Tesztelünk

Unger Bormanufaktúra: Different Today 2022

Unger Bormanufaktúra: Different Today 2022 című cikk borítóképe
2024. 02. 14. | Szabó Edit
Az Unger Bormanufaktúra Different Today fantázianevű pét-natja zweigeltből készült, fűszeres és boldogító. Kicsit több bubival világbajnok lehetne, de azért így se rossz…

A hagymahéj színű bor opálosan csillog a pohárban, olyan, mint a szűretlen eperlé. A nyitásnál nem volt probléma, a koronazár lepattintása után is szépen a palackban maradt az ital. Szamócás-málnás üde illatát egy kis fűszeresség teszi pikánssá.

Kóstolva a szamócás-málnás, piros szilvás, ribizlis világ mellé egy kis rózsaborsosság zárkózik fel, az aromatika nagyon kedves, kellemes, kifejezetten jók az ízek, csak a bubi kevés benne. Utóízében a gyümölcsösség mellett egy kis krétás meszesség és némi sósság is feltűnik. Jó arányú, kedves bor, kicsit több bubival világbajnok lehetne.

Alaposan hűtsük be, és mehet akár a vízpartra egy hosszú nyári estén, de jó szolgálatot tesz az asztalon is egy bolognai spagetti, egy rozéra sült kacsa vagy akár egy rövidebb ideig érlelt sonka mellé. A bátrabbak szamócás krémlevessel is kipróbálhatják.

(84 pont)
2023. december 13-án kóstoltuk.

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Different Today
Termelő: Unger Bormanufaktúra
Termőhely: Soproni borvidék
Évjárat: 2022
Típus: száraz rozé pét-nat
Fajtaösszetétel: 100% zweigelt
Alkoholtartalom: 12.5%
Kapható: demijohn.hu
Ára: 6670 Ft

A pincészet elérhetőségei:
Unger Bormanufaktúra – dr. Kaibinger Tamás és Stampf Ervin
Cím: 9730 Kőszeg, Hegyalja u. 29.
Tel.: +36 30506-5085
E-mail:unger.bormanufaktura@gmail.com

Fotó:
Borsmenta - honlap

Vendégoldal
Kortalan vándorok egy idegen világban című cikk borítóképe

Kortalan vándorok egy idegen világban

2024. 02. 20. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 11. rész
Tavasz februárban, Gilot formabontó művészete és a bor kapcsolata, Palackpróba a Pingrumbában, identitáskeresés a borvidéken – egyebek között ezekről elmélkedik dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 11. részében…
Vendégoldal
A szenvedély az szenvedély című cikk borítóképe

A szenvedély az szenvedély

2024. 02. 06. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 10. rész.
A természetes borok és a jogászkodás szokatlan kapcsolata, az élet újrafelfedezése a 9 hónapos Leóval, emlékezetes kóstolók és elmélkedés a „nagy bor” jelentőségéről. Egyebek között ezekről olvashatunk dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 10. részében…
Iszunk
Pét-natok tesztje a Borsmentán című cikk borítóképe

Pét-natok tesztje a Borsmentán

2024. 01. 26. | Szabó Edit
Divatos a pét-nat, ezért is szenteltünk egy Borsmenta-tesztet a hazai gyalogpezsgőknek. A dobogóra egy zalai, egy kőszegi és egy villányi tétel került. Íme a részletek…
Vendégoldal
A tél ereje című cikk borítóképe

A tél ereje

2024. 01. 23. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 9. rész
Kint röpködő mínuszok, a pincében nyugalom. Vajon a gondolatot is lehet palackozni? Az Unger Bormanufaktúra alapítója, dr. Kaibinger Tamás csodálatos kékfrankosokról is mesél bornaplója 9. részében…
Vendégoldal
Az élet sava-borsa című cikk borítóképe

Az élet sava-borsa

2023. 12. 12. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 6. rész
Dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 6. részében szó esik a „természet kezéről”, a mindent kisimító tengeri szélről, egy jó kóstolóról a Huncutkában, és arról, hogy milyen meglepetéseket tartogat egy malagai vagy egy marbellai borbár…
Iszunk
Újdonság Kőszegről: az Unger Bormanufaktúra című cikk borítóképe

Újdonság Kőszegről: az Unger Bormanufaktúra

2022. 06. 07. | Vargha Márk
A Kőszegen található Unger Bormanufaktúra a Soproni borvidék egyik legfiatalabb pincészete. Náluk járt vendégségben a Borsmenta munkatársa, Vargha Márk. Volt miért lelkesedni…