5) borbár (29) borfesztivál (27) bori mami (5) boriroda (12) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (27) borshanta (12) borterasz (14) borteszt (108) bortúra (24) borvacsora (14) borverseny (18) bott pince (29) bottszerda (21) budapest (193) cabernet franc (9) cava (7) CEWI (13) csirke (7) csokoládé (11) cukrászda (11) cuvée (5) dél-balaton (4) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (77) eger (38) egészséges (5) egri csillag (4) erdőbénye (6) étterem (127) etyek (11) etyek budai borvidék (5) etyeki kúria (9) fehérbor (25) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (60) furmint február (10) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) gyümölcsös (4) hárslevelű (11) heimann (8) húsvét (8) interjú (110) iszunk (5) kadarka (16) káli-medence (5) karácsony (22) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (12) kéknyelű (5) kenyér (7) késői szüret (4) koktél (10) koronavírus (27) kóstoló (56) kovács nimród winery (7) köveskál (4) közben esznek (8) kreinbacher birtok (7) külföld (8) kunsági borvidék (8) laposa birtok (5) leves (12) london (12) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (39) merlot (12) mi a kő (4) michelin-csillag (8) monyo brewing co (5) mór (5) művészinterjú (12) nyár (13) nyaralás (5) olaszország (17) olaszrizling (23) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (4) pálinka (11) pálinkaverseny (9) pannonhalma (9) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (8) pezsgő (53) piac (13) pinot noir (8) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (27) rácz jenő (5) rajnai rizling (8) recept (140) rosalia (5) rozé (29) saláta (8) sanzon (6) sauvignon blanc (8) somló (13) sommelier (10) soproni borvidék (12) sör (41) sós (65) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (10) super 12 (5) sütemény (31) süti (16) svét (16) syrah (7) szakácsverseny (4) szamorodni (11) száraz (41) száraz szamorodni (4) szekszárd (29) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (12) szentesi józsef (4) szicília (4) tállya (12) támogatott írás (6) tanfolyam (4) tarcal (9) tavasz (12) tea (8) tenger (4) tenger gyümölcsei (5) természetes bor (8) tészta (8) tesztelünk (15) tokaj (113) tokaj oremus szőlőbirtok (5) tokaj-hegyalja (76) tokaji aszú (30) tudnivalok (4) túra (4) utazás (26) utazunk (6) vacsora (9) verseny (10) villány (8) villányi borvidék (43) vörösbor (41) vylyan (11) zengő (4) zenit (5) zöld veltelíni (5)