Tesztelünk

Koch Borászat: Hajós-Bajai Prémium Kadarka 2020

Koch Borászat: Hajós-Bajai Prémium Kadarka 2020 című cikk borítóképe
2022. 01. 05. | Szabó Edit
A Koch Borászat Prémium Kadarkája olyan, amilyen abban a bizonyos „nagykönyvben”. Egyszerű, ropogós, fűszeres, gyümölcsös. Ihatjuk télen-nyáron, mindig szezonja van, és fröccsnek is kiváló…

Halványpiros, mint a klasszikus kadarkák, és az illata is nagyon jellegzetes. A mentás, eukaliptuszos fűszerességben szépen jelennek meg a meggyes, vadmálnás jegyek, egy kis virágossággal kísérve.

Az íze is olyan, mint az illata: fűszeres és gyümölcsös egyszerre. Kis hűvösség, gránátalma, cseresznye, meggy. A savak lendületesek, jól tartanak, az alkoholérzet kicsit magas, de ezt megbocsátjuk.

Egyszerű, könnyen érthető, jól elkészített kadarka a mindennapokra. Bármilyen alkalomra megbízható választás, és még finomabb, ha fogyasztás előtt hűtjük egy kicsit.

(87 pont)
2021. november 16-án kóstoltuk

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Hajós Bajai Prémium Kadarka
Termelő: Koch Borászat
Termőhely: Hajós–Bajai borvidék
Évjárat: 2020
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% kadarka
Alkoholtartalom: 13%
Kapható: a pincészet webshopjában
Ára: 1460 Ft
A termelő weboldala: https://www.kochboraszat.hu/

A pincészet elérhetőségei:
Koch Borászat – Koch Csaba
Cím: 6445 Borota, V. ker. 5.
E-mail: info@kochboraszat.hu
Tel.: +36 30475-7174

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Tesztelünk
Tóth Ferenc Pincészet: Egri Kadarka Superior 2018 című cikk borítóképe

Tóth Ferenc Pincészet: Egri Kadarka Superior 2018

2021. 12. 25. | Szabó Edit
Tóth Ferenc az Egri borvidék egyik „nagy öregje”, aki sokat tett azért, hogy a kadarka fajta visszatérjen a borvidékre. A pincészet superior kadarkája ünnepi asztalra való, tökéletes karácsonykor a hal, húsvétkor a sonka mellé…
Iszunk
Ünnepi kadarkateszt című cikk borítóképe

Ünnepi kadarkateszt

2021. 12. 15. | Szabó Edit
Örömmel jelentjük, hogy az idei évtől november 20-a a kadarka napja. Ennek örömére a Borsmenta is megtartotta házi kadarkatesztjét. Izgalmas és tanulságos kóstoló volt, a pálmát egy dűlőszelektált bor vitte el…
Tesztelünk
Sziegl Pince: Kolostor-domb Kadarka 2017 című cikk borítóképe

Sziegl Pince: Kolostor-domb Kadarka 2017

2019. 11. 28. | Szabó Edit
A Hajós-Bajai borvidék lelkes fiataljai, Sziegl Balázs és Sziegl Petra ajándéka ez a kadarka. Ajándék, mert alig van belőle, de olyan szívből jövő, amilyen csak lehet. Karácsonykor kell kinyitni, a halászlé mellé…
Tesztelünk
Koch Borászat: Hajós-Bajai Prémium Cserszegi fűszeres 2017 című cikk borítóképe

Koch Borászat: Hajós-Bajai Prémium Cserszegi fűszeres 2017

2018. 09. 17. | Szabó Edit
Valami tartalmasabb hűsítőre vágysz? Akkor ez a cserszegi a te borod! Szódával vagy tisztán, alkalomra vagy hétköznap estére egyaránt tökéletes, de vigyázz: a 13% alkoholtartalom csalóka ám…
Iszunk
Kadarkák, ha összejönnek című cikk borítóképe

Kadarkák, ha összejönnek

2016. 10. 14. | Burai László
Mindig azok a lányok a legizgalmasabbak, akikkel a legtöbb zűr van. Egy barátom kijelentése jutott eszembe, miközben a kadarkákat kóstoltuk. Ritkán ad emlékezetes élményt a fajta – viszont amikor igen, akkor arra sokáig emlékszünk.
Iszunk
Kadarkaland című cikk borítóképe

Kadarkaland

2016. 06. 04. | Szabó Edit
Az idén már két napon át tartják nyitva a pinceajtót az Iván-völgyi borászok. Június 17-én és 18-án reggeltől estig lehet barangolni a város fölött elnyúló festői szőlőtermő vidéken…