Vissza
Főzünk

Kényeztető paradicsomos rizs

Kényeztető paradicsomos rizs című cikk borítóképe
2023. 05. 31. | Fülöp Timi
Aki szereti a rizottót, ennek a paradicsomos rizsnek nagyon fog örülni fog. Lehetne cifrázni, de Fülöp Timiék egyszerű módszere is tökéletes eredménnyel kecsegtet. Az étel húsmentes!

Csodálatos érzés, amikor két ember találkozik, életre szóló barátság alakul ki köztük, mindketten művészettel foglalkoznak, és még sütni-főzni is imádnak együtt. Meghívtam Jakobicz Eszter énekesnő barátnőmet, hogy csatlakozzon hozzám a konyhában, és alkossunk együtt valamit. A fő fogásért most ő volt a felelős, én pedig a régóta kívánt Pavlovát készítettem el desszertként.

Fontos elmondanunk, hogy a paradicsomos rizs készítése során Eszter Jamie Oliver receptjét követte, tehát a hasonlóság nem a véletlen műve...

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7-8 dl sűrű paradicsomlé
  • 250 g rizottórizs
  • 400 g konzervbab (cannellini)
  • 150 g mozzarella
  • néhány bazsalikomlevél

Elkészítése:

1.A zöldségeket meghámozzuk, majd felkockázzuk.

2.A fokhagymát aprítjuk, hozzátesszük a többi zöldséghez, és olívaolajon puhára pirítjuk. Adhatunk hozzá pici vizet, hogy ne ragadjon le és ne égjen meg.

3.Ezután hozzáadjuk a paradicsomlevet, és az egészet botmixerrel pépesítjük. Nem baj, ha maradnak benne nagyobb zöldségdarabkák, sőt.

4.A zöldségpürébe beletesszük az előtte megmosott rizottórizst, a babot, majd a babkonzerv dobozát teleengedjük vízzel, és azt is az ételhez öntjük.

4.Nagyjából 40 percig főni hagyjuk, de néha megkavarjuk, nehogy odaégjen.

5.Mire a rizs megfő, el is készül az étel. Mehet a tálalás.
Mély tálban, apróra vágott mozzarellával és néhány bazsalikomlevéllel megszórva kínáljuk.



Megjegyzés: Jamie az eredeti receptjében a masszát hűtőbe teszi egész éjszakára, majd másnap adja hozzá a rizst és a babot, és az ételt 220 fokra előmelegített sütőben készíti el. Jó elképzelés, de mi nagyon éhesek voltunk, és mondhatom, így is isteni lett!

Fotó:
Fülöp Timi

Főzünk
Nagyi túrós kiflije című cikk borítóképe

Nagyi túrós kiflije

2023. 04. 21. | Fülöp Timi
Omlós, porhanyós, ropogós, isteni! A nagyi receptjei mindig a legjobbak! Süssünk túrós kiflit úgy, ahogyan Fülöp Timi nagymamája készíti...
Főzünk
Fluffy pancake, avagy a tökéletes amerikai palacsinta című cikk borítóképe

Fluffy pancake, avagy a tökéletes amerikai palacsinta

2023. 03. 23. | Fülöp Timi
A világ legjobb reggelije, húsz perc alatt elkészül, és mindenki imádja. Itt az amerikai palacsinta kipróbált receptje – nem csak édesszájúaknak!
Főzünk
Immunerősítő gyömbérital című cikk borítóképe

Immunerősítő gyömbérital

2023. 03. 09. | Fülöp Timi
Gyömbér, citrom, méz, menta, kurkuma – ez a titok, és jól indul a nap. Íme Fülöp Timi gyömbérshotreceptje fáradékonyság ellen…
Főzünk
Sült fokhagyma című cikk borítóképe

Sült fokhagyma

2022. 06. 24. | Fülöp Timi
Pofonegyszerű, mégis utolérhetetlen. A sült fokhagymának olyan zamata van, hogy képtelenség neki ellenállni. Még szerencse, hogy nem is kell. Pirítóssal kínáljuk. Isteni!
Főzünk
Padlizsán mustáros pácban, burgonyakörettel című cikk borítóképe

Padlizsán mustáros pácban, burgonyakörettel

2022. 06. 09. | Fülöp Timi
A padlizsán páratlanul sokoldalú alapanyag. Ez a mustáros pácban sült változat Fülöp Timi receptje, érdemes kipróbálni. Figyelem, a fogás húsmentes!
Főzünk
Rukkolazac vagy cékhagyma című cikk borítóképe

Rukkolazac vagy cékhagyma

2022. 05. 23. | Fülöp Timi
Akárminek hívjuk is, eszméletlenül finom! Rukkola, lazac, cékla, hagyma, őrült színek és még őrületesebb ízek. Fülöp Timi szerint kötelező megkóstolni!