Tesztelünk

Eszterházy Károly Egyetem Pincészete: Brut Nature Méthode Traditionnelle 2016

Eszterházy Károly Egyetem Pincészete: Brut Nature Méthode Traditionnelle 2016 című cikk borítóképe
2022. 03. 30. | Szabó Edit
Az egri Eszterházy Károly Egyetem borászhallgatóinak pezsgője sajnos nem kerül kereskedelmi forgalomba, kizárólag az egyetem rendezvényein kóstolható…

A pezsgő közepesen intenzív szalmasárga színe jelzi, hogy érettebb tétel került a poharunkba. Illatában a finom, zöldalmás jegyek mellett egy kis zöldséges, zöldpetrezselymes, tormás világ is feltűnik, némi kekszességgel.

Szájban kedves, a gyöngyözés apró és finom, de sajnos nem tart nagyon sokáig. Ízében az édesség és a kesernyésség egymás mellett van jelen, a mandarin és a mandarinhéj, az édesburgonyás és a balzsamecetes jegyek egymás után kerülnek felszínre, de a korty végére egyértelműen a kesernye dominál.

Jó szerkezetű, könnyed pezsgő, de életgörbéjének vége felé tart, érdemes gyorsan elkóstoltatni a rendezvényeken, hogy aztán újabbakat készíthessenek a hallgatók.

(85 pont)
2021. december 14-én kóstoltuk a Fill the Winebox borbárban

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta kóstolóinak szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Brut Nature Méthode Traditionnelle
Termelő: Eszterházy Károly Egyetem Pincészete
Termőhely: Egri borvidék
Évjárat: 2016
Típus: fehér brut nature pezsgő
Fajtaösszetétel: 100% chardonnay
Alkoholtartalom: 13.5%
Kapható:
Ára: Ft
A termelő weboldala: uni-eszterhazy.hu

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Iszunk
Szilveszteri pezsgőteszt című cikk borítóképe

Szilveszteri pezsgőteszt

2021. 12. 29. | Szabó Edit
A Borsmenta szilveszteri pezsgőtesztjén 19 borászat 23 tétele vett részt. A pálmát egy villányi rozé magnum vitte el, de egyéb meglepetések is születtek…
Iszunk
Amikor Bornemissza nevet változtatna című cikk borítóképe

Amikor Bornemissza nevet változtatna

2021. 11. 02. | Juga Péter
Nagy Egri Borműhely Kóstoló
Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg az idén a Nagy Egri Borműhely Kóstolót. A színvonalas rendezvénynek a St. Andrea Pincészet és Szőlőbirtok egerszalóki épülete adott otthont…
Beszélgetünk
A tudás megszerzése a cél című cikk borítóképe

A tudás megszerzése a cél

2021. 01. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Bolyki Jánossal
Az egri Bolyki Pincészet tulajdonosa, Bolyki János 17 éve készítette első borát, tapasztalatban tehát nincs hiány, mégis szükségét érezte, hogy szőlész-borász mérnöki diplomát szerezzen az egri Eszterházy Károly Egyetemen…
Beszélgetünk
A szőlőnek gondviselője, a bornak világra segítője szeretnék lenni című cikk borítóképe

A szőlőnek gondviselője, a bornak világra segítője szeretnék lenni

2021. 01. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Magyar Dániellel
Az egri Eszterházy Károly Egyetem másodéves szőlész-borász mérnök szakos hallgatóját, Magyar Dánielt arról kérdeztük, milyen az élet az egyetemen, és milyen lehetőségeket kapnak az ott tanuló hallgatók…
Vendégoldal
Bor, tudás, Eszterházy című cikk borítóképe

Bor, tudás, Eszterházy

2020. 12. 11. | Szabó Edit
Ismét indul szőlész-borász szak az egri Eszterházy Károly Egyetemen! A hét féléves képzésre nemcsak a fiatalokat várják, hanem azokat a gyakorló borászokat is, akik elméleti tudásukat szeretnék még jobban elmélyíteni…