Vissza
Pezsgőkonferencia Etyeken - harmadszor!
2021.09.01. | Borsmenta
Komoly előadókkal és izgalmas kóstolnivalókkal készülnek a szervezők az etyeki Pezsgőkonferenciára. A szakmai programok után kezdődő Pezsgőünnepen a szakmán kívüli érdeklődőket is szeretettel várják!
Nyugodtan mondhatjuk, hogy hagyomány, hiszen az idén lesz a harmadik Pezsgőkonferencia Etyeken. A szeptember 2-ára meghirdetett eseménynek szokás szerint a Rókusfalvy Birtok ad otthont.
![](/userfiles/239294155_729161764529372_6330635767124672502_n.jpg)
Mesterkurzusok
Az idei rendezvény különlegessége az, hogy a dugók már napközben kikerülnek a palackokból, a konferenciát ugyanis kóstolással egybekötött mesterkurzusok színesítik.
A Kreinbacher Birtok képviseletében Prisztavok Zoltán kereskedelmi és marketingvezető, a Carassia Pezsgőpincészettől Kovács Zoltán, a kárászteleki vállalkozás tulajdonosa, a Sauska Pincészet részéről pedig Pohl Péter főborász tart előadással egybekötött birtokkóstolót.
![](/userfiles/Carassia%20(2).jpg)
Online előadások
A Champagne Charles Heidsieck szakértője, Maxime Watelet a reserve borokról tart előadást, de a résztvevők hallhatják az egyik legelismertebb angol pezsgőpincészet, a Gusbourne Birtok főborásza, Charlie Holland gondolatait is arról, hogyan kerülhetett a korábban szinte nem is létező angliai pezsgő a klímaváltozással a világ élvonalába.
![](/userfiles/Charlie%20Holland%20(2).jpg)
Kerekasztal-beszélgetés
Az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetés résztvevői is arról a számunkra fontos és érzékeny témáról értekeznek majd, hogy vajon hogyan jelenhet meg Magyarország is egyre növekvő súllyal a pezsgőkészítés nemzetközi porondján. A beszélgetés résztvevői: Bányai Gábor Botond, a BORIGO alapító főszerkesztője, Csapody Balázs, a Kistücsök Étterem tulajdonosa, Marczingós Zoltán, a Bor és Más alapítója és Tüű Péter sommelier. A témavezető a házigazda, Rókusfalvy Pál.
![](/userfiles/240679938_732545857524296_3505511578050653886_n%20(2).jpg)
Pezsgőünnep a csúcsgasztronómia jegyében
A konferenciát követő Pezsgőünnep rendkívüli gasztronómiai élményt kínál. A felszolgált pezsgőkhöz komponált ételeket Litauszki Zsolt, a BDPST Group kreatív séfje és Fülöp Zoltán, a Rókusfalvy Fogadó konyhafőnöke készíti. Reméljük, hogy az idő kellemes lesz, és a vendégek az alkalomhoz passzoló zene mellett élvezhetik az ízeket a Rókusfalvy Birtok hangulatos kertjében, a szőlősorok között.
![](/userfiles/239515815_729161361196079_3416624518051444240_n.jpg)
És aki még mindig bírja, az az est végén az open barban kóstolhatja végig a legjobb hazai és nemzetközi pezsgőket.
Részletes program és felvilágosítás ITT!
Találkozunk Etyeken!
Fotó:
facebook