2024.02.14. | Szabó Edit
Az Unger Bormanufaktúra Different Today fantázianevű pét-natja zweigeltből készült, fűszeres és boldogító. Kicsit több bubival világbajnok lehetne, de azért így se rossz…
A hagymahéj színű bor opálosan csillog a pohárban, olyan, mint a szűretlen eperlé. A nyitásnál nem volt probléma, a koronazár lepattintása után is szépen a palackban maradt az ital. Szamócás-málnás üde illatát egy kis fűszeresség teszi pikánssá.Kóstolva a szamócás-málnás, piros szilvás, ribizlis világ mellé egy kis rózsaborsosság zárkózik fel, az aromatika nagyon kedves, kellemes, kifejezetten jók az ízek, csak a bubi kevés benne. Utóízében a gyümölcsösség mellett egy kis krétás meszesség és némi sósság is feltűnik. Jó arányú, kedves bor, kicsit több bubival világbajnok lehetne.
Alaposan hűtsük be, és mehet akár a vízpartra egy hosszú nyári estén, de jó szolgálatot tesz az asztalon is egy bolognai spagetti, egy rozéra sült kacsa vagy akár egy rövidebb ideig érlelt sonka mellé. A bátrabbak szamócás krémlevessel is kipróbálhatják.
(84 pont)
2023. december 13-án kóstoltuk.
Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Different Today
Termelő : Unger Bormanufaktúra
Termőhely : Soproni borvidék
Évjárat : 2022
Típus : száraz rozé pét-nat
Fajtaösszetétel : 100% zweigelt
Alkoholtartalom : 12.5%
Kapható : demijohn.hu
Ára : 6670 Ft
A termelő weboldala : https://www.instagram.com/unger.bormanufaktura/
Borteszt: Pét-natok tesztje a Borsmentán
Fotó:
Borsmenta
-
honlap
A pincészet elérhetőségei:
Unger Bormanufaktúra – dr. Kaibinger Tamás és Stampf Ervin
Cím: 9730 Kőszeg, Hegyalja u. 29.
Tel.: +36 30 506-5085
E-mail: unger.bormanufaktura@gmail.com