Vendégoldal

Pezsgőkonferencia Etyeken - harmadszor!

Pezsgőkonferencia Etyeken - harmadszor! című cikk borítóképe
2021. 09. 01. | Borsmenta
Komoly előadókkal és izgalmas kóstolnivalókkal készülnek a szervezők az etyeki Pezsgőkonferenciára. A szakmai programok után kezdődő Pezsgőünnepen a szakmán kívüli érdeklődőket is szeretettel várják!

Nyugodtan mondhatjuk, hogy hagyomány, hiszen az idén lesz a harmadik Pezsgőkonferencia Etyeken. A szeptember 2-ára meghirdetett eseménynek szokás szerint a Rókusfalvy Birtok ad otthont.

Mesterkurzusok

Az idei rendezvény különlegessége az, hogy a dugók már napközben kikerülnek a palackokból, a konferenciát ugyanis kóstolással egybekötött mesterkurzusok színesítik.

A Kreinbacher Birtokképviseletében Prisztavok Zoltán kereskedelmi és marketingvezető, a Carassia Pezsgőpincészettől Kovács Zoltán, a kárászteleki vállalkozás tulajdonosa, a Sauska Pincészet részéről pedig Pohl Péter főborász tart előadással egybekötött birtokkóstolót.

Online előadások

A Champagne Charles Heidsieck szakértője, Maxime Watelet a reserve borokról tart előadást, de a résztvevők hallhatják az egyik legelismertebb angol pezsgőpincészet, a Gusbourne Birtok főborásza, Charlie Holland gondolatait is arról, hogyan kerülhetett a korábban szinte nem is létező angliai pezsgő a klímaváltozással a világ élvonalába.

Kerekasztal-beszélgetés

Az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetés résztvevői is arról a számunkra fontos és érzékeny témáról értekeznek majd, hogy vajon hogyan jelenhet meg Magyarország is egyre növekvő súllyal a pezsgőkészítés nemzetközi porondján. A beszélgetés résztvevői: Bányai Gábor Botond, a BORIGO alapító főszerkesztője, Csapody Balázs, a Kistücsök Étterem tulajdonosa, Marczingós Zoltán, a Bor és Más alapítója és Tüű Péter sommelier. A témavezető a házigazda, Rókusfalvy Pál.

Pezsgőünnep a csúcsgasztronómia jegyében

A konferenciát követő Pezsgőünnep rendkívüli gasztronómiai élményt kínál. A felszolgált pezsgőkhöz komponált ételeket Litauszki Zsolt, a BDPST Group kreatív séfje és Fülöp Zoltán, a Rókusfalvy Fogadó konyhafőnöke készíti. Reméljük, hogy az idő kellemes lesz, és a vendégek az alkalomhoz passzoló zene mellett élvezhetik az ízeket a Rókusfalvy Birtok hangulatos kertjében, a szőlősorok között.

És aki még mindig bírja, az az est végén az open barban kóstolhatja végig a legjobb hazai és nemzetközi pezsgőket.

Részletes program és felvilágosítás ITT!

Találkozunk Etyeken!

Fotó:
facebook

Iszunk
Bodó Judit a 15. Borászok Borásza! című cikk borítóképe

Bodó Judit a 15. Borászok Borásza!

2021. 06. 18. | Borsmenta
Bodó Juditot, a Tokaji borvidéken található Bott Pince borászát avatták az idén a Borászok Borászává. Az alábbiakban a tavalyi díjazott, Áts Károly laudációját közöljük…
Vendégoldal
Aranyérmes a Kreinbacher Birtok magnum pezsgője! című cikk borítóképe

Aranyérmes a Kreinbacher Birtok magnum pezsgője!

2020. 11. 23. | Borsmenta
Rendhagyó körülmények között, de minden eddiginél több nevezéssel, mintegy 30 ország részvételével zajlott le idén a világ legrangosabb pezsgőversenye, ahol szép magyar sikerek születtek…
Vendégoldal
Apa, van nekünk időgépünk? című cikk borítóképe

Apa, van nekünk időgépünk?

2020. 10. 15. | Borsmenta
Az alábbiakban Demeter Zoltán tokaji borász pezsgőről szóló gondolatait közöljük. Az előadás a második etyeki pezsgőkonferencián hangzott el, 2020. szeptember 3-án.
Vendégoldal
Pezsgőkonferencia Etyeken című cikk borítóképe

Pezsgőkonferencia Etyeken

2020. 08. 05. | Borsmenta
A tavalyi nagy sikerű indulás után az idén szeptember 3-án újra Pezsgőkonferenciát rendeznek az etyeki Rókusfalvy Birtokon. Az előadások után Pezsgőünnep is lesz…
Iszunk
A Carassia csillogása című cikk borítóképe

A Carassia csillogása

2017. 12. 30. | Szabó Edit
A jól ismert borok után már saját pezsgője is van a Pannonhalmi Apátságnak! Igaz, a nemes buborék nem Pannonhalmán, hanem Kárásztelken születik a palackban, de a vállalkozásban az Apátság is részt vesz. Carassia-pezsgőket kóstoltunk…
Iszunk
Írok egy történetet című cikk borítóképe

Írok egy történetet

2016. 09. 03. | Szabó Edit
Rendhagyó kóstoló Rókusfalvy Pállal és Palkóval