Vissza
Főzünk

A „nagybetűs“ Pavlova

A „nagybetűs“ Pavlova című cikk borítóképe
2023. 06. 07. | Fülöp Timi
Hogy mi a Pavlova? Habcsókalapú krémes édesség, amit általában nem készítünk el otthon, mert attól tartunk, hogy nem fog sikerülni. Pedig! Fülöp Timi belevágott. Íme az eredmény...

Régóta vágytam már arra, hogy elkészítsem ezt a „sokáig tart – nagyon nehéz – könnyen elrontható“ desszertet. A végére persze kiderült, hogy ha komolyan vesszük az utasításokat, nem is olyan ördöngösség, és igaz, hogy tényleg sok időt kell rászánni, de biztosak lehettek abban, hogy nagyon-nagyon megéri!

Hozzávalók:

  • A habcsókhoz:
  • 4 (szobahőmérsékletű) tojásfehérje
  • 200 gramm porcukor
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 250 ml habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 100 ml görög joghurt (minél sűrűbb, annál jobb)
  • friss vagy fagyasztott piros gyümölcsök a díszítéshez



Elkészítés:

1.A tojásfehérjéket a csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd összeállni, lassan hozzáadjuk a porcukrot, majd folytatjuk a munkát, míg kemény habot nem kapunk.

2.A sütőt előmelegítjük 120 fokra, a habot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetszés szerint formázzuk, és 80-90 perc alatt (a sütő erősségétől is függ) megsütjük.

3.Nagyon fontos, hogy ez után hagyjuk kihűlni a sütőben (kb. 45 perc).

4.Amíg a habcsók hűl, a tejszínt a porcukorral habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a görög joghurtot. Nagyon finom, frissítő krémet kapunk.

5.Amikor a habcsókalap kihűlt, ráadagoljuk a krémet, finoman elsimítjuk, és a tetejét friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel díszítjük.

Krémes és ropogós, egyszerűen ellenállhatatlan, és még egyszer: komolyan mondom, hogy megéri a ráfordított időt!

Fotó:
Fülöp Timi

Főzünk
Kényeztető paradicsomos rizs című cikk borítóképe

Kényeztető paradicsomos rizs

2023. 05. 31. | Fülöp Timi
Aki szereti a rizottót, ennek a paradicsomos rizsnek nagyon fog örülni fog. Lehetne cifrázni, de Fülöp Timiék egyszerű módszere is tökéletes eredménnyel kecsegtet. Az étel húsmentes!
Főzünk
Tavaszi mix tofuval című cikk borítóképe

Tavaszi mix tofuval

2022. 05. 16. | Fülöp Timi
Egyszerű, egészséges, ugyanakkor kiadós, húsmentes tavaszi ebéd. Fülöp Timi receptjéből kiderül, hogy nem kell félni a tofutól!
Főzünk
Csupazöld saláta kesudiós öntettel című cikk borítóképe

Csupazöld saláta kesudiós öntettel

2022. 05. 11. | Fülöp Timi
A pofonegyszerű zöldsalátát Fülöp Timi kesudiós öntettel bolondította meg. A fogás percek alatt elkészül, üde, és igazi energiabomba…
Főzünk
Húsmentes „kínai” egytálétel című cikk borítóképe

Húsmentes „kínai” egytálétel

2022. 02. 10. | Fülöp Timi
Fülöp Timi egyik kedvence ez a húsmentes „kínai” egytálétel. Gyorsan elkészíthető, látványos, egészséges és nagyon finom! Íme a recept…
Főzünk
Mákos-málnás sajttorta című cikk borítóképe

Mákos-málnás sajttorta

2022. 02. 02. | Fülöp Timi
Fülöp Timi mákos-málnás sajttortája gyönyörű és ellenállhatatlan. Aki szerettei kedvében akar járni, ilyet süt!
Főzünk
Lazacos piskótarolád című cikk borítóképe

Lazacos piskótarolád

2022. 01. 14. | Fülöp Timi
Látványos, különleges és nagyon finom. Fülöp Timi lazacos piskótaroládja bármilyen ünnepi asztal fényét emeli, főleg ha nyitunk mellé egy rozé pezsgőt is…