Beszélgetünk
A tiszta ízeket keresem című cikk borítóképe

A tiszta ízeket keresem

2018. 02. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Farkas Mózessel
Tizenkilenc évesen kis híján megnyerte a Konyhafőnök című tehetségkutató versenyt, ám azóta nagyon keveset hallottunk róla. Meg is lepődtünk, amikor kiderült, hogy a szigligeti Villa Kabala konyháját a tavaly nyári nyitás óta Farkas Mózes vezeti…
Beszélgetünk
Természetesen, ahogy a jó bor készül című cikk borítóképe

Természetesen, ahogy a jó bor készül

2018. 01. 31. | Szabó Edit
Beszélgetés Rácz Andrással
Szolnokon él, de ma is karcaginak vallja magát Rácz András, a Borsmenta fotópályázatának közönségdíjasa. Az amatőr fotográfus Szívhez közel című képével aratott sikert, amelyen a Luka Pincészet bora és mögötte a borász, Luka Enikő is látható…
Beszélgetünk
Szeretem a különlegességeket című cikk borítóképe

Szeretem a különlegességeket

2018. 01. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Badics Gergellyel
Badics Gergely, a szigligeti Villa Kabala 36 éves felszolgálója nyerte a Borsmenta fotópályázatát…
Beszélgetünk
Jó étel, jó szó című cikk borítóképe

Jó étel, jó szó

2018. 01. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Magos Zoltánnal
A TV Paprika indulásakor egy ország csodálta, hogyan vágja bal kézzel a petrezselymet, hogyan főz különböző borászok, Ilcsi néni vagy éppen Jenei Tamás oldalán. Magos Zoltán ma a Capriccio lakásétterem tulajdonosaként sem tesz mást, mint eddig: beszélget és főz…
Beszélgetünk
A rendszerben van a lényeg című cikk borítóképe

A rendszerben van a lényeg

2018. 01. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Tornai Tamással
A Somló környékének egyik legismertebb vállalkozójává vált, mégis arra a legbüszkébb, hogy tovább álmodhatja édesapja álmait. Tornai Tamás, a Tornai Pincészet tulajdonosa sok mindent elért már, de úgy tűnik, nem fogy ki az ötletekből...
Beszélgetünk
Kezd benőni a fejem lágya című cikk borítóképe

Kezd benőni a fejem lágya

2017. 12. 31. | Szabó Edit
Beszélgetés Pohner Ádámmal
Érettségi után választotta a szakács pályát, és a szakiskolában Vomberg Frigyes volt a mestere. Pohner Ádám, a szakma fiatal reménysége ma a balatonszemesi Kistücsök étterem konyhafőnök-helyettese, és gőzerővel készül a 2018-as Bocuse d’Or versenyre…
Beszélgetünk
Váljunk jobbá! című cikk borítóképe

Váljunk jobbá!

2017. 12. 23. | Szabó Edit
A Garamvári Szőlőbirtokot mindenki a névadóval, Garamvári Vencellel azonosítja. Az álmodó valóban ő, ám a vállalkozásban a család nőtagjai is fontos szerepet kapnak. Garamvári S. Zsuzsannával és Wlasitsch Andreával ünnepről, hitről, értékekről beszélgettünk…
Beszélgetünk
A holnapban hiszek című cikk borítóképe

A holnapban hiszek

2017. 12. 16. | Szabó Edit
A veszprémi Chianti indulásakor jegyeztük meg a nevét, de négy sikeres év után Nagy Krisztián mégis levette a szakácskabátot. Nemrég hallottuk, hogy a csopaki Víg Molnár Csárda egyre izgalmasabb konyhát visz. Na, ki ott a kreatív séf?…
Beszélgetünk
Próbálgatom a szárnyaimat című cikk borítóképe

Próbálgatom a szárnyaimat

2017. 12. 09. | Szabó Edit
Belsőépítésznek készült, mégis szakács, majd cukrász lett belőle. Előbb a Kodolányin, aztán a híres Cordon Bleu szakácsiskolában tanult, és most a miskolci Desszertem Cukrászműhely kreatív cukrászaként varázsolja el a közönséget. Borsos Zsuzsannával beszélgettünk…
Beszélgetünk
Nem állunk meg a főzésnél című cikk borítóképe

Nem állunk meg a főzésnél

2017. 12. 07. | Upor László
Beszélgetés Szemere Katalinnal, a Tarnabod és mi csoport önkéntesével
Évekkel ezelőtt megrendítő riport jelent meg egy hevesi faluról, mire néhány civil összefogott, hogy segítsen. Nagyokat főznek néha a helyieknek, de a paprikás krumpli nem minden...
Beszélgetünk
Aszú Day című cikk borítóképe

Aszú Day

2017. 12. 02. | Szabó Edit
A február elsején debütált International Furmint Day után december 10-én itt az Aszú Day. Töltsünk aszúbort a poharunkba, aztán készülhetnek a szelfik. Mutassuk meg a világnak, milyen csodálatos bor terem a Tokaji borvidéken. A programról az ötletgazdát, Kézdy Dánielt kérdeztük…
Beszélgetünk
„A” vendéglős című cikk borítóképe

„A” vendéglős

2017. 11. 25. | Szabó Edit
Találkozás Csapody Balázzsal
Vendéglátós család sarjaként minden nyara munkával telt, mégis ezt a pályát választotta. Vendéglátó menedzser, aztán képzett sommelier lett, majd kibérelte a balatonszemesi Kistücsök kocsmát, és módszeresen véghezvitte a csodát. Csapody Balázzsal beszélgettünk…
Beszélgetünk
Egy francia Budapesten című cikk borítóképe

Egy francia Budapesten

2017. 11. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Jeremy Cayronnal
A Paris Budapest étterem konyhafőnökeként pár éve gulyásjégkrémmel lepte meg a Gourmet Fesztivál közönségét, aztán Bangkokba, majd Azerbajdzsánba költözött. Most örömmel jelentjük: Jeremy Cayron újra Magyarországon főz…
Beszélgetünk
Rám angyalok vigyáznak című cikk borítóképe

Rám angyalok vigyáznak

2017. 11. 04. | Szabó Edit
Beszélgetés Ruprecht Lászlóval II.
Óriási felfedező, rajong az ízekért, de irtózik a sémáktól. Ruprecht László szerint a gasztronómia olyan, mint a zene: már nagyon nehéz újat mutatni, de próbálkozni mindig érdemes…
Beszélgetünk
Halálra zabáltattuk a vendégeinket című cikk borítóképe

Halálra zabáltattuk a vendégeinket

2017. 11. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Ruprecht Lászlóval I.
A hazai gasztronómia egyik legfoglalkoztatottabb szakembere, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke, Ruprecht László a vidéki vendéglátás szépségeiről, a szakácsképzés hiányosságairól és a saját tapasztalatairól beszél…