Beszélgetünk
Itt égni kell, mint a fáklya című cikk borítóképe

Itt égni kell, mint a fáklya

2023. 09. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Horkay Andrással
Közel másfél évtizede, hogy megnyitotta kapuit Budapesten Horkay András boros iskolája, a Central European Wine Institute (CEWI). A képzés népszerűsége azóta is töretlen, és ma már több vidéki városba is elviszik a tudást…
Beszélgetünk
A konyhában séfek, otthon testvérek című cikk borítóképe

A konyhában séfek, otthon testvérek

2023. 09. 23. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Interjú Solymosi Alexszel és Solymosi Krisztiánnal
A Solymosi testvérpár, Alex és Krisztián azon szerencsések közé tartozik, akik álmaik munkáját végezhetik, és a köztük lévő testvéri köteléket még szorosabbra fűzte a közös munka. Márton-Szombathy Zsuzsa beszélgetett velük…
Beszélgetünk
Megevett a hegy című cikk borítóképe

Megevett a hegy

2023. 09. 16. | Szabó Edit
Cartwright Éva Brüsszelbe költözött. Elhagyta a Somlói borvidéket, amiért tizenkét éven keresztül dolgozott fáradhatatlanul. Különleges birodalma, a Somlói Borok Boltja egyelőre még működik, de hogy jövőre mi lesz, azt nem tudja senki. Szabó Edit interjúja…
Beszélgetünk
Egy szakács álma: út a saját konyháig című cikk borítóképe

Egy szakács álma: út a saját konyháig

2023. 05. 27. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással
Emlékeznek még Vujity-Zsolnay Barnabásra? Ő az a magyar fiú, aki a főztjével elvarázsolta a hawaii zsűrit, megszerezve ezzel a csendes-óceáni állam junior szakácsversenyének arany minősítését. És hogy merre sodorta azóta az élet? Cikkünkből kiderül!
Beszélgetünk
Egy magyar srác a stockholmi Frantzénban című cikk borítóképe

Egy magyar srác a stockholmi Frantzénban

2023. 05. 20. | Laár Balázs
Beszélgetés Felhősi Attilával
Egy kispesti kocsmából indult, de gyorsan a fővárosi bárkultúra ismert alakjává vált, majd rament kezdett főzni Budapesten. Felhősi Attila most a 3 Michelin-csillagos stockholmi étterem, a Frantzén gyakornoka, és tele van tervekkel. Laár Balázs beszélgetett vele…
Beszélgetünk
Itt az első magyar ginverseny! című cikk borítóképe

Itt az első magyar ginverseny!

2023. 02. 15. |
Beszélgetés Mészáros-Komáromy Dénes lepárlómesterrel
A Seven Hills Distillery tulajdonosa, a rangos nemzetközi díjakat nyert Tokaj Gin készítője, Mészáros-Komáromy Dénes lesz az első magyar ginverseny zsűrielnöke. A szakembert a verseny részleteiről kérdeztük...
Beszélgetünk
Nem parasztvakítás! című cikk borítóképe

Nem parasztvakítás!

2023. 02. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Pavlicsek Csaba pálinkamesterrel
A perkátai Scientia Master Spirit Competition hazánk egyik legrangosabb pálinka- és párlatversenye. Az idáig vezető útról és a verseny részleteiről Pavlicsek Csabát, a Scientia Egyesület elnökét, a rendezvény versenyigazgatóját kérdeztük…
Beszélgetünk
Világraszóló buborékok a Szilágyságból című cikk borítóképe

Világraszóló buborékok a Szilágyságból

2023. 01. 01. | Kriston Orsi
Beszélgetés Bereczki Csabával
A Kárásztelek Pezsgőpincészet Carassia nevű pezsgői néhány éve robbantak be a magyar boros közéletbe, és ma már komoly nemzetközi sikerekkel büszkélkedhetnek. Készítőjükkel, Bereczki Csabával Kriston Orsi beszélgetett…
Beszélgetünk
Bátran nézek előre című cikk borítóképe

Bátran nézek előre

2022. 12. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Noha a Vylyan Pincészet az idén ünnepelte a 30. születésnapját, fiatalabbnak tűnik, mint valaha. A változásról, a nehézségekről, az új irányokról és az ünnepvárás szépségeiről a birtok igazgatóját, Debreczeni Mónikát kérdeztük…
Beszélgetünk
Nem vagyok feladós típus című cikk borítóképe

Nem vagyok feladós típus

2022. 12. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Lőrincz Norberttel
Új főborásza van a villányi Csányi Pincészetnek. Lőrincz Norbert nem ismeretlen a Pannon borrégióban, hiszen korábban Szekszárdon és Villányban is dolgozott már borászként. Pályájáról, terveiről kérdeztük…
Beszélgetünk
A szőlő csodálatos alapanyag című cikk borítóképe

A szőlő csodálatos alapanyag

2022. 12. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Timár Tündével
Timár Tünde ügyvédként éli mindennapjait, ám néhány hete egy vadonatúj natúrkozmetikum-családdal jelent meg a piacon, amelyhez mátrai szőlőültetvényük termése adja az alapanyagot…
Beszélgetünk
A borászkodást nem lehet könyvekből megtanulni! című cikk borítóképe

A borászkodást nem lehet könyvekből megtanulni!

2022. 10. 29. | Fáncsi Viktória
Interjú Cseri Norberttel, a Cseri Pincészet tulajdonos-ügyvezetőjével
A tíz éve indult Cseri Pincészet a Pannonhalmi borvidék egyik ékköve, nekik köszönhetjük többek között, hogy megismerhettük a rajnai rizling szerethető arcát. Cseri Norberttel Fáncsi Viktória beszélgetett…
Beszélgetünk
Bor és zene – tökéletes duett című cikk borítóképe

Bor és zene – tökéletes duett

2022. 10. 09. | Tomcsányi Árpád
Interjú Szentpéteri Csilla zongoraművésszel
Borra hangolt koncertet ad zenekarával Szentpéteri Csilla zongoraművész a somlói 5 Ház Borbirtokon. A művésznővel az est egyik borásza, Tomcsányi Árpád készített interjút…
Beszélgetünk
A boros lány a TikTokról című cikk borítóképe

A boros lány a TikTokról

2022. 10. 01. | Laár Balázs
Bohár Natália huszonkét éves tiktoker – első boros videója másfél hónapja jelent meg. És hogy ki is ő? Laár Balázs interjújából kiderül…
Beszélgetünk
Hódít a Békanő című cikk borítóképe

Hódít a Békanő

2022. 09. 24. | Laár Balázs
Beszélgetés Neumann-Bódi Edittel
Békanő limonádé, Tikkadt Szöcske kóla, Keselyű tonik… a különleges termékcsalád 2016 óta hódít a hazai üdítőpiacon. A gyártó cég vezetőjével, Neumann-Bódi Edittel a kezdetekről, a környezettudatosságról és a jövőbeli tervekről beszélgettünk…