Tesztelünk

Feind Pincészet: Méthode Traditionnelle Rosé

Feind Pincészet: Méthode Traditionnelle Rosé című cikk borítóképe
2023. 01. 20. | Szabó Edit
A Feind Pincészet tradicionális eljárással készült rozé pezsgője chardonnay és syrah házasításával született. Frissítő, kellemes ital, aperitifnek és ételek mellé egyaránt jó választás…

A pezsgő megjelenése tetszetős: a halvány barackvirágszínű italban rózsaszínes reflexek csillannak, a buborékok nagyobbacskák, a gyöngyözés kitartó. Illatában a cseresznyés, szamócás világot kellemes, édeskés felhangok kísérik.

Kóstolva is üde, frissítő. A textúra szép, a filigrán test elegáns, az ízben szépen köszönnek vissza az illatban ígért cseresznyés, szamócás asszociációk.

Energikus pezsgő, tökéletes aperitif, jó választás egy meghitt vacsorához, de illik a kellemesen meleg nyárestékhez is.

Megjegyzés: hazánkban fehér- és vörösbor házasítását kizárólag a rozé pezsgők készítésekor engedélyezi a bortörvény.

(84 pont)
2022. november 28-án kóstoltuk.

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Méthode Traditionnelle Rosé
Termelő: Feind Pincészet
Termőhely: Balatonfüred–Csopaki borvidék
Évjárat: nem évjáratos
Típus: rozé brut pezsgő
Fajtaösszetétel: chardonnay és syrah
Alkoholtartalom: 11.5%
Kapható: a pincészet webshopjában
Ára: 4599 Ft
A termelő weboldala: https://feind.hu/

A pincészet elérhetőségei:
Feind Pincészet – Vinotéka és Borbár
Cím: 8164 Balatonfőkajár, Vásártér utca 166/7
Tel.: +36 30597-9883
E-mail: info@feind.hu

Fotó:
Borsmenta - honlap

Iszunk
Kékfrankosaink sikere Londonban című cikk borítóképe

Kékfrankosaink sikere Londonban

2022. 10. 15. | Németh Ágnes
Másodszor szervezte meg a Wines of Hungary UK a Blue of the Danube kóstolót Londonban. A brit főváros szakmai közönsége 8 ország, köztük 20 magyar pincészet borait kóstolhatta. A helyszínről Németh Ágnes tudósította a Borsmentát.
Tesztelünk
Feind Pincészet: Coupé Brut című cikk borítóképe

Feind Pincészet: Coupé Brut

2022. 04. 15. | Szabó Edit
A Feind Pincészet sauvignon blanc pezsgője charmat eljárással készült, vagyis tankpezsgő. Könnyű, kedves, kifejezetten frissítő ital, a grillpartik kötelező kelléke…
Iszunk
Elstartolt a Hungarian Wine Summit című cikk borítóképe

Elstartolt a Hungarian Wine Summit

2022. 03. 24. | Szabó Edit
Ünnepi vacsorával és kétnapos bortúrával kezdődött az Agrármarketing Centrum által szervezett Hungarian Wine Summit. A Borsmenta munkatársa a balatoni túrán találkozott a vendégekkel…
Iszunk
Szilveszteri pezsgőteszt című cikk borítóképe

Szilveszteri pezsgőteszt

2021. 12. 29. | Szabó Edit
A Borsmenta szilveszteri pezsgőtesztjén 19 borászat 23 tétele vett részt. A pálmát egy villányi rozé magnum vitte el, de egyéb meglepetések is születtek…
Beszélgetünk
GasztroBalaton című cikk borítóképe

GasztroBalaton

2017. 05. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Szauer Judittal
Megjelent a legfrissebb Balatoni Gasztrotérkép, a magyar tenger legjobb helyeinek gyereklepedőnyi bedekkere. Az idei kiadványról az ötletgazdát, Szauer Juditot kérdeztük…