Vissza

Juhtúrós és márványsajtos krém

2021.12.29. | Klich Zsuzsa
Kenjük vagy mártogassuk, mindegy! Íme két gyors vendégváró, amit pirítóssal és ropogós zöldségekkel is kínálhatunk…


Nem kell feltétlenül zavarba jönnünk, ha váratlan vendégek érkeznek. Ez a két gyors kence pillanatok alatt elkészül, és mindegyik nagyon finom. Szilveszteri vendégvárónak is tökéletes.


 
 
Juhtúrós krém


Hozzávalók:
  • 25 dkg juhtúró
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék dió durvára vágva vagy törve (mondjuk mozsárban)
  • kb. 5 dkg vaj (elhagyható)
Elkészítése:

A hozzávalókat villával összekeverjük.
(A fokhagymával bánjunk óvatosan, a juhtúró nagyon kihozza az ízét.)

 


Márványsajtos krém
 
Hozzávalók:
  • 20 dkg márványsajt
  • 10 dkg tejföl (tehetünk többet, akkor inkább mártogatós lesz)
  • 5-8 dkg vaj (ha mártogatóst szeretnénk, hagyjuk ki)
  • 2-3 közepes retek, gyufányi darabokra vagdosva
  • néhány tekerésnyi bors
Elkészítése:

A hozzávalókat villával összekeverjük.
Ha valakinek túl markáns a márványsajt sajt íze, nyugodtan lehet változtatni az arányokon. Mártogatáshoz az is finom, ha épp csak morzsolunk belőle a tejfölbe.

Tálalás: a krémeket frissen sült pirítóssal, ropogtatni való répa-, uborkaszeletekkel, szárzellerrel, színes paprikaszeletekkel kínáljuk.
 
:
Fotó:
Klich Zsuzsa

Főzünk

Tojáskrém vagy -mártogatós

2020.06.16. | Szabó Edit
Nézzétek, hogy úszom! 5.
Ha sűrűbb, remek szendvicskrém, ha lazább, isteni mártogatós! Ez a tojásos étel szuperfinom, szuperegészséges, és minden évszakban tökéletes vendégváró fogás. Még a pezsgő mellé is kíná…
Főzünk

Korianderes kápiakrém

2020.06.20. | Szabó Edit
Nézzétek, hogy úszom! 6.
Ezt az ismerős, mégis különleges ízvilágú kápiakrémet tálalhatjuk húsok mellé, de tunkolhatunk bele pitát, sajtot, zöldségeket is…  
Főzünk

Sütőtökös pite

2020.12.10. | Szabó Edit
A sütőtökös pite, az amerikaiak klasszikus hálaadás napi süteménye már itthon is egyre népszerűbb. Íme egy jó recept, érdemes kipróbálni…
Főzünk

Kocsonya, ahogy Méhes Vilmos készíti

2020.12.31. | Szabó Edit
Méhes Vilmos mestere a kocsonyakészítésnek. Aki követi az utasításait és rászánja az időt, tökéletes kocsonyát tálal. Íme…
Főzünk

Mákos guba

2021.01.02. | Szabó Edit
Van, ahol karácsonykor, és van, ahol újévkor kerül az asztalra. A mákos gubának rengeteg változata ismert, de szerintünk ez a legfinomabb…
Főzünk

Kékkúti házi zserbó

2021.09.06. | Virág Orsolya
Nincs ünnepi asztal zserbó nélkül. Klasszikus házi süteményünk receptjét a kékkúti sütőasszonyoktól kaptuk…  

címkék

ausztria (4) az év bortermelője (4) bacsó andrás (4) badacsony (17) balassa bor (4) balaton (81) balatonboglári borvidék (7) balatonfüred csopaki borvidék (14) balla géza (6) beszélgetünk (20) bikavér (21) bio (14) biodinamikus (7) bocuse d'or (9) bor (285) borász (52) borászok borásza (9) borbár (31) borfesztivál (31) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (33) borshanta (15) borterasz (15) borteszt (161) bortúra (26) borvacsora (16) borverseny (22) bott pince (31) bottszerda (21) budapest (199) cabernet franc (10) cava (7) CEWI (14) csányi pincészet (4) csirke (8) csokoládé (12) cukrász (4) cukrászda (11) cuvée (13) dél-balaton (7) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (85) eger (48) egészséges (10) egri csillag (6) egzotikus (7) eper (5) erdőbénye (6) eszünk (4) étterem (133) etyek (15) etyek budai borvidék (11) etyeki kúria (11) fehérbor (35) fesztivál (41) figula (4) franc&franc (5) franciaország (5) frittmann (4) furmint (75) furmint február (10) gál szőlőbirtok és pincészet (4) gin (7) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (5) hajós (5) hárslevelű (17) házhozszállítás (4) heimann (10) húsvét (9) interjú (135) iszunk (8) juhfark (6) kadarka (29) káli-medence (9) karácsony (25) karantén (23) kávé (41) kavezok (8) kékfrankos (19) kéknyelű (5) kenyér (9) késői szüret (4) koktél (12) könnyű (15) környezettudatosság (4) koronavírus (29) kóstoló (58) kovács nimród winery (8) köveskál (4) közben esznek (8) kreinbacher birtok (9) külföld (10) kunsági borvidék (11) laposa birtok (5) leves (17) london (16) luka enikő (4) mád (12) magnamátra (11) mátra (50) merlot (14) mi a kő (4) michelin-csillag (8) miskolc (4) monyo brewing co (6) mór (6) művészinterjú (15) narancsbor (4) nyár (14) nyaralás (5) nyári (5) olaszország (29) olaszrizling (27) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (5) pálinka (14) pálinkaverseny (10) pannonhalma (9) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (8) pékség (4) pét-nat (15) pezsgő (62) piac (13) pinot noir (11) pizza (5) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (28) promóció (8) rácz jenő (5) rajnai rizling (8) recept (169) rosalia (5) rozé (42) saláta (8) sanzon (7) sauvignon blanc (12) somló (28) sommelier (11) soproni borvidék (13) sör (42) sós (73) spanyolország (15) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (12) super 12 (5) sütemény (41) süti (16) svét (17) syrah (7) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (60) száraz szamorodni (5) szekszárd (39) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (12) szentesi józsef (5) szepsy istván (4) szicília (7) tállya (13) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (9) tavasz (13) tavaszi recept (7) tea (8) tenger (4) tenger gyümölcsei (5) természetes bor (8) tészta (12) tesztelünk (67) tokaj (133) tokaj oremus szőlőbirtok (6) tokaj-hegyalja (94) tokaji aszú (37) torta (4) tramini (5) tudnivalok (4) túra (6) utazás (40) utazunk (22) vacsora (9) verseny (12) villány (17) villányi borvidék (65) vörösbor (70) vylyan (20) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (7)