Beszélgetünk

Ne akarj mindent felfalni
2022. 08. 05. | Upor László
Hálával enni és méltósággal. Asztali szabályok és hagyományok. És egy aranyszabály: ne ess túlzásba, ne légy güzü. Beszélgetés Iványi Gábor lelkésszel – II. rész
Beszélgetünk

Leülni egy asztalhoz
2022. 08. 01. | Upor László
Újra kiderül, hogy gyerekkorunk tele van egyszerű, emlékezetes ízekkel. És megállapítjuk, hogy a közös étkezés hidakat épít. Beszélgetés Iványi Gábor lelkésszel – I. rész
Beszélgetünk

Itt a Vylyan-nyár!
2022. 06. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
A Villányi borvidék egyik legszerethetőbb borászata, a Vylyan Pincészet új borokkal és jó programokkal készül a nyárra. A részletekről Debreczeni Mónikát, a pincészet tulajdonosát kérdeztük…
Beszélgetünk

Bor, zene, boldogság
2022. 06. 18. | Virág Orsolya
Beszélgetés Juga Péterrel
Ismét lesz BOLDOGkisfalud Feszt! A tavaly indult kulturális fesztivált Tokaj-Hegyalja egyik legkedvesebb településén, Bodrogkisfaludon rendezik június utolsó hétvégéjén. A részletekről a főszervezőt, Juga Pétert kérdeztük…
Beszélgetünk

Az előrelátását csodáltam legjobban
2022. 06. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Pulay Polett-tel
2022-ben Thummerer Vilmos lett a Borászok Borásza. A 2021 decemberében elhunyt borász helyett unokája, Pulay Polett vette át a díjat, aki a pincészetben is a nyomdokaiba lépett. Interjúnkban a nagyapjáról mesél…
Beszélgetünk

Valami mást akartam
2022. 05. 14. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Juhász Renével
Juhász René focistának készült, de egy sportsérülés teljesen megváltoztatta az életét. Így nyert magának a borszakma egy elhivatott szakembert, a Mátrai borvidék pedig egy felelősen gondolkodó bioborászt…
Beszélgetünk

Három tokaji aranyérem született Londonban!
2022. 05. 12. | Szabó Edit
Lezajlott a világ egyik legrangosabb borversenye, az International Wine Challenge (IWC), ahonnan három magyar bor hozott haza aranyérmet. A részletekről a zsűri egyik tagját, Szentkirályi Orsi borszakértőt kérdeztük…
Beszélgetünk

Beleszerettem a borok világába
2022. 03. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Ádámmal
Ha rajta múlna, eltűnnének az 500 forintos bikavérek a boltokból, és az iskolában kötelező tanagyag lenne a kulturált alkoholfogyasztás. Horváth Ádámmal, az egri Rege Birtok főborászával beszélgettünk…
Beszélgetünk

A magyar bor sokkal több egy exportcikknél
2022. 03. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Ondré Péterrel
Eddig soha nem látott méretű csúcstalálkozót szervez a magyar borokkal foglalkozó külföldi szakemberek számára az Agrármarketing Centrum. A Hungarian Wine Summit részleteiről Ondré Pétert, az Agrármarketing Centrum ügyvezetőjét kérdeztük…
Beszélgetünk

A főzés a sokszor csinálás művészete
2022. 02. 26. | Szentkuthy Laura
Beszélgetés Göttinger Pállal 2.
Göttinger Pál nemcsak rendez, játszik és ír, hanem főz is. Eseti jelleggel improvizációs konyhát vezet, amiben flambírozás van, glazírozás, káosz és dráma. Interjúfolyamunk második részében a gasztronómiáról kicsit többet beszélünk, mint a színházról…
Beszélgetünk

Tehetségtelen vagyok a pihenésben
2022. 02. 19. | Szentkuthy Laura
Beszélgetés Göttinger Pállal 1.
Göttinger Pál rendez, játszik, ír és mesél, mesél, mesél. Ez utóbbit most olyan színesen, hogy kétrészes interjúfolyam lett belőle. Íme az első, amiben a színpadról egy kicsit több szó esik, mint a gasztronómiáról…
Beszélgetünk

Idős borokat kóstolni nagy élmény!
2022. 02. 12. | Szabó Edit
Beszélgetés Kamocsay Ákossal
A muzeális borok letűnt korok emlékét őrzik, és kóstolás közben az ember óhatatlanul elmereng az idő múlásán. A Hilltop Neszmély közel három évtizedes borainak kóstolója után Kamocsay Ákossal pergettük az éveket…
Beszélgetünk

Tizenhét éve írjuk a magyar borok történetét
2022. 01. 29. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Bányai Gábor Botonddal
Eredetileg mérnöki pályára készült, végül borszakértő, borszakíró és borbártulajdonos vált belőle. Bányai Gábor Botond tavaly egymás után kapta a díjakat és az elismeréseket. A sikerhez vezető útról beszélgettünk…
Beszélgetünk

Az év legjobb borai között a Barakonyi Hárs!
2022. 01. 24. | Borsmenta
Az angol Decanter bormagazin évek óta megtartja az „Év legjobb borai” választást. Az idén a Tokaj Nobilis hárslevelűje is bekerült a legjobbak közé. A verseny menetéről Caroline Gilby MW-t kérdeztük...
Beszélgetünk

Ez a Somló, itt mások a szabályok!
2022. 01. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Kolonics Károllyal
Hét hektárt művel a Somló hegyen, és hárslevelűjére 2021-ben 96 pontot adtak az angol Decanter bírái. Kolonics Károly szerint olyan bort kell készíteni, amelyik a borász és a fogyasztó épülésére egyaránt szolgál…