Beszélgetünk
Vallatom a hegyet című cikk borítóképe

Vallatom a hegyet

2018. 05. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Keresztes Ákossal
Alföldi fiúként vert tanyát Tokaj-Hegyalján. A Patricius Borház borászaként kezdte, de ma már saját családi birtokát építi. Pincéje a felesége kedvenc virága után a Myrtus nevet kapta. Hisz a furmintban, de Tokaj jövőjét az édes borokban látja. Keresztes Ákossal beszélgettünk…
Beszélgetünk
Konyári János a Borászok Borásza című cikk borítóképe

Konyári János a Borászok Borásza

2018. 04. 21. | Szabó Edit
Rendes körülmények között most készítenénk vele egy interjút. De a körülmények egyáltalán nem rendesek. Konyári János 2017. május 22-én, 66 éves korában elment...
Beszélgetünk
Nem vagyok lekvár című cikk borítóképe

Nem vagyok lekvár

2018. 04. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Latorcai Csabával
Baranczó Attila kreatív séf mellett két éve egy most alig harmincéves fiatalember, Latorcai Csaba viszi a miskolci Dűlő étterem konyháját. Múltról és jelenről, ízekről és álmokról beszélgettünk…
Beszélgetünk
Aki itt jár, csudát lát című cikk borítóképe

Aki itt jár, csudát lát

2018. 04. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Nagy Lászlóval
Távol a Balaton zajától, a Csobánc-hegy aljában találjuk Magyarország egyik legizgalmasabb borokat adó szőlőbirtokát, a Villa Tolnay Borházat. Tolnay Klári legendás villája mellett hatalmas építkezés zajlik. A részletektől Nagy László birtokigazgatót kérdeztük.
Beszélgetünk
Szeretek főzni című cikk borítóképe

Szeretek főzni

2018. 04. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Pesti Istvánnal
Sokan azt mondják, az övé lesz az első vidéki Michelin-csillag. Hogy így lesz-e, nem tudhatjuk, az viszont szent igaz, hogy Pesti István bitang jó konyhát visz Tatán…
Beszélgetünk
Határ a csillagos ég című cikk borítóképe

Határ a csillagos ég

2018. 04. 01. | Szoruló Pál
Csípős tavaszi beszélgetés (????)
A „mackósok” bibliájának számító Nagy Széfkönyv és a Sokkal erősebb című fitneszútmutató után (mindkettőt Felvető Tábor tervezte) ismét nagy fába vágja a fejszéjét Zsabó Kredit, a Sorsmenta – csíp, mint a wasabi lapigazgatósági elnöknője.
Beszélgetünk
40 borvidék 600 bora egy helyen című cikk borítóképe

40 borvidék 600 bora egy helyen

2018. 03. 31. | Szabó Edit
Beszélgetés Kézdy Dániellel
Kékfrankos, Kadarka, Furmint. A nevek mögött ezúttal nem borok, hanem pincék bújnak meg. A három épületből álló komplexum a Kézdy család borgyűjteményét rejti. A borok kóstolhatóak, Kézdy Dániel azt is elmondja, hogyan…
Beszélgetünk
A jó kávé olyan, mint az élet: komplex és megfejthetetlen című cikk borítóképe

A jó kávé olyan, mint az élet: komplex és megfejthetetlen

2018. 03. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Pálvölgyi Krisztiánnal
Basszusgitárosnak készült, de a szelek másfelé fújták. Barista lett, majd tréner, aztán megnyitotta a Mantra Cafét. Pálvölgyi Krisztián kreatívital-Európa-bajnokkal sok kávé mellett beszélgettünk…
Beszélgetünk
Élj a mának! című cikk borítóképe

Élj a mának!

2018. 03. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Tar Ferenccel
Hetekig lebegett élet és halál között, az orvosok lemondtak róla, Tar Ferencnek azonban még sok dolga van ezen a világon. Magához tért, meggyógyult, és bő egy éve megnyitotta Carpe Diem nevű borbárját. Az ország egyik legsikeresebb borkereskedőjével beszélgettünk…
Beszélgetünk
Hatalmas erő lappang című cikk borítóképe

Hatalmas erő lappang

2018. 02. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés dr. Lőrincz Györggyel
Csak Egerben és Szekszárdon születhet, kékfrankos az alapja, és legalább négy szőlőfajtából készül. Mi az? Hát persze, hogy a bikavér! Hazánk egyik legismertebb vörös házasításáról Lőrincz Györgyöt, a St. Andrea Borászat tulajdonosát kérdeztük…
Beszélgetünk
A kis pincék reneszánsza című cikk borítóképe

A kis pincék reneszánsza

2018. 02. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Ádám Gáborral
A cserépkályhában lobog a tűz, a Sabar-hegy fölött ragyognak a csillagok. Ádám Gábor gyakorlott mozdulattal nyitja a palackot, mintha dugóhúzóval a kezében született volna. Pedig nincs még egy évtizede sem, hogy megvette az első ültetvényt Káptalantóti határában...
Beszélgetünk
A tiszta ízeket keresem című cikk borítóképe

A tiszta ízeket keresem

2018. 02. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Farkas Mózessel
Tizenkilenc évesen kis híján megnyerte a Konyhafőnök című tehetségkutató versenyt, ám azóta nagyon keveset hallottunk róla. Meg is lepődtünk, amikor kiderült, hogy a szigligeti Villa Kabala konyháját a tavaly nyári nyitás óta Farkas Mózes vezeti…
Beszélgetünk
Természetesen, ahogy a jó bor készül című cikk borítóképe

Természetesen, ahogy a jó bor készül

2018. 01. 31. | Szabó Edit
Beszélgetés Rácz Andrással
Szolnokon él, de ma is karcaginak vallja magát Rácz András, a Borsmenta fotópályázatának közönségdíjasa. Az amatőr fotográfus Szívhez közel című képével aratott sikert, amelyen a Luka Pincészet bora és mögötte a borász, Luka Enikő is látható…
Beszélgetünk
Szeretem a különlegességeket című cikk borítóképe

Szeretem a különlegességeket

2018. 01. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Badics Gergellyel
Badics Gergely, a szigligeti Villa Kabala 36 éves felszolgálója nyerte a Borsmenta fotópályázatát…
Beszélgetünk
Jó étel, jó szó című cikk borítóképe

Jó étel, jó szó

2018. 01. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Magos Zoltánnal
A TV Paprika indulásakor egy ország csodálta, hogyan vágja bal kézzel a petrezselymet, hogyan főz különböző borászok, Ilcsi néni vagy éppen Jenei Tamás oldalán. Magos Zoltán ma a Capriccio lakásétterem tulajdonosaként sem tesz mást, mint eddig: beszélget és főz…