Kényeztető paradicsomos rizs
Csodálatos érzés, amikor két ember találkozik, életre szóló barátság alakul ki köztük, mindketten művészettel foglalkoznak, és még sütni-főzni is imádnak együtt. Meghívtam Jakobicz Eszter énekesnő barátnőmet, hogy csatlakozzon hozzám a konyhában, és alkossunk együtt valamit. A fő fogásért most ő volt a felelős, én pedig a régóta kívánt Pavlovát készítettem el desszertként.
Fontos elmondanunk, hogy a paradicsomos rizs készítése során Eszter Jamie Oliver receptjét követte, tehát a hasonlóság nem a véletlen műve...
Hozzávalók 6 személyre:
- 2 szál sárgarépa
- 2 fej lila hagyma
- 2 piros kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 7-8 dl sűrű paradicsomlé
- 250 g rizottórizs
- 400 g konzervbab (cannellini)
- 150 g mozzarella
- néhány bazsalikomlevél
Elkészítése:
1.A zöldségeket meghámozzuk, majd felkockázzuk.
2.A fokhagymát aprítjuk, hozzátesszük a többi zöldséghez, és olívaolajon puhára pirítjuk. Adhatunk hozzá pici vizet, hogy ne ragadjon le és ne égjen meg.
3.Ezután hozzáadjuk a paradicsomlevet, és az egészet botmixerrel pépesítjük. Nem baj, ha maradnak benne nagyobb zöldségdarabkák, sőt.
4.A zöldségpürébe beletesszük az előtte megmosott rizottórizst, a babot, majd a babkonzerv dobozát teleengedjük vízzel, és azt is az ételhez öntjük.
4.Nagyjából 40 percig főni hagyjuk, de néha megkavarjuk, nehogy odaégjen.
5.Mire a rizs megfő, el is készül az étel. Mehet a tálalás.
Mély tálban, apróra vágott mozzarellával és néhány bazsalikomlevéllel megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: Jamie az eredeti receptjében a masszát hűtőbe teszi egész éjszakára, majd másnap adja hozzá a rizst és a babot, és az ételt 220 fokra előmelegített sütőben készíti el. Jó elképzelés, de mi nagyon éhesek voltunk, és mondhatom, így is isteni lett!