Vissza
Főzünk

Sült fokhagyma

Sült fokhagyma című cikk borítóképe
2022. 06. 24. | Fülöp Timi
Pofonegyszerű, mégis utolérhetetlen. A sült fokhagymának olyan zamata van, hogy képtelenség neki ellenállni. Még szerencse, hogy nem is kell. Pirítóssal kínáljuk. Isteni!

Milyen szerencse, hogy egy színésznőnek időnként főpróbahete is van. Ez a bemutatót megelőző utolsó hét, amikor szinte tapintani lehet a feszültséget a színházban, és a színészek minden idegszála pattanásig feszül. Ezt a nehéz időszakot Fülöp Timi úgy vészeli át, hogy főz. Mert ha valamit alkot a konyhában, az leköti a figyelmét, a gondolatait, és mire kész az étel, tökéletesen kipiheni magát.

És ez a mi szerencsénk, mert ilyenkor mindig sokkal több receptet küld nekünk!

Hozzávalók:

  • 3 fej fokhagyma (vagy 4, 5, 100 – fokhagymafüggőkénél semmi sem elég)
  • 3 szál friss rozmaring
  • 1-2 dl olaj (lehet napraforgó-, repce-, de akár olíva- is)
  • só, bors, ízlés szerint

Elkészítése:
1. A fokhagymát megtisztítjuk, sütőedénybe tesszük, leöntjük annyi olajjal, hogy ellepje, hozzátépkedjük a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, megkeverjük, és mehet be a sütőbe.

2.200 fokon sütjük egy teljes órán át, és készen is vagyunk.

3.Hagyjuk kihűlni, majd az egészet befőttesüvegbe szedjük, és ráöntjük az olajat. Sokáig eláll, és bármihez felhasználható.

Az én javaslatom: kenjünk meg a puhára sült fokhagymával néhány szelet kétszersültet vagy pirítóst, és imádni fogjuk. Egy kis idényzöldséggel köríthetjük, de az se kell hozzá, mert önmagában is őrületesen finom.

Fülöp Timinem szakács, nem szupernagyi, aki pillanatok alatt az asztalra varázsolja az unokák kedvenc desszertjét, nem megszállott konyhatündér, akinek ki se esik a kezéből a fakanál. Fülöp Timi színésznő a szabadkaiKosztolányi Dezső Színházban, él-hal az ízekért, és örömét leli a főzésben. Két próba között, vagy ha éppen nem játszik, szívesen kísérletezik a konyában. Megkértük, hogy kedvenc ételeinek receptjét ossza meg velünk, és ő kötélnek állt.

Fotó:
Fülöp Timi

Főzünk
Padlizsán mustáros pácban, burgonyakörettel című cikk borítóképe

Padlizsán mustáros pácban, burgonyakörettel

2022. 06. 09. | Fülöp Timi
A padlizsán páratlanul sokoldalú alapanyag. Ez a mustáros pácban sült változat Fülöp Timi receptje, érdemes kipróbálni. Figyelem, a fogás húsmentes!
Főzünk
Cseresznyés clafoutis című cikk borítóképe

Cseresznyés clafoutis

2022. 06. 05. | Szabó Edit
Klafuti. Így ejtik a franciák, a desszert ugyanis onnan származik. Szezonális, csak cseresznyeszezonban készíthető. Aki jót akar magának, még ma megsüti. Íme a recept…
Főzünk
Rukkolazac vagy cékhagyma című cikk borítóképe

Rukkolazac vagy cékhagyma

2022. 05. 23. | Fülöp Timi
Akárminek hívjuk is, eszméletlenül finom! Rukkola, lazac, cékla, hagyma, őrült színek és még őrületesebb ízek. Fülöp Timi szerint kötelező megkóstolni!
Főzünk
Húsmentes „kínai” egytálétel című cikk borítóképe

Húsmentes „kínai” egytálétel

2022. 02. 10. | Fülöp Timi
Fülöp Timi egyik kedvence ez a húsmentes „kínai” egytálétel. Gyorsan elkészíthető, látványos, egészséges és nagyon finom! Íme a recept…
Főzünk
Lazacos piskótarolád című cikk borítóképe

Lazacos piskótarolád

2022. 01. 14. | Fülöp Timi
Látványos, különleges és nagyon finom. Fülöp Timi lazacos piskótaroládja bármilyen ünnepi asztal fényét emeli, főleg ha nyitunk mellé egy rozé pezsgőt is…
Főzünk
Cseresznyés saláta című cikk borítóképe

Cseresznyés saláta

2018. 06. 13. | Szabó Edit
Cseresznyét sósan? Igen! Higgyétek el, nagyon finom! Ezt a salátát tálalhatjátok önálló fogásként, de köretként is. Mi most húsos és húsmentes kombinációban egyaránt megmutatjuk nektek…