Unger Bormanufaktúra: Different Today 2022
A hagymahéj színű bor opálosan csillog a pohárban, olyan, mint a szűretlen eperlé. A nyitásnál nem volt probléma, a koronazár lepattintása után is szépen a palackban maradt az ital. Szamócás-málnás üde illatát egy kis fűszeresség teszi pikánssá.
Kóstolva a szamócás-málnás, piros szilvás, ribizlis világ mellé egy kis rózsaborsosság zárkózik fel, az aromatika nagyon kedves, kellemes, kifejezetten jók az ízek, csak a bubi kevés benne. Utóízében a gyümölcsösség mellett egy kis krétás meszesség és némi sósság is feltűnik. Jó arányú, kedves bor, kicsit több bubival világbajnok lehetne.
Alaposan hűtsük be, és mehet akár a vízpartra egy hosszú nyári estén, de jó szolgálatot tesz az asztalon is egy bolognai spagetti, egy rozéra sült kacsa vagy akár egy rövidebb ideig érlelt sonka mellé. A bátrabbak szamócás krémlevessel is kipróbálhatják.
(84 pont)
2023. december 13-án kóstoltuk.
Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A pincészet elérhetőségei:
Unger Bormanufaktúra – dr. Kaibinger Tamás és Stampf Ervin
Cím: 9730 Kőszeg, Hegyalja u. 29.
Tel.: +36 30506-5085
E-mail:unger.bormanufaktura@gmail.com