Főzünk

Olasz fokhagymás spagetti

Olasz fokhagymás spagetti című cikk borítóképe
2023. 02. 16. | Szabó Edit
A világ legegyszerűbb receptje, gyorsan elkészül, és szinte mindenki szereti. A „spaghetti aglio e olio” nem igényel különleges alapanyagokat és magas szintű konyhai jártasságot sem. Bátran vágjunk bele!

Ha nincs időnk főzni, mégis jó lenne valami meleget enni, gyorsan pattintsunk össze egy fokhagymás spagettit! Egyszerű, olcsó, kiadós és nagyon finom!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg spagettitészta
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 6-8 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 1 csokor petrezselyemzöld, finomra vágva
  • 1 mokkáskanálnyi csilipehely (elhagyható)
  • só, bors, reszelt parmezán, ízlés szerint



Elkészítése:

1.Egy nagy lábosban a csomagoláson látható utasítások szerint megfőzzük a spagettit.

2.Közben egy serpenyőben, közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat, és beletesszük az aprított fokhagymát. Finoman süssük, ügyelve rá, hogy csak aranysárga színt kapjon, de ne égjen meg.

4.A tésztát leszűrjük (a főzőlevet félretesszük), és a főtt spagettit a serpenyőbe adagolva összekeverjük a fokhagymás olajjal. Ha úgy érezzük, hogy egy kicsit száraz, kanalazzunk rá egy keveset a tészta főzővizéből, és keverjük össze. Törjünk rá egy kis friss borsot, sózzuk meg még egy kicsit, és mehet rá a csilipehely és a finomra vágott petrezselyem. Azzal is összeforgatjuk, és már készen is vagyunk.

Forrón, reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk. Egy pohár hűs fehérbor illik hozzá.

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Főzünk
Tócsni édesburgonyából című cikk borítóképe

Tócsni édesburgonyából

2022. 11. 15. | Szabó Edit
Latkesz, tócsni, macok, tócsni, lapcsánka, cicege… Ez a klasszikus burgonyaétel sokféle néven ismert a világban. Csavarjunk egyet rajta, és készítsük el édesburgonyából! Zöldsalátával tálalva tökéletes fogás, és még húsmentes is…
Főzünk
Káposztás tészta című cikk borítóképe

Káposztás tészta

2022. 10. 12. | Szabó Edit
A káposztás tészta az egyik legfinomabb hagyományos ételünk, mégis ritkán készítjük. Pedig főételként és köretként egyaránt megállja a helyét, és szinte mindenki imádja…
Főzünk
Krumplis tészta című cikk borítóképe

Krumplis tészta

2022. 09. 08. | Szabó Edit
Van, aki grenadírmarsnak hívja, mások az előkelő hangzású gránátos kocka névvel illetik, de akár így, akár úgy, a krumplis tészta sokak kedvence. Íme a recept…
Főzünk
Paradicsomos-bazsalikomos spagetti című cikk borítóképe

Paradicsomos-bazsalikomos spagetti

2021. 08. 12. | Szabó Edit
Ez a spagetti a nyár ajándéka. Egy kis paradicsom, egy kis bazsalikom, némi fokhagyma, és 20 perc alatt kész a finom vacsora…
Főzünk
Spenótos-mascarponés spagetti című cikk borítóképe

Spenótos-mascarponés spagetti

2021. 04. 07. | Szabó Edit
Egy kis spenót, egy kis mascarpone, és máris kész a csoda! Ezt a tésztát még az is szeretni fogja, aki egyébként nem híve a spenótnak…
Főzünk
Tejszínes-vargányás tagliatelle című cikk borítóképe

Tejszínes-vargányás tagliatelle

2016. 12. 14. | Szabó Edit
Az erdei gombák fejedelmének és az egyik legelterjedtebb olasz tésztafélének cseppet sem véletlen találkozása a serpenyőben.