Tesztelünk

Bujdosó Pincészet: Csomó Sauvignon Blanc 2021

Bujdosó Pincészet: Csomó Sauvignon Blanc 2021 című cikk borítóképe
2022. 09. 04. | Szabó Edit
Bujdosóék Csomó névre keresztelt sauvignon blanc-ja a mindennapok bora. Üde, friss, jól csúszik, szívesen iszunk belőle még egy pohárral…

Halvány szalmasárga szín, visszafogott, bodzás, zöldfűszeres, vágott füves, gyógynövényes illat.

Kóstolva kicsit szénsavas, mintha a palackozáskor megbolondították volna egy kis szén-dioxiddal, hogy sokáig friss maradjon. Ízében körtés, almás gyümölcsösség, mandulás kesernyésség, gyógynövények és egy leheletnyi sósság a végén, ami nagyon jól áll neki. Komoly mélységei nincsenek, de nem is ezt keressük benne.

Jól elkészített, tiszta, korrekt bor a mindennapokra. Illik klasszikus párjához, a spárgához, de akár egy vajas kenyér-zöldpaprika kombó mellé is jólesik.

(84 pont)
2022. április 26-án kóstoltuk.

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Csomó Sauvignon Blanc
Termelő: Bujdosó Pincészet
Termőhely: Balatonboglári borvidék
Évjárat: 2021
Típus: száraz fehérbor
Fajtaösszetétel: 100% sauvignon blanc
Alkoholtartalom: 12%
Kapható: pannonborbolt.hu
Ára: 1450 Ft
A termelő weboldala: https://bujdoso.com/

A pincészet elérhetőségei:
Bujdosó Pincészet – Bujdosó Ferenc
Cím: 8638 Balatonlelle, Várszói út
Tel.: +36 20216-2093
E-mail: info@bujdoso.com

Fotó:
Borsmenta - honlap

Tesztelünk
Szijjártó Előd Borászat: Sauvignon Blanc 2021 című cikk borítóképe

Szijjártó Előd Borászat: Sauvignon Blanc 2021

2022. 08. 28. | Szabó Edit
Szijjártó Előd sauvignon blanc-ja hűvös és energikus. Tengeri halakhoz, sajtos ételekhez ajánljuk…
Iszunk
Sauvignon blanc teszt 2022 című cikk borítóképe

Sauvignon blanc teszt 2022

2022. 07. 19. | Szabó Edit
A Borsmenta sauvignon blanc tesztjén 13 borvidék 19 borászatának 22 tételét vettük górcső alá. A dobogóra egy etyeki, egy mátrai és egy móri bor került. Íme a részletek…
Eszünk
Kóstolókör Balatonfüreden című cikk borítóképe

Kóstolókör Balatonfüreden

2022. 04. 26. | Németh Judit
Április utolsó hétvégéjén Balatonfüredre települt ki a Balatoni KÖR. A rendezvényen az északi és a déli part kiváló pincészetei mellett felvonultak a régió vendéglátóhelyei is. Sok ismerőssel találkoztunk…
Tesztelünk
Bujdosó Pincészet: Kalóz Kékfrankos 2020 című cikk borítóképe

Bujdosó Pincészet: Kalóz Kékfrankos 2020

2021. 11. 24. | Szabó Edit
Ha van bor, ami paprikás krumplit kíván, akkor a Bujdosó Kalóz Kékfrankosa az. Könnyű, borsos, fűszeres, a magyaros ízvilágú ételek mellett kiválóan megállja a helyét…
Iszunk
Mindennapi hősök című cikk borítóképe

Mindennapi hősök

2017. 01. 20. | Burai László
Ha bort bontok, akkor annak legtöbbször apropója van. Ünneplünk valamit, vagy éppen ellenkezőleg: egy nehéz napot tennénk színesebbé. A sima hétköznapokban azonban nem jellemző, hogy bor nyílik, de nem is lenne egyszerű dolgom, ha választanom kellene.
Iszunk
A sauvignon blanc, ha magyar című cikk borítóképe

A sauvignon blanc, ha magyar

2016. 07. 01. | Burai László
Ha a Borsmenta szerkesztőségében összeülünk kóstolni, akkor legtöbbször egy-egy témát járunk körül. Persze nem olyan részletességre kell gondolni, ami mondjuk a teljes magyar kínálatot lefedné, de azért igen hasznosak ezek az alkalmak; érdekes például azonos szőlőfajtából készült borokat kóstolni, és a kisebb-nagyobb különbségeket felfedezni.