Beszélgetünk

Vallatom a hegyet
2018. 05. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Keresztes Ákossal
Alföldi fiúként vert tanyát Tokaj-Hegyalján. A Patricius Borház borászaként kezdte, de ma már saját családi birtokát építi. Pincéje a felesége kedvenc virága után a Myrtus nevet kapta. Hisz a furmintban, de Tokaj jövőjét az édes borokban látja. Keresztes Ákossal beszélgettünk…
Beszélgetünk

Konyári János a Borászok Borásza
2018. 04. 21. | Szabó Edit
Rendes körülmények között most készítenénk vele egy interjút. De a körülmények egyáltalán nem rendesek. Konyári János 2017. május 22-én, 66 éves korában elment...
Beszélgetünk

Nem vagyok lekvár
2018. 04. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Latorcai Csabával
Baranczó Attila kreatív séf mellett két éve egy most alig harmincéves fiatalember, Latorcai Csaba viszi a miskolci Dűlő étterem konyháját. Múltról és jelenről, ízekről és álmokról beszélgettünk…
Beszélgetünk

Aki itt jár, csudát lát
2018. 04. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Nagy Lászlóval
Távol a Balaton zajától, a Csobánc-hegy aljában találjuk Magyarország egyik legizgalmasabb borokat adó szőlőbirtokát, a Villa Tolnay Borházat. Tolnay Klári legendás villája mellett hatalmas építkezés zajlik. A részletektől Nagy László birtokigazgatót kérdeztük.
Beszélgetünk

Szeretek főzni
2018. 04. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Pesti Istvánnal
Sokan azt mondják, az övé lesz az első vidéki Michelin-csillag. Hogy így lesz-e, nem tudhatjuk, az viszont szent igaz, hogy Pesti István bitang jó konyhát visz Tatán…
Beszélgetünk

Határ a csillagos ég
2018. 04. 01. | Szoruló Pál
Csípős tavaszi beszélgetés (????)
A „mackósok” bibliájának számító Nagy Széfkönyv és a Sokkal erősebb című fitneszútmutató után (mindkettőt Felvető Tábor tervezte) ismét nagy fába vágja a fejszéjét Zsabó Kredit, a Sorsmenta – csíp, mint a wasabi lapigazgatósági elnöknője.
Beszélgetünk

40 borvidék 600 bora egy helyen
2018. 03. 31. | Szabó Edit
Beszélgetés Kézdy Dániellel
Kékfrankos, Kadarka, Furmint. A nevek mögött ezúttal nem borok, hanem pincék bújnak meg. A három épületből álló komplexum a Kézdy család borgyűjteményét rejti. A borok kóstolhatóak, Kézdy Dániel azt is elmondja, hogyan…
Beszélgetünk

A jó kávé olyan, mint az élet: komplex és megfejthetetlen
2018. 03. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Pálvölgyi Krisztiánnal
Basszusgitárosnak készült, de a szelek másfelé fújták. Barista lett, majd tréner, aztán megnyitotta a Mantra Cafét. Pálvölgyi Krisztián kreatívital-Európa-bajnokkal sok kávé mellett beszélgettünk…
Beszélgetünk

Élj a mának!
2018. 03. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Tar Ferenccel
Hetekig lebegett élet és halál között, az orvosok lemondtak róla, Tar Ferencnek azonban még sok dolga van ezen a világon. Magához tért, meggyógyult, és bő egy éve megnyitotta Carpe Diem nevű borbárját. Az ország egyik legsikeresebb borkereskedőjével beszélgettünk…
Beszélgetünk

Hatalmas erő lappang
2018. 02. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés dr. Lőrincz Györggyel
Csak Egerben és Szekszárdon születhet, kékfrankos az alapja, és legalább négy szőlőfajtából készül. Mi az? Hát persze, hogy a bikavér! Hazánk egyik legismertebb vörös házasításáról Lőrincz Györgyöt, a St. Andrea Borászat tulajdonosát kérdeztük…
Beszélgetünk

A kis pincék reneszánsza
2018. 02. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Ádám Gáborral
A cserépkályhában lobog a tűz, a Sabar-hegy fölött ragyognak a csillagok. Ádám Gábor gyakorlott mozdulattal nyitja a palackot, mintha dugóhúzóval a kezében született volna. Pedig nincs még egy évtizede sem, hogy megvette az első ültetvényt Káptalantóti határában...
Beszélgetünk

A tiszta ízeket keresem
2018. 02. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Farkas Mózessel
Tizenkilenc évesen kis híján megnyerte a Konyhafőnök című tehetségkutató versenyt, ám azóta nagyon keveset hallottunk róla. Meg is lepődtünk, amikor kiderült, hogy a szigligeti Villa Kabala konyháját a tavaly nyári nyitás óta Farkas Mózes vezeti…
Beszélgetünk

Természetesen, ahogy a jó bor készül
2018. 01. 31. | Szabó Edit
Beszélgetés Rácz Andrással
Szolnokon él, de ma is karcaginak vallja magát Rácz András, a Borsmenta fotópályázatának közönségdíjasa. Az amatőr fotográfus Szívhez közel című képével aratott sikert, amelyen a Luka Pincészet bora és mögötte a borász, Luka Enikő is látható…
Beszélgetünk

Szeretem a különlegességeket
2018. 01. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Badics Gergellyel
Badics Gergely, a szigligeti Villa Kabala 36 éves felszolgálója nyerte a Borsmenta fotópályázatát…
Beszélgetünk

Jó étel, jó szó
2018. 01. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Magos Zoltánnal
A TV Paprika indulásakor egy ország csodálta, hogyan vágja bal kézzel a petrezselymet, hogyan főz különböző borászok, Ilcsi néni vagy éppen Jenei Tamás oldalán. Magos Zoltán ma a Capriccio lakásétterem tulajdonosaként sem tesz mást, mint eddig: beszélget és főz…