Beszélgetünk

A Szilvásgombóc jó csillagzata
2017. 10. 01. | Upor László
Beszélgetés Presser Gáborral (2.) – evésről és zenéről
A gyümölcs és a pászka szerencsére kitart, beszélgetőpartnerem sem zuhant még le a székről a fáradtságtól, tovább beszélgetünk-képzelgünk hát fantasztikus ételekről, meg nem valósult tervekről, és végre a legendás Padlás is szóba kerül…
Beszélgetünk

Kíváncsian eszem
2017. 09. 30. | Upor László
Beszélgetés Presser Gáborral (1.) – ételekről és felfedezőutakról
Későre jár, a „normális” halandó lassan ágyba tér, amikor belekezdünk a beszélgetésbe. Az asztalon nyár végi gyümölcsök – sárgadinnye, alma, szőlő, őszibarack – és sajt, mellé „száraznak” egy adag pászka. A két bögrében forrázott mentalevél, mert Gábornak még haza kell majd vezetnie.
Beszélgetünk

Fugu Budapest burgerrel
2017. 09. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Rácz Jenővel
Nyelv, halsperma, mérgező gömbhal – a szokatlannak tűnő alapanyagokkal Rácz Jenő nap mint nap dolgozik a Michelin-csillagos Tai’an Table konyháján, Sanghajban. A magyar séf folyton keresi a kihívásokat, aztán két bizarr fogás között Budapest burgert készít a sanghaji piacon…
Beszélgetünk

Nyílik a Világbéke – megírom!
2017. 09. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Dudás Szabolccsal
Áprilisban felröppent a hír: pizzázót nyit Miskolcon az encsi Anyukám mondta étterem csapata. Megkérdeztük Dudás Szabolcsot, hogy halad a projekt…
Beszélgetünk

Doktor Csoki
2017. 09. 02. | Szabó Edit
Tudták? Az egyik nívós budapesti étterem desszertjeit egy igazi klasszika-filológus készíti, másodmagával. Ötvös Zsuzsanna, a Praliné Paradicsom blog szerzője előbb tisztességgel ledoktorált, aztán Szántó Tibor csokikurzusán egy életre eljegyezte magát a csokoládéval…
Beszélgetünk

Szomjazom a szabadságot
2017. 08. 26. | Szabó Edit
Junior Prima díjas színész, Nemecsek Ernő a Vígszínház színpadán, tévésorozatok szereplője, költő, író, műfordító és borkedvelő – ez utóbbit kevesen tudják róla. Vecsei H. Miklóst ezúttal nemcsak színpadi, hanem az életben játszott szerepeiről is kérdeztük...
Beszélgetünk

Mindig a miért a lényeg
2017. 07. 08. | Szabó Edit
A Csányi Pincészethez tartozik az ország egyik legnagyobb szőlőbirtoka. Ültetvényeiket mindenki megcsodálja, boraik sorra aratják a sikereket a legrangosabb hazai és nemzetközi versenyeken. Romsics László vezérigazgatót a jelenlegi stratégiáról és a jövőbeli tervekről kérdeztük…
Beszélgetünk

Pillantsunk a csillag mögé!
2017. 07. 01. | Bőti László
Beszélgetés Pongrácz Péterrel
A Michelin-csillagos Costes Downtown sommelier-je, Pongrácz Péter a vendég számára láthatatlan világról mesél…
Beszélgetünk

Ha önkéntes vagy, reggelizz rendesen!
2017. 06. 30. | Upor László
Egy tál tisztességes étel a rászorulónak egy csöpp emberi méltóságot is ad. A Heti betevő önkéntesei ezt pontosan tudják. Józanul, szerényen beszélnek – ahogyan a dolgukat is teszik. Riportunk Budapest hetedik kerületében készült, egy júniusi vasárnapon.
Beszélgetünk

Megfogni a pillanatot
2017. 06. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Fekete Antonióval
Szakács, fotós és könyvkereskedő egy személyben. Fekete Antonio webkereskedése közel nyolcszáz különleges könyvet és kiadványt kínál, amelyeknek legalább a fele június 30-tól kézbe is vehető egy parányi mintaboltban…
Beszélgetünk

Azt az életet élem, amire vágytam
2017. 06. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Bicsár Attilával
Tavaly januárban, tizenöt ott töltött év után kisétált az Alabárdos étterem ajtaján, és felszállt egy Londonba tartó gépre, hogy fejest ugorjon az ismeretlenbe. Bicsár Attila ma egy floridai és egy villányi étterem kreatív séfje, és tele van tervekkel…
Beszélgetünk

Szeretem megadni a módját
2017. 05. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Mészáros Mátéval
Nyolc évig játszott Egerben, akkor kötött közelebbi ismeretséget a borral. Rajong a paradicsomos ételekért, szabadidejében szívesen főz is. Mészáros Máté Jászai-díjas színművésszel ezúttal kifejezetten nem az étkezés ártalmasságáról beszélgettünk…
Beszélgetünk

A főzés megnyugtat, kikapcsol
2017. 05. 21. | Szabó Edit
Gazsó György, a Radnóti Színház művésze szenvedélyes hobbiszakács és borrajongó, ezt minden ismerőse jól tudja. De hogy a bakatort vakon kóstolva is felismeri, azt sosem hittük volna…
Beszélgetünk

Élt bennem egy ősi vágy
2017. 05. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Losonci Bálinttal
Közgazdász diplomáját dobta sutba, kényelmes városi életét adta fel, hogy családjával Gyöngyöspatára költözzön. Losonci Bálinttal, a Tőkések – Mátrai Kézműves Borászkör és a Magna Mátra Történelmi Borvidékért Egyesület alapító tagjával beszélgettünk…
Beszélgetünk

GasztroBalaton
2017. 05. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Szauer Judittal
Megjelent a legfrissebb Balatoni Gasztrotérkép, a magyar tenger legjobb helyeinek gyereklepedőnyi bedekkere. Az idei kiadványról az ötletgazdát, Szauer Juditot kérdeztük…