Beszélgetünk

Nem állunk meg a főzésnél
2017. 12. 07. | Upor László
Beszélgetés Szemere Katalinnal, a Tarnabod és mi csoport önkéntesével
Évekkel ezelőtt megrendítő riport jelent meg egy hevesi faluról, mire néhány civil összefogott, hogy segítsen. Nagyokat főznek néha a helyieknek, de a paprikás krumpli nem minden...
Beszélgetünk

Aszú Day
2017. 12. 02. | Szabó Edit
A február elsején debütált International Furmint Day után december 10-én itt az Aszú Day. Töltsünk aszúbort a poharunkba, aztán készülhetnek a szelfik. Mutassuk meg a világnak, milyen csodálatos bor terem a Tokaji borvidéken. A programról az ötletgazdát, Kézdy Dánielt kérdeztük…
Beszélgetünk

„A” vendéglős
2017. 11. 25. | Szabó Edit
Találkozás Csapody Balázzsal
Vendéglátós család sarjaként minden nyara munkával telt, mégis ezt a pályát választotta. Vendéglátó menedzser, aztán képzett sommelier lett, majd kibérelte a balatonszemesi Kistücsök kocsmát, és módszeresen véghezvitte a csodát. Csapody Balázzsal beszélgettünk…
Beszélgetünk

Egy francia Budapesten
2017. 11. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Jeremy Cayronnal
A Paris Budapest étterem konyhafőnökeként pár éve gulyásjégkrémmel lepte meg a Gourmet Fesztivál közönségét, aztán Bangkokba, majd Azerbajdzsánba költözött. Most örömmel jelentjük: Jeremy Cayron újra Magyarországon főz…
Beszélgetünk

Rám angyalok vigyáznak
2017. 11. 04. | Szabó Edit
Beszélgetés Ruprecht Lászlóval II.
Óriási felfedező, rajong az ízekért, de irtózik a sémáktól. Ruprecht László szerint a gasztronómia olyan, mint a zene: már nagyon nehéz újat mutatni, de próbálkozni mindig érdemes…
Beszélgetünk

Halálra zabáltattuk a vendégeinket
2017. 11. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Ruprecht Lászlóval I.
A hazai gasztronómia egyik legfoglalkoztatottabb szakembere, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke, Ruprecht László a vidéki vendéglátás szépségeiről, a szakácsképzés hiányosságairól és a saját tapasztalatairól beszél…
Beszélgetünk

Heimann az Év Borásza Lengyelországban
2017. 10. 28. | Szabó Edit
Ez a díj nem rólam, hanem Szekszárdról és az egész magyar borkultúráról szól – mondta Heimann Zoltán tegnap este, amikor ünnepélyes külsőségek között átvette a lengyel Magazyn Wino által alapított Év Borásza díjat Varsóban…
Beszélgetünk

Szüreti körkép
2017. 10. 14. | Szabó Hajnalka
Az ősz derekán járunk, sokan már végeztek a szürettel, mások még kint szorgoskodnak a tőkék között. Megkérdeztünk néhány borászt, hogy hol tartanak, milyennek látják az évjáratot, és mi okozta az idén a legnagyobb meglepetést…
Beszélgetünk

Győztes nem, de nyertes vagyok
2017. 10. 08. | Szabó Edit
Szeptember végén a világ 14 legjobb 30 év alatti sommelier-je mérte össze tudását Budapesten. A Chaine des Rotisseurs nemzetközi szervezet magyar tagozata által rendezett világverseny észrevétlenül zajlott, pedig Szik Mátyás személyében magyar versenyzője is volt a viadalnak…
Beszélgetünk

Sörök és könyvek
2017. 10. 03. | Bőti László
Beszélgetés Gombkötő Györggyel
Az újlipótvárosi Beers and Books az irodalomkedvelő sörbarátok Mekkája, az online és az offline világ különleges találkozási pontja, ahol a vendég nyugodtan rábízhatja magát a tulajdonosra: Gombkötő György mindkét területen jó kalauznak bizonyul…
Beszélgetünk

A Szilvásgombóc jó csillagzata
2017. 10. 01. | Upor László
Beszélgetés Presser Gáborral (2.) – evésről és zenéről
A gyümölcs és a pászka szerencsére kitart, beszélgetőpartnerem sem zuhant még le a székről a fáradtságtól, tovább beszélgetünk-képzelgünk hát fantasztikus ételekről, meg nem valósult tervekről, és végre a legendás Padlás is szóba kerül…
Beszélgetünk

Kíváncsian eszem
2017. 09. 30. | Upor László
Beszélgetés Presser Gáborral (1.) – ételekről és felfedezőutakról
Későre jár, a „normális” halandó lassan ágyba tér, amikor belekezdünk a beszélgetésbe. Az asztalon nyár végi gyümölcsök – sárgadinnye, alma, szőlő, őszibarack – és sajt, mellé „száraznak” egy adag pászka. A két bögrében forrázott mentalevél, mert Gábornak még haza kell majd vezetnie.
Beszélgetünk

Fugu Budapest burgerrel
2017. 09. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Rácz Jenővel
Nyelv, halsperma, mérgező gömbhal – a szokatlannak tűnő alapanyagokkal Rácz Jenő nap mint nap dolgozik a Michelin-csillagos Tai’an Table konyháján, Sanghajban. A magyar séf folyton keresi a kihívásokat, aztán két bizarr fogás között Budapest burgert készít a sanghaji piacon…
Beszélgetünk

Nyílik a Világbéke – megírom!
2017. 09. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Dudás Szabolccsal
Áprilisban felröppent a hír: pizzázót nyit Miskolcon az encsi Anyukám mondta étterem csapata. Megkérdeztük Dudás Szabolcsot, hogy halad a projekt…
Beszélgetünk

Doktor Csoki
2017. 09. 02. | Szabó Edit
Tudták? Az egyik nívós budapesti étterem desszertjeit egy igazi klasszika-filológus készíti, másodmagával. Ötvös Zsuzsanna, a Praliné Paradicsom blog szerzője előbb tisztességgel ledoktorált, aztán Szántó Tibor csokikurzusán egy életre eljegyezte magát a csokoládéval…