Borbély Családi Pincészet: Gyula Papa Rajnai rizling Selection 2019
Világosabb aranysárga árnyalatához jól illik az akácvirágos, mézes illat, mely folyamatosan nyílik, mélyül.
Az akác az ízében is visszaköszön, keserű mandula, naspolya és főként sárgabarack társul mellé: utóbbiból az érett gyümölcs éppúgy, mint az abból készülő lekvár – de ettől mégsem válik édessé a hatás. Ez annak is köszönhető, hogy alapanyaga a Badacsonyi borvidék ásványos talaján, azon belül is a Gulács hegy délkeleti lankáin termett. Sósság, kövesség szűrődik bele – a Borbély család büszke arra, hogy a termőterületeik sajátosságai gazdagítják boraikat. Az sem fog csalódni benne, aki a fajtajelleges petrolosságot keresi.
És hogy miért Gyula papa? Azért, mert a pincészet alapítójáról, Borbély Gyuláról kapta a nevét, akinek a rajnai rizling a legkedvesebb fajtája.
Érdemes megkóstolni a 2018-as, Csobáncról szüretelt Borbély Kőmagas Rajnai Rizling Selectiont is, ízlelgetni a különbségeket és a hasonlóságokat – mi pár nappal a teszt után így tettünk a Badacsony New Yorkban rendezvényen.
(84 pont)
2023. április 17-én kóstoltuk.
Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A pincészet elérhetőségei:
Borbély Családi Pincészet – Borbély Tamás
Cím:
- 8258 Badacsonytomaj, Káptalantóti út 19. (birtok)
- 8261 Badacsony, Római út 212. (borbolt és borterasz)
E-mail: info@borbelypince.hu