Vissza
Főzünk

Baconben sült csirkemáj

Baconben sült csirkemáj című cikk borítóképe
2022. 07. 05. | Klich Zsuzsa
A baconbe tekert csirkemáj sok háztartásban sláger, mert pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom is. Mi most káposztasalátával és mogyoróburgonyával tálaltuk…

A csirkemáj az egyik leghálásabb alapanyag, és így megsütve hidegen is finom. Tökéletes vendégváró étel, köret se kell hozzá feltétlenül, de salátával, burgonyával tálalva kiadós ebéd vagy vacsora is válhat belőle. Az a lényeg, hogy a máj legyen vajpuha, a bacon pedig ropogós. Így biztosan sikerünk lesz vele.

Hozzávalók:

  • ½ kg csirkemáj, tisztítva, hártyázva
  • 1 kisebb csomag bacon
  • 1 evőkanál olaj
  • majoránna, bors, ízlés szerint

Elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2.A csirkemájat megtisztítjuk, megszórjuk majoránnával, törünk rá egy kis friss borsot, majd darabonként mindegyiket baconbe tekerjük. (Ha a májak nagyok, ketté is vághatjuk őket, a lényeg az, hogy a bacon mindenhol borítsa be, de ne legyen rajta sok réteg, mert akkor nem sül ropogósra.)

3.Egy hőálló tálat kikenünk nagyon kevés olajjal. Nem kell sok, mert a baconból ki fog sülni a zsír.

4.A begöngyölt májakat egymás mellé a hőálló tálba fektetjük, majd 180 fokos sütőben megsütjük. Nagyjából 20 perc alatt elkészül, akkor jó, ha a bacon egy kicsit megpirult, de a máj omlós maradt. (Ha úgy látjuk, hogy már jó, vegyünk ki egy májat, és vágjuk ketté. Ha rózsaszín belül, adjunk neki még pár percet, de figyeljünk, nehogy megkeményedjen.

Salátával, mogyoróburgonyával tálaljuk, vagy csak úgy magában, egy kis puha kenyérrel. Könnyű vörösbor illik hozzá.

Fotó:
Klich Zsuzsa

Főzünk
Káposztasaláta című cikk borítóképe

Káposztasaláta

2022. 06. 29. | Klich Zsuzsa
Igaz, hogy reszelni kell, vagy szeletelni, de a káposztasaláta igazi nyári köret. Íme egy megbízható recept…
Főzünk
Sertéssült barna sörrel című cikk borítóképe

Sertéssült barna sörrel

2021. 05. 05. | Szabó Edit
A barna sör és a sertéshús cseppet sem véletlen találkozása a sütőben. Az étel tökéletes lesz, és a maradék sör jól fog esni mellé…
Főzünk
Kelkáposztába göngyölt currys sertéshús című cikk borítóképe

Kelkáposztába göngyölt currys sertéshús

2021. 01. 07. | Molnár Andor
Molnár Andor kelkáposztába göngyölt sertéshúsa nem csupán látványos, hanem egészséges és finom is. Érdemes kipróbálni!
Főzünk
Cseresznyés saláta című cikk borítóképe

Cseresznyés saláta

2018. 06. 13. | Szabó Edit
Cseresznyét sósan? Igen! Higgyétek el, nagyon finom! Ezt a salátát tálalhatjátok önálló fogásként, de köretként is. Mi most húsos és húsmentes kombinációban egyaránt megmutatjuk nektek…
Főzünk
Tejben sült csirkecomb című cikk borítóképe

Tejben sült csirkecomb

2017. 06. 08. | Szabó Edit
Frissítő, könnyű nyári étel, egy pohár fehérborral ünnepé varázsolja a legzordabb hétköznapokat is…
Főzünk
Tepsis csirke almával és rozmaringgal című cikk borítóképe

Tepsis csirke almával és rozmaringgal

2016. 04. 27. | Szabó Edit
Sok háziasszony esküszik a csirkemellfilére, pedig a combfilé szaftosabb, ízletesebb alapanyag. Érdemes kipróbálni…