Eszterházy Károly Egyetem Pincészete: Brut Nature Méthode Traditionnelle 2016
A pezsgő közepesen intenzív szalmasárga színe jelzi, hogy érettebb tétel került a poharunkba. Illatában a finom, zöldalmás jegyek mellett egy kis zöldséges, zöldpetrezselymes, tormás világ is feltűnik, némi kekszességgel.
Szájban kedves, a gyöngyözés apró és finom, de sajnos nem tart nagyon sokáig. Ízében az édesség és a kesernyésség egymás mellett van jelen, a mandarin és a mandarinhéj, az édesburgonyás és a balzsamecetes jegyek egymás után kerülnek felszínre, de a korty végére egyértelműen a kesernye dominál.
Jó szerkezetű, könnyed pezsgő, de életgörbéjének vége felé tart, érdemes gyorsan elkóstoltatni a rendezvényeken, hogy aztán újabbakat készíthessenek a hallgatók.
(85 pont)
2021. december 14-én kóstoltuk a Fill the Winebox borbárban
Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta kóstolóinak szervezésében!
.jpg)