Beszélgetünk

Egy magyar srác a stockholmi Frantzénban
2023. 05. 20. | Laár Balázs
Beszélgetés Felhősi Attilával
Egy kispesti kocsmából indult, de gyorsan a fővárosi bárkultúra ismert alakjává vált, majd rament kezdett főzni Budapesten. Felhősi Attila most a 3 Michelin-csillagos stockholmi étterem, a Frantzén gyakornoka, és tele van tervekkel. Laár Balázs beszélgetett vele…
Beszélgetünk

Itt az első magyar ginverseny!
2023. 02. 15. |
Beszélgetés Mészáros-Komáromy Dénes lepárlómesterrel
A Seven Hills Distillery tulajdonosa, a rangos nemzetközi díjakat nyert Tokaj Gin készítője, Mészáros-Komáromy Dénes lesz az első magyar ginverseny zsűrielnöke. A szakembert a verseny részleteiről kérdeztük...
Beszélgetünk

Nem parasztvakítás!
2023. 02. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Pavlicsek Csaba pálinkamesterrel
A perkátai Scientia Master Spirit Competition hazánk egyik legrangosabb pálinka- és párlatversenye. Az idáig vezető útról és a verseny részleteiről Pavlicsek Csabát, a Scientia Egyesület elnökét, a rendezvény versenyigazgatóját kérdeztük…
Beszélgetünk

Világraszóló buborékok a Szilágyságból
2023. 01. 01. | Kriston Orsi
Beszélgetés Bereczki Csabával
A Kárásztelek Pezsgőpincészet Carassia nevű pezsgői néhány éve robbantak be a magyar boros közéletbe, és ma már komoly nemzetközi sikerekkel büszkélkedhetnek. Készítőjükkel, Bereczki Csabával Kriston Orsi beszélgetett…
Beszélgetünk

Bátran nézek előre
2022. 12. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Noha a Vylyan Pincészet az idén ünnepelte a 30. születésnapját, fiatalabbnak tűnik, mint valaha. A változásról, a nehézségekről, az új irányokról és az ünnepvárás szépségeiről a birtok igazgatóját, Debreczeni Mónikát kérdeztük…
Beszélgetünk

Nem vagyok feladós típus
2022. 12. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Lőrincz Norberttel
Új főborásza van a villányi Csányi Pincészetnek. Lőrincz Norbert nem ismeretlen a Pannon borrégióban, hiszen korábban Szekszárdon és Villányban is dolgozott már borászként. Pályájáról, terveiről kérdeztük…
Beszélgetünk

A szőlő csodálatos alapanyag
2022. 12. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Timár Tündével
Timár Tünde ügyvédként éli mindennapjait, ám néhány hete egy vadonatúj natúrkozmetikum-családdal jelent meg a piacon, amelyhez mátrai szőlőültetvényük termése adja az alapanyagot…
Beszélgetünk

A borászkodást nem lehet könyvekből megtanulni!
2022. 10. 29. | Fáncsi Viktória
Interjú Cseri Norberttel, a Cseri Pincészet tulajdonos-ügyvezetőjével
A tíz éve indult Cseri Pincészet a Pannonhalmi borvidék egyik ékköve, nekik köszönhetjük többek között, hogy megismerhettük a rajnai rizling szerethető arcát. Cseri Norberttel Fáncsi Viktória beszélgetett…
Beszélgetünk

Bor és zene – tökéletes duett
2022. 10. 09. | Tomcsányi Árpád
Interjú Szentpéteri Csilla zongoraművésszel
Borra hangolt koncertet ad zenekarával Szentpéteri Csilla zongoraművész a somlói 5 Ház Borbirtokon. A művésznővel az est egyik borásza, Tomcsányi Árpád készített interjút…
Beszélgetünk

A boros lány a TikTokról
2022. 10. 01. | Laár Balázs
Bohár Natália huszonkét éves tiktoker – első boros videója másfél hónapja jelent meg. És hogy ki is ő? Laár Balázs interjújából kiderül…
Beszélgetünk

Hódít a Békanő
2022. 09. 24. | Laár Balázs
Beszélgetés Neumann-Bódi Edittel
Békanő limonádé, Tikkadt Szöcske kóla, Keselyű tonik… a különleges termékcsalád 2016 óta hódít a hazai üdítőpiacon. A gyártó cég vezetőjével, Neumann-Bódi Edittel a kezdetekről, a környezettudatosságról és a jövőbeli tervekről beszélgettünk…
Beszélgetünk

Ne akarj mindent felfalni
2022. 08. 05. | Upor László
Hálával enni és méltósággal. Asztali szabályok és hagyományok. És egy aranyszabály: ne ess túlzásba, ne légy güzü. Beszélgetés Iványi Gábor lelkésszel – II. rész
Beszélgetünk

Leülni egy asztalhoz
2022. 08. 01. | Upor László
Újra kiderül, hogy gyerekkorunk tele van egyszerű, emlékezetes ízekkel. És megállapítjuk, hogy a közös étkezés hidakat épít. Beszélgetés Iványi Gábor lelkésszel – I. rész
Beszélgetünk

Itt a Vylyan-nyár!
2022. 06. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
A Villányi borvidék egyik legszerethetőbb borászata, a Vylyan Pincészet új borokkal és jó programokkal készül a nyárra. A részletekről Debreczeni Mónikát, a pincészet tulajdonosát kérdeztük…
Beszélgetünk

Bor, zene, boldogság
2022. 06. 18. | Virág Orsolya
Beszélgetés Juga Péterrel
Ismét lesz BOLDOGkisfalud Feszt! A tavaly indult kulturális fesztivált Tokaj-Hegyalja egyik legkedvesebb településén, Bodrogkisfaludon rendezik június utolsó hétvégéjén. A részletekről a főszervezőt, Juga Pétert kérdeztük…