Vissza
Tesztelünk

Almagyar Érseki Szőlőbirtok: Egri Kadarka Siller 2020

Almagyar Érseki Szőlőbirtok: Egri Kadarka Siller 2020 című cikk borítóképe
2021. 12. 22. | Szabó Edit
Csutorás Ferenc, a naturális borok egri szószólója a kadarka elkötelezett híve. Sillere klasszikus halászlébor, nem hiányozhat a karácsonyi asztalról, de az esti beszélgetésekhez is ajánljuk…

Cseresznyepiros szín, friss, nagyon kedves, gyümölcsös, édesfűszeres illat: som, málna, cseresznye, aszalt cseresznye, pici propolisz. Ha hagyunk még neki egy kis időt, akkor a virágosság is megérkezik, a jácintos, ibolyás hangulat nagyon szépen, visszafogottan jelenik meg a borban.
Kóstolva is nagyon gyümölcsös, érett cseresznyés, erdei szamócás, meggyes, vadmálnás, finom csipkebogyós, illatos szegfűgombás felhangokkal.

Elegáns és szerethető, közepesen hosszú utóízében egyértelműen a gyümölcsök viszik a prímet. A paprikás, magyaros ízvilágú ételek tökéletes társa, halászlé mellé nem kívánunk jobbat.
(88 pont)

2021. november 16-án kóstoltuk

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Egri Kadarka Siller
Termelő: Almagyar Érseki Szőlőbirtok
Termőhely: Egri borvidék
Évjárat: 2020
Típus: száraz sillerbor
Fajtaösszetétel: 100% kadarka
Alkoholtartalom: 12%
Kapható: Pinceáron
Ára: 2600 Ft
A termelő weboldala: https://almagyar.hu/


A pincészet elérhetőségei:
Almagyar Érseki Szőlőbirtok – Mészáros Péter
Cím: 3300 Eger GPS 47.9087 N – 20.3990 E
Tel.: +36 70 616-7750
E-mail:hello@almagyar.hu

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Iszunk
Ünnepi kadarkateszt című cikk borítóképe

Ünnepi kadarkateszt

2021. 12. 15. | Szabó Edit
Örömmel jelentjük, hogy az idei évtől november 20-a a kadarka napja. Ennek örömére a Borsmenta is megtartotta házi kadarkatesztjét. Izgalmas és tanulságos kóstoló volt, a pálmát egy dűlőszelektált bor vitte el…
Beszélgetünk
Ne éléskamra legyünk, hanem csemegéskert! című cikk borítóképe

Ne éléskamra legyünk, hanem csemegéskert!

2021. 12. 04. | Szabó Edit
Beszélgetés Hága Balázzsal
Nyolc évig gyűjtötte a tapasztalatokat Új-Zélandon, hogy aztán hazatérve több borászatnál is kamatoztassa tudását. Hága Balázs repülő borászként tevékenykedik, és független szakemberként néha jobban átlátja a folyamatokat, mint bárki más…
Iszunk
Százéves tőkék bora című cikk borítóképe

Százéves tőkék bora

2021. 05. 27. | Szabó Edit
A szekszárdi Vida Családi Borbirtok Bonsai nevű kadarkája százéves szőlőtőkék terméséből készült. Az ültetvény maga a csoda, a bor nemkülönben. Szabó Edit jegyzete…
Beszélgetünk
Merre tart az egri bor? című cikk borítóképe

Merre tart az egri bor?

2020. 06. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés Lőrincz Györggyel
Ötödik sebességbe kapcsolt az Egri borvidék. A látogatókat színvonalas programok várják, és nemrég elindult az Egri Borműhely weboldala. Az útkeresés nehézségeiről és a kitűzött célokról Lőrincz Györgyöt kérdeztük…
Főzünk
Halászlé Heimann Zoli bácsi szerint című cikk borítóképe

Halászlé Heimann Zoli bácsi szerint

2019. 12. 24. | Heimann Zoltán
Ünnepi halászlénk Szekszárdról érkezett, Heimann Zoltán által főzve és tálalva. Boldog karácsonyt kívánunk a Borsmenta valamennyi olvasójának!
Beszélgetünk
A bor a lényeg című cikk borítóképe

A bor a lényeg

2019. 02. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Katalinnal
Éjfélkor született, szüret idején, tisztességtudóan megvárva, hogy édesanyja végigdolgozhassa a napot a szőlőben. Tóth Katalin, az egri Tóth Ferenc Pincészet ügyvezetője büszkén folytatja az utat, amin a szülei elindultak…