Főzünk
Gözleme című cikk borítóképe

Gözleme

2024. 10. 24. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 41. rész
Hogy mi a gözleme? Kelesztés nélkül készített tésztaétel, amit tetszés szerinti töltelékkel tehetünk változatossá. Törökországban főként reggelire fogyasztják, de bármelyik napszakban az asztalra kerülhet…
Főzünk
Rákóczi túrós című cikk borítóképe

Rákóczi túrós

2024. 10. 22. | Klich Zsuzsa
Kevesen tudják, de híres süteményünk, a Rákóczi túrós nem II. Rákóczi Ferenc fejedelemről kapta a nevét. Rákóczi János cukrászmester alkotta meg, az ő emlékét őrzi. A recept az eltelt közel 90 év során sokat változott, de a lényeg maradt. Íme a mi variációnk…
Főzünk
Szezámmagkrémes édesség – tahinli muhallebi című cikk borítóképe

Szezámmagkrémes édesség – tahinli muhallebi

2024. 10. 17. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 40. rész
Hűvösödik az idő, ilyenkor egyre jobban esnek a simogató édességek. A Török örömök 40. részében Nagyillés János egy szezámmagkrémes édesség receptjét osztja meg velünk, amit egy pohár tejes itallal, szaleppel kínál…
Főzünk
Karamelles puding című cikk borítóképe

Karamelles puding

2024. 10. 10. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 39. rész
Ismerve a török konyha édesség iránti vonzalmát, talán nem meglepő, hogy a francia crème caramel avagy a spanyol flan is létezik török változatban! Nagyillés János most ezt készítette el nekünk a Török örömök 39. részében. Íme a recept.
Főzünk
Padlizsánkrém című cikk borítóképe

Padlizsánkrém

2024. 10. 08. | Szabó Edit
Ezerféleképpen készítik, és persze mindenki a sajátjára esküszik, de az igazság az, hogy a padlizsánkrém bármelyik változatban isteni. Íme egy jól működő alaprecept, amit ízlés szerint továbbfejleszthetünk…
Főzünk
Cukkinilepényke, avagy mücver című cikk borítóképe

Cukkinilepényke, avagy mücver

2024. 10. 03. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 38. rész
A mücver valójában a görög kolokythokeftedes török változata. Sült cukkinilepény, ami friss joghurttal a legfinomabb. Ezt hozta most nekünk Nagyillés János, a Török örömök sorozat 38. részében. Az étel húsmentes…
Főzünk
Sütőtöksaláta című cikk borítóképe

Sütőtöksaláta

2024. 09. 23. | Fülöp Timi
Azért néha érdemes szörfözgetni a világhálón! Fülöp Timi ott találta meg ezt a remek sütőtöksaláta-receptet, amit egy kicsit persze a saját képére formált. Íme…
Főzünk
Paradicsomos húsgolyó – misket köfte című cikk borítóképe

Paradicsomos húsgolyó – misket köfte

2024. 09. 19. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 37. rész
A misket köfte valójában paradicsomos húsgombóc, de persze nem a svéd, hanem a török változat. Igaz, hogy az apró golyók formázása időbe telik, de Nagyillés János receptje megéri a fáradságot…
Főzünk
A konyhafőnök levese – aşçıbaşı çorbası című cikk borítóképe

A konyhafőnök levese – aşçıbaşı çorbası

2024. 09. 16. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 36. rész
Aki szereti a vöröslencse-levest, ezt a tovább gazdagított változatot is szeretni fogja: a neve aşçıbaşı çorbası, vagyis a „konyhafőnök levese”. Nagyillés János tálalja a Török örömök sorozat 36. részében…
Főzünk
Őszibaracklekvár és -ivólé című cikk borítóképe

Őszibaracklekvár és -ivólé

2024. 09. 14. | Szabó Edit
Az őszibarack zamatos gyümölcs, és lekvárként üvegbe zárva csodálatosan megidézi a nyár ízeit. Mutatjuk a receptet, és azt is eláruljuk, hogyan készíthetünk fűszeres ivólevet a lehántott héj felhasználásával…
Főzünk
Görögdinnye-saláta című cikk borítóképe

Görögdinnye-saláta

2024. 09. 05. | Szabó Edit
Görögdinnyét sósan? Miért ne! Ez a saláta tökéletes vacsora a forró napokon, de köretként is adhatjuk egy finom natúr csirkemellhez. Könnyű habzóbor illik hozzá…
Főzünk
Roppanós savanyú uborka – kütür kütür salatalık turşusu című cikk borítóképe

Roppanós savanyú uborka – kütür kütür salatalık turşusu

2024. 07. 26. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 35. rész
A kütür kütür salatalık turşusu a magyar savanyú uborkától némiképp eltérő ízvilágú, de nagyon finom savanyúság. Ennek elkészítését mutatja meg Nagyillés János a Török örömök 35. részében…
Főzünk
Klasszikus sárgabaracklekvár című cikk borítóképe

Klasszikus sárgabaracklekvár

2024. 07. 25. | Szabó Edit
Semmi újítás, ez itt a sárgabaracklekvár klasszikus receptje. Időigényes, de nem bonyolult, megéri rászánni azt a néhány órát, ráadásul nagyon finom illattal tölti meg a lakást…
Főzünk
Joghurtoscukkini-egytálétel – yoğurtlu kabak kızartması című cikk borítóképe

Joghurtoscukkini-egytálétel – yoğurtlu kabak kızartması

2024. 07. 18. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 34. rész
Ezt a kellemes és tartalmas, hűtve fogyasztható joghurtoscukkini-egytálételt hozta nekünk a hőségnapokra Nagyillés János a Török örömök sorozat 34. részében…
Főzünk
Bruschetta, amit mindenki imád című cikk borítóképe

Bruschetta, amit mindenki imád

2024. 07. 16. | Szabó Edit
A bruschetta, az olaszok paradicsomos pirítósa egyszerűen zseniális étel. Elkészíteni könnyű, konyhai jártasságot nem igényel, percek alatt az asztalra tehetjük, és mindenki imádni fogja. Íme a klasszikus recept…