Vissza
Főzünk

Rukkolazac vagy cékhagyma

Rukkolazac vagy cékhagyma című cikk borítóképe
2022. 05. 23. | Fülöp Timi
Akárminek hívjuk is, eszméletlenül finom! Rukkola, lazac, cékla, hagyma, őrült színek és még őrületesebb ízek. Fülöp Timi szerint kötelező megkóstolni!

Nem tagadom, hogy imádom a lazacot, de ezt a fogást nem a hal teszi különlegessé, még csak nem is a rukkola, hanem a házi készítésű fokhagyma- és céklacsipsz. Elkészíteni egyáltalán nem ördöngösség, és mindenki megnyalja a tíz ujját utána!

Hozzávalók:

  • 2 közepes cékla
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál étolaj
  • só, bors, szezámmag, ízlés szerint
  • 20 dkg füstölt lazacfilé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • ½ citrom leve

Elkészítése:

1. Hámozóval vékony szeletekre vágjuk a céklát és a fokhagymát. (Igen, a fokhagymát is. Macerás, de megéri.) Tálba tesszük, leöntjük az étolajjal, és kedvünkre fűszerezzük. Szezámmagot is teszünk hozzá, csak mert miért ne!

2.A cékla-fokhagyma keveréket tepsibe tesszük, és légkeveréses sütőben 180 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük.

A füstölt lazacot rukkolaágyra tesszük, köré halmozzuk a fokhagyma- és a céklacsipszet, rácsorgatjuk az olívaolajat, rácsöpögtetjük a citrom levét, és … Te jószagú atyaúristen, de finom!

Ez a kedvencem, mindenki azonnal próbálja ki!

Fülöp Timinem szakács, nem szupernagyi, aki pillanatok alatt az asztalra varázsolja az unokák kedvenc desszertjét, nem megszállott konyhatündér, akinek ki se esik a kezéből a fakanál. Fülöp Timi színésznő a szabadkaiKosztolányi Dezső Színházban, él-hal az ízekért, és örömét leli a főzésben. Két próba között, vagy ha éppen nem játszik, szívesen kísérletezik a konyában. Megkértük, hogy kedvenc ételeinek receptjét ossza meg velünk, és ő kötélnek állt.

Fotó:
Fülöp Timi

Főzünk
Tavaszi mix tofuval című cikk borítóképe

Tavaszi mix tofuval

2022. 05. 16. | Fülöp Timi
Egyszerű, egészséges, ugyanakkor kiadós, húsmentes tavaszi ebéd. Fülöp Timi receptjéből kiderül, hogy nem kell félni a tofutól!
Főzünk
Csupazöld saláta kesudiós öntettel című cikk borítóképe

Csupazöld saláta kesudiós öntettel

2022. 05. 11. | Fülöp Timi
A pofonegyszerű zöldsalátát Fülöp Timi kesudiós öntettel bolondította meg. A fogás percek alatt elkészül, üde, és igazi energiabomba…
Főzünk
Lazacos piskótarolád című cikk borítóképe

Lazacos piskótarolád

2022. 01. 14. | Fülöp Timi
Látványos, különleges és nagyon finom. Fülöp Timi lazacos piskótaroládja bármilyen ünnepi asztal fényét emeli, főleg ha nyitunk mellé egy rozé pezsgőt is…
Főzünk
Hideg padlizsánsaláta című cikk borítóképe

Hideg padlizsánsaláta

2021. 08. 24. | Szabó Edit
Egy kedves görög vendéglőben kóstoltuk ezt a padlizsános fogást, elkértük a receptjét, és elkészítettük. Tökéletes előétel, de egy szelet friss bagettel akár könnyű ebéd is válhat belőle…
Főzünk
Szamóca, spárga, balzsamecet című cikk borítóképe

Szamóca, spárga, balzsamecet

2021. 06. 15. | Szabó Edit
A tavaszi piac valóságos kincsesbánya, de a június a legjobb, amikor még van spárga és már van szamóca. Ez a könnyű előétel tökéletes indítása egy ünnepi vacsorának, főleg ha egy kis rozépezsgőt is kerítünk hozzá…
Főzünk
Tavaszi spárgaleves című cikk borítóképe

Tavaszi spárgaleves

2020. 05. 25. | Szabó Edit
Nézzétek, hogy úszom! 3.
Hogy a friss zöldségek vagy a galuska miatt, meg nem mondjuk, de ez a spárgaleves verhetetlen. Pillanatok alatt elkészül, és szinte azonnal el is fogy…