Tesztelünk

Bujdosó Pincészet: Cirkáló Rajnai Rizling 2022

Bujdosó Pincészet: Cirkáló Rajnai Rizling 2022 című cikk borítóképe
2023. 04. 19. | Szabó Edit
A Bujdosó Pincészet Cirkálója bájos rajnai rizling, ízében sok érett gyümölccsel. Tejszínes ragukhoz, halételekhez ajánljuk…

A halvány szalmasárga színű bor vonzó illatában a körtés, almás, őszibarackos gyümölcsösség mellett kókuszos, mangós felhangok is megjelennek. Nincs benne semmi túlzás, egyszerűen csak szép, csábító.

Kóstolva azonnal érezhető, hogy az ornamentika biztonságos alapra épül, a savak jó lendületet adnak a kortynak. A test filigrán, a textúra selymes, az ízben megjelenik a már illatban is ígért gyümölcsösség, amelyhez az utóízben finom, vaníliás asszociációk társulnak.

Jól elkészített rajnai rizling, népszerűre hangolva. Sokan fogják szeretni!

(87 pont)
2023. április 17-én kóstoltuk.

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Cirkáló Rajnai Rizling
Termelő: Bujdosó Pincészet
Termőhely: Balatonboglári borvidék
Évjárat: 2022
Típus: száraz fehérbor
Fajtaösszetétel: 100% rajnai rizling
Alkoholtartalom: 12.5%
Kapható: a pincészet webshopjában
Ára: 2550 Ft
A termelő weboldala: https://bujdoso.com/

A pincészet elérhetőségei:
Bujdosó Pincészet – Bujdosó Ferenc

Cím: 8638 Balatonlelle, Várszói út
Tel.: +36 20216-2093
E-mail: info@bujdoso.com

Fotó:
Borsmenta - honlap

Iszunk
Rajnairizling-teszt 2023 című cikk borítóképe

Rajnairizling-teszt 2023

2023. 06. 14. | Szabó Edit
Egy töki félédes bor nyerte a Borsmenta magazin idei rajnairizling-tesztjét, de badacsonyi, pannonhalmi és kunsági bor is került az élmezőnybe. Meglepetésekben nem volt hiány, mutatjuk az eredményeket…
Tesztelünk
Bujdosó Pincészet: Csomó Sauvignon Blanc 2021 című cikk borítóképe

Bujdosó Pincészet: Csomó Sauvignon Blanc 2021

2022. 09. 04. | Szabó Edit
Bujdosóék Csomó névre keresztelt sauvignon blanc-ja a mindennapok bora. Üde, friss, jól csúszik, szívesen iszunk belőle még egy pohárral…
Tesztelünk
Bujdosó Pincészet: Kalóz Kékfrankos 2020 című cikk borítóképe

Bujdosó Pincészet: Kalóz Kékfrankos 2020

2021. 11. 24. | Szabó Edit
Ha van bor, ami paprikás krumplit kíván, akkor a Bujdosó Kalóz Kékfrankosa az. Könnyű, borsos, fűszeres, a magyaros ízvilágú ételek mellett kiválóan megállja a helyét…
Főzünk
Waldorf-saláta című cikk borítóképe

Waldorf-saláta

2021. 01. 14. | Molnár Andor
A Waldorf-saláta klasszikus receptje már több mint 120 éves. Az ételnek számos változata ismert, de Molnár Andor most a New York-i eredetit készítette el nekünk…
Iszunk
Kedvenc balatoni borteraszaink – déli part című cikk borítóképe

Kedvenc balatoni borteraszaink – déli part

2020. 08. 31. | Gónusz Gabriella
A Balaton körül mindig megtaláljuk azokat a borteraszokat, ahová jó beülni. Most a déli parti kedvenceinket vesszük sorra…
Tesztelünk
Cseri Pincészet: Rajnai Rizling Barni 2017 című cikk borítóképe

Cseri Pincészet: Rajnai Rizling Barni 2017

2018. 12. 08. | Szabó Edit
A legbarátságosabb hazai rajnai rizling, amit valaha kóstoltunk. Azoknak is ajánljuk, akik soha nem találták rokonszenvesnek a fajtát…