Beszélgetünk
A természet mindent megold című cikk borítóképe

A természet mindent megold

2024. 10. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Stephan Spiegelberggel
Az alábbi interjú óta tíz év telt el, de Stephan Spiegelberg, vagyis Spiegelberg István somlói borász most is ugyanolyan különc módon készíti egyedi borait a hegyen, mint amikor megismertük…
Beszélgetünk
Megmaradni című cikk borítóképe

Megmaradni

2024. 10. 12. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Edittel
Túlélni vagy abbahagyni? Lehet-e, érdemes-e életben tartani egy borral és gasztronómiával foglalkozó tematikus lapot a 21. században? Szabó Edittel, a Borsmenta főszerkesztőjével Szabó Edit beszélget…
Beszélgetünk
Úgy csinálom, ahogy te csináltad című cikk borítóképe

Úgy csinálom, ahogy te csináltad

2024. 10. 06. | Upor László
Beszélgetés Sárdi Dórával – 2. rész
Generációkon átívelő konyhai tradíciók, egyediesített receptek, gyerekkönyvek – kávé a Pagonyban Sárdi Dórával
Beszélgetünk
A közös étkezés rítus című cikk borítóképe

A közös étkezés rítus

2024. 10. 05. | Upor László
Beszélgetés Sárdi Dórával – 1. rész
Asztali igények összehangolásáról, családi hagyományról, könyvekről kérdezzük Sárdi Dórát, a gyerekirodalmat kiadó és forgalmazó Pagony egyik alapítóját, társtulajdonosát.
Beszélgetünk
Az a legjobb bor, amit már kifizettek című cikk borítóképe

Az a legjobb bor, amit már kifizettek

2024. 09. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Fiáth Attilával
Beszélgetünk
A biogazdálkodásban hihetetlenek a távlatok! című cikk borítóképe

A biogazdálkodásban hihetetlenek a távlatok!

2024. 06. 22. | Bara Szilvia
Beszélgetés Egly Márk borásszal
Egly Márk negyedszázados szakmai múltja meglehetősen eseménydús. Pályáját egy legendás egyetemi évfolyamban kezdte, ma pedig a Balaton-felvidéki Borvidék Hegyközségének elnöke és a Sümegi apelláció egyik motorja. Bara Szilvia beszélgetett vele…
Beszélgetünk
Kis falucska, nagy fesztivál című cikk borítóképe

Kis falucska, nagy fesztivál

2024. 06. 08. | Szarka Flóra
Beszélgetés Juga Péterrel, a BOLDOGkisfalud Feszt megálmodójával
A BOLDOGkisfalud Feszt megálmodója az idén kap tanári diplomát, emellett újságot ír, zenekarban játszik, filmet forgat, ha kell, borkóstolót tart, de a családi vállalkozás marketingmenedzsmentjében is oroszlánrészt vállal. Juga Péterrel beszélgettünk…
Beszélgetünk
A borban találtam meg, amit kerestem című cikk borítóképe

A borban találtam meg, amit kerestem

2024. 05. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Rókusfalvy Palkóval
Április végén etyeki székhelyén látta vendégül barátait és partnereit a Rókusfalvy Birtok. Az összejövetel apropójáról és a pincészet helyzetéről a borásszal, Rókusfalvy Palkóval beszélgettünk…
Beszélgetünk
Nagy jövő áll a birtok előtt című cikk borítóképe

Nagy jövő áll a birtok előtt

2024. 03. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Günzer Normannal
Günzer Zoltán neve sok borkedvelő számára cseng ismerősen, a Günzer Családi Birtokon azonban ma már a családfő fia, Norman is kiveszi a részét a munkából. Szabó Edit vele beszélgetett az Ördögárok Cuvée legújabb évjáratának megjelenése alkalmából…
Beszélgetünk
Neked – cabernet franc Bárdos Tamás emlékére című cikk borítóképe

Neked – cabernet franc Bárdos Tamás emlékére

2024. 02. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Bárdos Elvirával
Ötödik éve már, hogy a mátrai újborok versenye Bárdos Tamás nevét viseli. A józan gondolkodású, céltudatos szakember fiatalon hunyt el, életműve nem teljesedhetett ki. Alakját feleségével idézzük meg, és szót ejtünk a Tamás tiszteletére készült emlékborról is…
Beszélgetünk
Azóta főzök, mióta az eszemet tudom című cikk borítóképe

Azóta főzök, mióta az eszemet tudom

2024. 02. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Tatai Róberttel
Hét éve, amikor megnyerte a Séfek Séfe tehetségkutató versenyt, mindenki az elhivatott felvidéki fiatalemberről beszélt. Tatai Róbert ma a róla elnevezett révkomáromi pizzériában, a Tataiban főz, mi is ott találkoztunk vele…
Beszélgetünk
Ünnepélyes fogadalmat tettem! című cikk borítóképe

Ünnepélyes fogadalmat tettem!

2023. 12. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Günzer Tamással
Günzer Tamás lett 2023-ban az Év Bortermelője. A villányi borász büszke az elismerésre, és örül, hogy ezt a pillanatot az édesapja is megérhette. Szabó Edit a díjátadó után beszélgetett vele, de nem a szakmáról, hanem a közelgő ünnepekről és arról, hogy vajon mit hoz az új év…
Beszélgetünk
A török konyha professzora című cikk borítóképe

A török konyha professzora

2023. 11. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Nagyillés Jánossal
Nagyillés János a Szegedi Tudományegyetem Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszékének docense, és nem mellesleg a török konyha szerelmese. Receptjeit hamarosan folytatásokban közli a Borsmenta, de előbb ismerkedjünk meg vele!
Beszélgetünk
Bake My Day: egy pékség sok küldetéssel című cikk borítóképe

Bake My Day: egy pékség sok küldetéssel

2023. 11. 11. | Nádasi Eszter
Elkötelezetten mentik a régi magyar péksüteményeket a feledéstől, megváltozott munkaképességű embereknek adnak munkát, és még adalékmentesek is. A Bake My Day munkatársaival Nádasi Eszter találkozott...
Beszélgetünk
Palacsintakirályság című cikk borítóképe

Palacsintakirályság

2023. 10. 07. | Balla Nikolett
Beszélgetés Oszlánczi Rékával
Sós, édes, rántott, amerikai, klasszikus… A miskolci Creppy Palacsintaház lenyűgöző kínálatával sok rajongót vonz. Tulajdonos-vezetője, Oszlánczi Réka huszonkét évesen nyitotta a helyet, és azóta is rendíthetetlenül menetel előre...