Vissza
Főzünk

Gombás rizottó sültpaprika-ágyon, avokádósalátával

Gombás rizottó sültpaprika-ágyon, avokádósalátával című cikk borítóképe
2023. 10. 02. | Fülöp Timi
Ez a tápláló, húsmentes, különleges ízvilágú főétel Fülöp Timi saját kreációja. Aki szereti a rizottót, a gombát és az avokádót, bátran vágjon bele…

Van az úgy, hogy az embernek nincs ideje vásárolni, de szívesen enne valami meleget. Ilyenkor körül kell nézni a konyhában, az asztalra pakolni mindent, amit találunk, és kreatívan megalkotni a vacsorát. Ebben az ételben látszólag össze nem illő alapanyagok találkoznak, a végeredmény mégis zseniális!

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizottórizs
  • 10 fej csiperkegomba
  • 4 húsos zöldpaprika
  • 3 avokádó
  • 2 zellerszár
  • 1 őszibarack
  • 1 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 lilahagyma
  • 3 evőkanál tejszín
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A paprikákat megkenjük egy kis olívaolajjal, megszórjuk sóval és a sütőben 30 perc alatt megsütjük.

2. A rizottórizst megfőzzük, a gombát egy serpenyőben, kevés olívaolajon, csipetnyi sóval megszórva megpirítjuk, majd rákanalazzuk a tejszínt, és azzal még együtt főzzük pár percig.

3, A gombát a fokhagymával összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a megfőtt rizshez. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. A megsült paprikát hagyjuk egy kicsit kihűlni, lehúzzuk a héját, kiszedjük a magját, kiterítjük, és egy picit megsózzuk.

5. Az avokádókat megpucoljuk, majd apróra szeleteljük. Így teszünk az őszibarackkal is. A szárzellert apró karikára, a lila hagymát finomra vágjuk.

6. Két kanálnyi olívaolajhoz folytonos keverés mellett citromlevet csöpögtetünk, majd egy kevés sót és borsot adunk hozzá, és az így elkészített öntetet óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük az avokádós, őszibarackos, zöldséges elegyhez.

Tálalás: a gombás rizst a sült paprikára halmozzuk, a salátát mellékanalazzuk.



Borsmenta-tipp: a fokhagymát piríthatjuk a gombával együtt, de aki jobban szereti a friss fokhagyma ízét, az tegye a turmixba, ahogyan a recept tanácsolja.

Fotó:
Fülöp Timi

Főzünk
A „nagybetűs“ Pavlova című cikk borítóképe

A „nagybetűs“ Pavlova

2023. 06. 07. | Fülöp Timi
Hogy mi a Pavlova? Habcsókalapú krémes édesség, amit általában nem készítünk el otthon, mert attól tartunk, hogy nem fog sikerülni. Pedig! Fülöp Timi belevágott. Íme az eredmény...
Főzünk
Kényeztető paradicsomos rizs című cikk borítóképe

Kényeztető paradicsomos rizs

2023. 05. 31. | Fülöp Timi
Aki szereti a rizottót, ennek a paradicsomos rizsnek nagyon fog örülni fog. Lehetne cifrázni, de Fülöp Timiék egyszerű módszere is tökéletes eredménnyel kecsegtet. Az étel húsmentes!
Főzünk
Nagyi túrós kiflije című cikk borítóképe

Nagyi túrós kiflije

2023. 04. 21. | Fülöp Timi
Omlós, porhanyós, ropogós, isteni! A nagyi receptjei mindig a legjobbak! Süssünk túrós kiflit úgy, ahogyan Fülöp Timi nagymamája készíti...
Főzünk
Fluffy pancake, avagy a tökéletes amerikai palacsinta című cikk borítóképe

Fluffy pancake, avagy a tökéletes amerikai palacsinta

2023. 03. 23. | Fülöp Timi
A világ legjobb reggelije, húsz perc alatt elkészül, és mindenki imádja. Itt az amerikai palacsinta kipróbált receptje – nem csak édesszájúaknak!
Főzünk
Sült fokhagyma című cikk borítóképe

Sült fokhagyma

2022. 06. 24. | Fülöp Timi
Pofonegyszerű, mégis utolérhetetlen. A sült fokhagymának olyan zamata van, hogy képtelenség neki ellenállni. Még szerencse, hogy nem is kell. Pirítóssal kínáljuk. Isteni!
Főzünk
Padlizsán mustáros pácban, burgonyakörettel című cikk borítóképe

Padlizsán mustáros pácban, burgonyakörettel

2022. 06. 09. | Fülöp Timi
A padlizsán páratlanul sokoldalú alapanyag. Ez a mustáros pácban sült változat Fülöp Timi receptje, érdemes kipróbálni. Figyelem, a fogás húsmentes!