Zöldségeskertünk is lesz!

2020.05.09. | Szabó Edit
A szigetmonostori Rosinante Fogadó felkészült az újranyitásra. Amint szabad az út, a kedves kis szálloda kitárja kapuit, de addig sem tétlenkednek. A részletekről Paór Anikó értékesítési vezetőt kérdeztük…
 


Vágjátok már a centit?
 
Hú, nagyon! Először azt hittük, mi is indulhatunk 4-én, hiszen a Szentendrei-szigeten vagyunk, körülöttünk csak az erdő, van kerthelyiségünk. Kicsit nehéz volt feldolgozni, hogy Pest megye kompletten zárva még.


 
Mikor, hogyan tervezitek az újranyitást? Szolgáltok valamilyen meglepetéssel a vendégeiteknek?
 
Amint lehet, máris nyitunk! A konyha eddig sem állt le, elviteles ebédmenü van minden hétköznap. Gourmet partiszendvics és mini süti boxunk is van, amit Szentendrére is kiszállítunk. Akár szülinapra vagy baráti eseményre is kiváló meglepetésajándék, ha vendégségbe mész. A szobáink mind megújultak, kifestettünk mindent a leállás alatt, vannak új bringáink, felújítottuk a mini játszóterünket és a konferenciatermeinket. Lett egy luxus sátrunk is, a Dome, franciaággyal, fürdőszobával, zseniális glamping szállás. Zöldségeskertünk is lesz. Tervezünk tematikus hétvégéket, és mindent megteszünk azért, hogy biztonságosan fogadhassuk a vendégeket.


 
Mit jelent pontosan a biztonság?
 
Vettünk ózongenerátort, amivel a szobákat fertőtlenítjük, és szerencsére van egy szuper nagy kertünk, ahol nem gond az asztalokat jó messze tenni egymástól. Folyamatosan fertőtlenítünk, távolságot tartunk, maszkban vagyunk.
 
A szállodátok esküvők, családi összejövetelek kedvelt helyszíne. Meg tudjátok majd tartani ezeket a rendezvényeket?
 
Ez a legnehezebb most számunkra. Már áprilisban is több esküvőnk lett volna, a május, június, július pedig a főszezon ebben az iparágban. Minden esküvőt át kellett tennünk egy későbbi időpontra, többet közülük 2021-re. Az ifjú párok fantasztikusak, sok kompromisszumra képesek azért, hogy a nagy napon nálunk lehessenek. Nagyon hálásak vagyunk ezért! Mini esküvőket tervezünk júniusban és júliusban, maximum 30 fő számára. Régen nem volt erre példa nálunk, de most kizárólagosságot biztosítunk az ilyen pici esküvőknek is, az övék az egész ház, mehet a medencés-koktélos esküvői parti!


 
Láttam, hogy lehet nálatok ebédet rendelni. Főztök mindennap? Hogyan töltitek a karantén időszakát?  
 
Hétköznapokon főzünk, hétvégén pedig mini büfénk van, elvitelre. Az elviteles ebéd meglepően népszerű. Egyébként pedig elvégeztük azokat a felújításokat az épületben és a kertben, amelyekre már régóta készültünk. Az egész csapat ezen dolgozott, minden kollégánkra nagyon büszkék vagyunk!
 
A Rosinante híres arról, hogy rengeteg a visszajáró vendége, tőletek mindenki barátként távozik. Kaptok lelkesítő üzeneteket, kedves jelzéseket, amik tartják bennetek a lelket, amíg vissza nem tér az élet a normális kerékvágásba?
 
Jaj, bizony kapunk! Az a legjobb, hogy ezek a kedves üzenetek valahogy mindig a legnehezebb időszakokban érkeznek – mert azért, valljuk be, vannak ilyenek is. Most érkezett egy medencés fotó egy házassági évfordulós pártól. Azt írják: amint lehet, jövüüünk!


 
Mindenki azt jósolja, hogy komoly válságot fog elszenvedni az ágazat, és csak a legkitartóbbak, legstabilabbak maradnak talpon. Neked is ez a véleményed?  

Nagyon nehéz időszakban vagyunk, és úgy fest, hogy ez még sokáig így lesz. Abban bízunk, hogy minél hamarabb kinyithatunk! Mi területileg Budapest környéki szállás és rendezvényhelyszín vagyunk, de a Szentendrei-sziget legeldugottabb részén fekszünk, teljes nyugalmi zónában, zöldövezetben. Bízunk benne, hogy a belföldi turizmus tényleg gyorsan helyreáll, és minőségi szolgáltatóként sok elégedett vendégünk lesz még idén!

Akárhol vagyunk, mindig te vagy a társaság középpontja, akkor vagy igazán elemedben, ha sokan vesznek körül. Mi az, aminek a hiányát a legnehezebben viseled most?

Már tavaly év vége felé elkezdtem tudatosan lelassulni, ami nagyon jót tett nekem. Erre jött a bezárás, és még jobban beszűkültek a társas lehetőségek. A baráti kapcsolatokat tudatosan ápolom, és nagyon őszintén és mélyen élem meg. Ezt most telefonon vagy facebookos chatvideó formájában folytatom. Nyilván ez nem ugyanaz, mint az élő találkozás, de nagyon sokat segít. Van olyan barátnőm, akivel 3-4 éve nem találkoztunk, és az első levele arról szólt, hogy amint vége, az lesz az első dolga, hogy meglátogat. A szűk családban született egy kisbaba, akit talán hónapokig nem fogok látni, ezeket a helyzeteket nehéz feldolgozni, de sokat járok a természetbe, túrázom, és ez segít.A lassuláson kívül van azért ennek az időszaknak pozitív hozadéka?

A vendéglátósok egy részének biztosan változtatnia kell a vendégekkel való viszonyán. Azok lesznek a nyertesek, akik nyitott szívvel fordulnak a vendégek felé. Ebben mi eddig is erősek voltunk, de azt nagyon nehéz megélni, hogy nincs napi forgalom, nincs megoldandó feladat, vagy ha van, az is teljesen más, mint eddig. Ami nagyon jó ebben az időszakban, hogy mi is kiülhetünk a kertbe a kanapéra, élvezzük azt, amit a vendégek is szoktak a Rosiban, hogy egyszerűen jó itt lenni. Inspirál, hogy új célcsoportokat kell keresnünk, új termékeket kell kitalálnunk, kicsit visszatérünk az ős-Rosinante korszakához, amikor még kevés volt a vendég, és privát nyaralóként tekintettek ránk az emberek.Szerinted milyen lesz az életünk, ha véget ér a járvány?
 
Biztosan kevesebbet utazunk, egyrészt mert gyakorlatilag nem lesz időnk, hiszen a leállás mínuszait vissza kell hoznunk, másrészt drágább is lesz, és sokan félni fognak. Én eddig minden évben elutaztam egy nagyobb és három-négy kisebb túrára, kikapcsolódni, feltöltődni. Gondolom, ez is le fog majd csökkenni évi kettőre, amit nagyon sajnálok, mert ezek az utak inspirálnak, ilyenkor szerzek új benyomásokat, ötleteket. Viszont sokan azt jósolják, hogy erősödni fog a belföldi turizmus, aminek nagyon örülnék.


 
Van-e személyes üzeneted, kérésed, tanácsod?
 
Nagyon rossz megélni azt a helyzetet, hogy lenullázódik egy teljes iparág. Az elmúlt években rengeteget dolgoztunk azért, hogy később majd könnyebb legyen. A gyümölcs tavaly kezdett beérni, és az idén talán már tényleg élvezhettük volna a befektetett munka eredményét. Vártuk, hogy tele legyen a kertünk olyan vendégekkel, akik tudatosan választottak bennünket. Most kezdhetjük újra a kapcsolatok építését, de a munka kevésbé riaszt. Attól jobban tartok, hogy a félelem sokáig folyamatosan jelen lesz majd az életünkben. Csak azt ne engedjük, hogy eluralkodjon rajtunk, és akkor minden rendben lesz!
 
Fotó:
Rosinante Fogadó

Eszünk

Szuper volt a Mini SVÉT

2018.02.26. | Szabó Hajnalka
Az égiek kegyesek voltak, az előrejelzések ellenére nem esett, tiszta, napsütéses időben, 600 látogatóval, jó hangulatban zajlott a szigetmonostori Mini SVÉT…  
Eszünk

A Rosinante ismét meghozta a tavaszt!

2020.03.03. | Szabó Edit
Bomboloni fánkok, friss harcsatepertő, gines paradicsomleves, krémes rizottó… A Stílusos Vidéki Éttermiség szakácsai ismét kitettek magukért. Íme beszámolónk a szigetmonostori Tavaszvár…
Beszélgetünk

Emberséges világ jöjjön!

2020.04.23. | Szabó Edit
Beszélgetés Luka Enikővel
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Luka Enikő, a soproni Luka Pincészet tulajdonosa válaszol… &n…
Beszélgetünk

Új irányt kell vennünk

2020.04.28. | Szabó Edit
Beszélgetés Erhardt Zoltánnal
Az éttermek egy része átmenetileg bezárt, mások házhoz szállítással próbálják meg átvészelni a karantén okozta nehéz időszakot. A soproni Erhardt Étterem és Panzió más stratégiát válasz…
Beszélgetünk

Furcsa lesz ez a nyár

2020.05.07. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Szilveszterrel
Az éttermek egy része átmenetileg bezárt, mások házhoz szállítással próbálják meg átvészelni a karantén okozta nehéz időszakot. Úgy tűnik, a győri La Maréda Étteremben sem telnek tétlen…
Beszélgetünk

Visz a lendület

2020.05.08. | Szabó Edit
Beszélgetés Balogh Barbarával
Felröppent a hír, hogy május 8-án részlegesen ugyan, de kinyit az ország egyik legkedveltebb szállodája, a noszvaji Nomád Hotel & Glamping. A részletekről a tulajdonost, Balogh Barb…

címkék

amerika (4) aprókertek (30) ausztria (6) az év bortermelője (9) ázsiai (5) bacsó andrás (4) badacsony (46) bakonyi péter (5) balassa bor (4) balaton (125) balatonboglári borvidék (17) balatonfüred csopaki borvidék (24) balla géza (8) beszélgetünk (20) bikavér (40) bio (19) biobor (4) biodinamikus (9) bocuse d'or (10) bodrog borműhely (5) bolyki jani (7) bor (294) borász (53) borászok borásza (13) borbár (36) borfesztivál (42) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (5) borkorcsolya (24) borkóstoló (67) bornapló (10) borshanta (21) borterasz (17) borteszt (289) bortúra (32) borvacsora (23) borvendéglő (5) borverseny (31) bott frigyes (5) bott pince (33) bottszerda (21) brut (14) brut nature (4) budai zöld (4) budapest (234) bujdosó (4) cabernet franc (27) cabernet sauvignon (10) cava (9) CEWI (15) chardonnay (17) csányi pincészet (9) csirke (13) csokoládé (13) cukrász (4) cukrászda (12) cuvée (18) dél-balaton (14) demeter zoltan (5) desszert (5) desszertbor (4) dobogó pincészet (4) édes (109) eger (71) egészséges (11) egri borvidék (11) egri csillag (8) egzotikus (12) eper (5) erdőbénye (8) eszterházy (4) eszünk (6) étterem (164) etyek (29) etyek budai borvidék (29) etyeki kúria (19) ezerjó (5) fehérbor (107) fesztivál (46) figula (5) figula pincészet (4) franc&franc (7) franciaország (8) friss (4) frittmann (6) furmint (86) furmint február (16) gál szőlőbirtok és pincészet (6) gálné dignisz éva (6) gere attila pincészete (6) gilvesy (4) gin (15) gizella pince (6) gomba (4) grillételek (4) grillszezon (4) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyöstarján (4) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (5) hajós (6) hal (5) haraszthy (4) hárslevelű (37) hawaii (8) házhozszállítás (4) heimann (10) heimann családi birtok (4) hétszőlő (4) hulladékmentesség (4) húsvét (10) indiai (9) interjú (153) ipacs szabó istván (4) iszunk (13) jótékonyság (5) juhfark (20) kadarka (50) káli-medence (15) karácsony (29) karantén (23) kávé (42) kavezok (9) kékfrankos (24) kéknyelű (16) kenyér (13) késői szüret (6) kislaki bormanufaktúra (5) koktél (13) kolonics pincészet (4) könnyű (15) könnyűvér (6) környezettudatosság (6) koronavírus (29) kóstoló (59) Kőszeg (20) kovács nimród (5) kovács nimród winery (15) köveskál (9) közben esznek (10) kreinbacher birtok (11) krémleves (4) kristinus (4) külföld (10) kunsági borvidék (18) laposa birtok (5) leves (28) london (21) luka enikő (4) mád (14) magnamátra (11) magyar bor nagydíj (4) mátra (69) mediterrán (4) ménesi borvidék (5) mérész sándor (6) merlot (28) mi a kő (5) michelin-csillag (10) miskolc (11) monyo brewing co (6) mór (10) művészinterjú (18) nagyi receptje (4) narancsbor (5) natúr bor (7) nemzetközi borvásár (4) néró (5) neszmélyi borvidék (4) nyár (16) nyaralás (5) nyári (7) olaszország (51) olaszrizling (32) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (8) pálinka (19) pálinkaverseny (14) pannonhalma (13) pannonhalmi apátsági pincészet (8) pannonhalmi borvidék (4) pázmánd (39) pécs (10) pékség (7) pét-nat (24) pezsgő (95) pezsgovilagbajnoksag (4) piac (13) pinot noir (22) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) pósta borház (4) programajanló (29) promóció (9) rácz jenő (5) rajnai rizling (26) recept (257) rókusfalvy birtok (6) rosalia (6) rozé (50) saláta (12) sanzon (9) sárospatak (4) sauska (8) sauvignon blanc (34) sebestyén (4) shiraz (4) somló (50) somlói apátsági pince (6) sommelier (11) soproni borvidék (20) sör (46) sós (104) spanyolország (19) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (14) super 12 (6) sütemény (51) süti (17) svét (19) syrah (18) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (89) száraz szamorodni (5) szászi birtok (4) szekszárd (60) szekszárdi borvidék (18) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (21) szentesi józsef (6) szepsy istván (4) szicília (8) sziegl pince (4) szőke mátyás (4) szüret (4) tállya (14) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (11) taschner kurt (4) tavasz (14) tavaszi recept (10) tea (9) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) természet (4) természetes bor (24) tészta (17) tesztelünk (229) tokaj (154) tokaj oremus szőlőbirtok (8) tokaj-hegyalja (112) tokaji aszú (44) török (30) torta (4) tramini (6) tudnivalok (4) túra (7) újbor (5) Unger Bormanufaktúra (20) utazás (82) utazási tippek (42) utazunk (43) vacsora (12) váli péter (4) vega (13) velencei-tó (21) verseny (15) veszprém (4) vida péter (4) villány (36) villányi borvidék (98) vörösbor (153) vylyan (31) wassmann pince (5) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (9) zsirai pincészet (6) zweigelt (4)